De ce să consumăm cireşe?

Cireşele, ca şi cele mai multe fructe, sunt nişte pachete de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi din corp şi ajută la prevenirea cancerului şi bolilor de inimă şi împotriva procesului de îmbătrânire. Beneficiile nutriţionale ale cireşelor sunt destul de multe, având în vedere că ele sunt nişte fructe destul de micuţe. Multe din beneficiile consumului de cireşe se datorează în mod deosebit elementului natural care le dă acea culoare roşu-negru. Antocianina dă florilor, fructelor …

Citeste tot

Delicatese cu căpşuni

Despre calităţile acestor fructe roşii minunate şi pline de vitamine, v-am mai povestit în articolul anterior. Pasionată de gătit şi mare iubitoare de prăjituri cu fructe, am încercat fel de fel de reteţe de prăjituri şi deserturi uşoare cu căpşuni. Pe cele mai deosebite, vi le recomand şi vouă. Gem de căpşuni – nelipsit din cămara oricărei gospodine! Ingrediente necesare: 1 kg de căpşuni, 750 grame zahăr, 250 ml suc de lămâie. Mod de preparare: …

Citeste tot

Ştim cum se alcătuieşte un meniu ?

Ştiu cum se alcătuieşte un meniu şi cum nu se alcătuieşte un meniu? Complicată treabă pentru gospodina care ţine la sănătatea alor ei! Gândind meniul, ea trebuie să-l acorde cu gusturile comesenilor, cu posibilităţile băneşti, cu resursele sezonului – căci firesc este să mănânci primăvara miel, verdeţuri, pui şi fructe roşii, apoi cât ţine vara şi toamna să nu te lipseşti de salate din crudităţi, de soteuri de legume, de fructe proaspete şi să laşi …

Citeste tot

Cosmetica fetei – I

Din timpuri stravechi, pe langa alte produse naturale, in special unele fructe si legume, au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea pielii, indeosebi a tenului. Odata cu aparitia industriei cosmetice, bazata in special pe chimicale, cosmetica naturala a fost data uitarii. Abia in ultimele decenii s-a revenit la produsele naturale, dar prelucrate prin diferite procedee care nu protejeaza intotdeauna structurile chimice cu adevarat naturale. Anumite substante importante, cum sunt vitaminele, enzimele, fitohormonii, factorii biotici, …

Citeste tot

Ceaiul verde

Multi oameni inteleg ca ceaiul verde sau suplimentele pe baza de ceai verde sunt benefice pentru organism, dar intreaba pe cineva ce inseamna “bun pentru organism”, si probabil nimeni nu va putea sa iti dea un raspuns. Intr-adevar, ceaiul verde ajuta mult organismul uman. Mai exista oare vreun alt aliment sau bautura care sa aiba atat de multe beneficii ca si ceaiul verde ? Chinezii cunosc beneficiile medicale ale ceaiului verde din cele mai vechi …

Citeste tot

Lamaia – minunea galbena!

Lamaile sunt fructe comune si le gasim peste tot. Le folosim pentru a face limonada, le amestecam in bauturile noastre pentru a obtine un gust mai intepator, indeparteaza petele, regasim mirosul in toate deodorizantele, si le folosim cand gatim atat ca ingredient cat si pe post de garnitura. Poate ar fi bine sa te opresti si sa privesti aceasta mica minune galbena si din alte puncte de vedere. Cand natura ti-a oferit acest fruct, e …

Citeste tot

Raceala si emotiile

In ultima vreme la noi in tara multi profesionisti si-au focalizat atentia asupra influentei trupului asupra mintii. Stim astfel, ca ceea ce mancam si stilul alimentar in general ne influenteaza starea de spirit, ca daca facem sport secretam endorfine si suntem mai veseli si multe altele. Interesant ar fi sa ne indreptam atentia si in sens invers si sa vedem care este influenta mintii asupra trupului. Potrivit unui studiu recent din domeniul psihosomaticii, emotiile positive …

Citeste tot

Importanta micului dejun

Micul DejunMereu auzim ca micul dejun reprezinta masa cea mai importanta a zilei. Dar de ce? Studiile au aratat ca tinerii care mananca micul dejun sunt mai creativi si mai activ fizic, si se concentreaza mai bine. Iar adultii isi procura portia de vitamine si minerale, ajuta la scaderea colesterolului, asigura o mai buna concentrare si performanta de-a lungul zilei, te ajuta sa iti mentii greutatea.

Citeste tot