Everybody’s Fine – dramă, romantic, comedie, 2009

Dacă vrei să vezi un film liniştit şi de suflet, potrivit pentru o după-masă de relaxare, îţi recomand să urmăreşti filmul “Everybody’s fine”. Filmul “Everybody’s fine”este un remake după filmul italian “Stanno tutti bene” din anul 1990. Acest film îl prezintă pe Frank, un soţ recent văduv, care s-a pensionat recent, dar un tată mândru că a reuşit să-şi vadă toţi cei patru copii realizaţi şi pe picioarele lor. Sau cel puţin aşa crede el. …

Citeste tot

Cum să devii un om de succes? I

Dacă vrei să ai succes, nu poţi doar să stai şi să aştepţi, trebuie să ieşi şi să îl cauţi. Trebuie să treci la fapte şi să fii pregătit pentru a avea succes. Acest articol îşi propune să îţi arate cum poţi avea succes! Care sunt lucrurile care fac ca un om să aibă succes, cum poate ca o pesoană să aibă succes, în timp ce altă persoană nu reuşeşte? Oare acea persoană are ceva …

Citeste tot

De ce să consumăm fructe roşii?

Fructele reprezintă o mină de aur de vitamine, minerale şi fibre. Pentru o bună asimilare a vitaminelor, se recomandă ca fiecare persoană să consume cel puţin 6 porţii de fructe pe zi. Având în vedere că fructele în formă naturală, sunt formate în mare parte din apă, nu conţin colesterol, este foarte uşor pentru organism să proceseze şi să absoarbă vitaminele, mineralele din fructele proaspete. Studiile spun că este foarte important să introducem în meniul …

Citeste tot

Memorii – Valeriu Anania, 2008

,,Nu am ţinut niciodată un jurnal. Douăzeci şi şapte de ani am trăit sub dictaturi, în România, când orice gând al tău încredinţat hârtiei putea deveni obiect de incriminare şi osândă. De opt ani şi jumătate trăiesc în lumea liberă, dar vechea nedeprindere de a-mi face însemnări zilnice a devenit deprinderea de a nu le face.” Aşa îşi începe Valeriu Anania „Cuvântul înainte” din cartea sa ,,Memorii”. Prieten cu Arghezi, Valeriu Anania, pe numele său …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 4

4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime Asociaţia lipide – glucide, în cadrul unei funcţionări pancreatice defectuoase, poate determina kilogramele excedentare şi starea sănătăţii. Principiul de bază al noului mod de alimentaţie se bazează, în parte, pe faptul că, în majoritatea cazurilor, se evită amestecarea lipidelor cu glucidele “malefice”, având grijă să preferăm lipidele “benefice”, în scopul prevenirii bolilor cardiovasculare. Lipidele vor fi însoţite de diferite legume, în special de fibre alimentare. Exemple de meniuri în …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 3

3. Principiul consumului corect de fructe Fructele sunt alcătuite din celuloza, fiind considerate în acelaşi timp glucide, deoarece conţin “zahăr” sub forma fructozei; aceasta din urma se transformă în glicogen (energie disponibilă rapid). Din fericire, cantitatea de zahăr din fructe nu este mare şi, în plus, este eliberată într-o mică măsură datorită fibrelor pe care le conţin acestea. Important de reţinut şi respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, nici cu …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 2

2. Principiul combinării corecte al alimentelor Alimentele sunt substanţe comestibile care conţin un anumit număr de elemente organice, precum : proteine, lipide, glucide, săruri minerale şi vitamine, apă şi materii nedigerabile (ca fibrele). Proteinele – Acestea sunt celule organice ale muşchilor, organelor, creierului, oaselor. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”. Problema care se pune în cazul unei alimentaţii “tradiţionale” nu este să duci lipsă de proteine, ci cum să nu mănânci prea …

Citeste tot

Limbajul vorbirii – Arta conversaţiei – Allan Pease, Alan Garner, 1994

Am fost învăţaţi să pronunţăm cuvinte, să formăm fraze, dar nu am fost învăţaţi să comunicăm eficient cu ceilalţi. În SUA, Alan Garner a elaborat cursul “Să învăţăm să conservăm! – Pregătire în vederea unei mai depline reuşite sociale”, iar în Austria, Allan Pease a dezvoltat cursul “Tehnici şi strategii pentru întâlnirile directe”, pentru a-i învăţa pe cei interesaţi cum să folosească în activitatea comercială, în negocieri şi convorbiri, deprinderile verbale şi non-verbale. Despre ce …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 1

Avem la dispoziţie patru principii uşor de înţeles şi de urmat, ce pot deveni unelte valoroase în scopul reducerii greutăţii şi reenergizării corpului tău : 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă. 2. Principiul combinării corecte a alimentelor. 3. Principiul consumului corect de fructe. 4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime. 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă Corpul nostru este format în proporţie de 70% din apă, însă din clipa în …

Citeste tot

Cum se câştigă respectul?

A respecta pe cineva înseamnă să-i areţi că îi respecţi sentimentele şi nevoile necesare supravieţuirii. Iată cum putem arăta cuiva respect: Întrebându-i cum se simt. Validându-le sentimetele. Căutând să le înţelegem sentimetele. Luând în considerare sentimentele lor. Pentru ca acest proces sa funcţioneze corespunzător, sunt necesare câteva cerinţe: Fiecare persoană trebuie să fie conştientă de ceea ce simte. Trebuie să fie capabili să exprime ceea ce simt. Trebuie să ştie cum să asculte fără să …

Citeste tot

Manipulare – Legea simpatiei

Câteodată, când vorbim despre mecanismele manipulării, am impresia că exagerez încercând să explic nişte lucruri foarte evidente, pentru care nu ar fi nevoie, de fapt, de nicio explicaţie. Legile pe care le-am analizat în articolele anterioare, când sunt folosite în scop de manipulare, mi se par aşa de uşor de descoperit încât nu-mi vine să cred că mai pot avea vreun efect. Dar când văd cum oamenii cad zi de zi în aceleaşi capcane, şi …

Citeste tot