Antreprenor de succes – după muncă, și răsplată

11

Antreprenor de succes – muncă multă, satisfacții pe măsură

Părinții ne îndrumă pașii spre viitor. Ne explică importanța studiului. Ne supraveghează și ne aduc pe drumul cel bun. Însă la un moment dat în viață, trebuie să ne luăm singuri decizii. Viitorul stă în mâinile noastre. O decizie bună luată la momentul potrivit ne poate aduce cariera mult dorită. Ănsî pentru a obține și a ajunge unde ne dorim, e nevoie de multă muncă.

antreprenor de succes

Unii își doresc un job bine plătit și condiții bune de muncă. Alții visează să fie propriul șef, adică antreprenor.

Iată 5 semne care dovedesc că poți să ajungi un antreprenor de succes:

 • Ambiție

Ambiția este caracteristica oameniilor de succes. Trebuie să-ți lupți pentru a-ți îndeplini visurile. Trebuie să știi că poți și să nu te dai bătut la primele obstacole. Ambiția te ajută să vezi partea bună a lucrurilor. Începuturile nu sunt ușoare. Ți se pun multe piedici, majoritatea tind să renunțe. Ambiția de a realiza ce îți dorești nu te lăsa săți abandonezi proiectul. Din ambiție se nasc multe proiecte. Tot din ambiție, doar cele mai bune se realizează.

 • Motivație

Ai un proiect în minte. Crezi în el. Știi că prin realizarea acelui proiect, poți face bine societății. Poți crea locuri de muncă. Poți deschide ochii și orizonturile multor oameni. Nu uita, motivația ta îi poate motiva și pe alții să încerce să fie independenți.

Motivația împreună cu ambiția te vor ajuta să treci peste greutăți și vei găsi mereu o cale spre succes.

antreprenor de succes

 • Putere de muncă

Ești dispus să muncești mult. Reziști în condiții de stres. Știi ce înseamnă un deadline și cât e de important să nu îl depășești. Știi să își prioritizezi munca. Nu te dai în spate de la partea grea a proiectului. Ești dispus să faci mai mult decât ți se cere. Știi că doar prin muncă poți duce proiectul tău cât mai sus.

 • Putere de sacrificiu

A fi antreprenor nu e ușor. A ajunge un antreprenor de succes necesită multă muncă. Pentru a porni o afacere e nevoie de timp, muncă, optimism. Pentru a scoate proiectul tău în față, e nevoie de timp. Trebuie să fii capabil să muncești mult. Uneori trebuie să renunți la distracție pentru a munci. Însă rezultatele nu vor întârzia să apară. Cred că trebuie să știi când să muncești mai mult. Mai târziu, va fi timp și pentru vacanțe.

 • Imaginație

Am considerat mereu că un antreprenor de succes trebuie să aibă o imaginație bogată. Să aibă mintea deschisă. O idee poate fi dezvoltată în mai multe direcții. Imaginația te ajută să găsești o idee îndrăzneață. Imaginația îți impune să faci dintr-o idee simplă un proiect de succes.

antreprenor de succes

Antreprenor de succes între agonie și extaz

Nu e ușor să ajungi antreprenor. E multă muncă, multe sacrificii de făcut. Nimeni nu îți garantează că vei reuși. Ține de tine să știi când să te oprești dintr-un proiect. Intuiția îți spune când să lupți mai mult pentru proiectul tău. Viața e cu urcușuri și coborâșuri. Așa e și viața de antreprenor. Uneori trebuie să muncești mult până să vezi luminița de la capătul tunelului.

Care crezi că sunt caracteristicilor antreprenorilor de succes? De ce unii reușesc, iar alții eșuează?

Foto Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

 1. Of, e un subiect aproape de inima mea. In urma cu aproape 9 ani sotul meu a inceput acest drum. E lung, e greu, e obositor, aduce satisfactii. Ce trebuie sa ai ca sa mergi mai departe? Ambitie (mai bine zis incapatanare), viziune, capacitatea de a te adapta la orice situatie, fluenta si stil, comunicativitate, sa iti faci relatii in mediul potrivit si mai ales sa intelegi ca timpul ti-l stabilesti tu, ca sacrificiile facute sunt pentru tine si afacerea ta, nu pentru altul.
  Succes celor care merg pe acest drum!

 2. ai zice ca un atreprenor e una dintre cele mai serioase si realiste persoane, dar uite ca e nevoie de multa imaginatie ca sa faci cariera in domeniu. De-asta am si eu, dar duc lipsa de ambitie pe toate planurile, deci domeniul asta nu-i de mine.

 3. Habar nu am, probabil din cauza asta am si dat gres cand m-am apucat singura de afaceri. O mare problema a fost si lipsa de capital, e usor sa spun ca nu am avut bani ca sa merg mai departe, dar sigur au fost si alte cauze.

 4. ambitie multa, zic si eu… la noi este cam asa… un alergator sare garduri… si sare… si sare… apoi mai cade… se ridica… sare iar… cam asa vad eu :), asta asa… o descriere mai neplastica!

 5. Mereu mi-a placut Steve Jobs si m-a inspirat de fiecare data. Pentru mine -cel putin- el este un model si totodata exemplu de antreprenor de succes care si-a urmat intuitia si acea voce interioara. Chiar daca fiecare defineste succesul intr-un mod distinct, baza e intotdeauna formata din ambitie, motivatie si imaginatie – exact cum ai punctat si tu 🙂

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close