5 lucruri necesare pentru dezvoltarea copilului

15

Se pune accent tot mai mult pe dezvoltarea copilului

Fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul lui. Dinainte de naștere, începe documentarea. Părinții studiază cum să aleagă corect obiectele necesare. De la mobilă la cărucior, de la haine și cosmetice până la jucării. Toate trebuie alese cu grijă. Ele trebuie să fie de calitate superioară. Însă în primul rând, trebuie să fie necesare pentru dezvoltarea copilului.

Alege cu atenție cele necesare copilului

 • Cărucior pentru copii – e primul lucru la care se gândesc părinții. Varianta aceasta mi se pare cea mai potrivită. Practică pentru părinți. Utilă și adecvată pentru copil. Consider că e nevoie de un necesar cu roți mari, dar să nu fie greu. Ușor de manevrat și de asamblat. Spațios și confortabil pentru copil.

dezvoltarea copilului

 • Premergător pentru copii – extrem de necesar pe când copilul începe să umble. Îl ajută să se deplaseze. Îl ajută să-și mențină echilibrul. Învață să facă primii pași. Se simte independent.
 • Vehicule cu pedale – fie că vorbim de tricicletă, trotinetă, fie că vorbim de mașinuțe, toate sunt utile. Ajută copilul să facă mișcare. Își consumă energia. Se deplasează cu ușurință prin parc. Asigură distracție maximă.
 • Role – eu îmi doresc mult să învăț să mă dau cu rolele. Încă îmi fac curaj. Când văd copii mici prin parc, cu role, mi se pare extrem de simplu. Datul cu rolele îi ajută să facă mișcare. Îi învață poziția corectă a corpului chiar și pentru patinele pentru gheață.

dezvoltarea copilului

 • Bicicletă – regret și acum că părinții nu au avut timp mai mult pentru noi. Tare mi-ar plăcea să știu să mă dau pe bicicletă. Pentru copii, e important să învețe să meargă cu bicicleta. E un lucru de care se vor folosi toată viața. E probabil printre puținele lucruri învățate în copilărie care nu se uită niciodată. 

dezvoltarea copilului

Pentru dezvoltarea corectă a copilului este responsabil părintele

Mișcarea este esențială pentru copil. Este de datoria părinților să se ocupe de copil. Părintele trebuie să îl învețe tot ce e necesar, pe etape de vârste. Timpul nu ne permite să ne ocupăm de copil cât ne-am dori. Și cât merită. Dar e bine să profităm de weekend-uri, de vacanțe și de după-mesele cu soare. Timpul petrecut împreună cu copilul este important. Copilul se va simți iubit și în siguranță. Părintele se va relaxa.

Care considerați că sunt lucrurile necesare pentru dezvoltarea armonioasă a copilului?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

 1. Oana Alexandru on

  Cred ca toti parinti si-ar dorii mai mult timp pentru copii lor, dar in ziua de azi timpul e inamicul tuturor :)))

 2. Ma uit la articolul tau si parca descrii etapele de crestere ale copiilor mei. Cred ca nu am ratat nimic pana acum 🙂 ))) nicio cumparatura de acest gen! 😛

 3. Aluculesei Brindusa on

  Multe trebuiesc unui copil,insa cel mai mult este iubirea si timpul acordat copilului,lucruri ce nu costa bani ci doar timp si suflet!

 4. In ziua de azi majoritatea parintilor prefera sa ii lase pe cei mici cu ochii in tablete .. eu prefer cat mai mult sa stea pe afara prin curte, sa mergem la plimbare.

 5. Baietelul meu e pasionat de plimbari, dar prefera mersul pe jos, nu se omoara dupa bicicleta, role, etc. Ne plimbam mult si facem lucruri noi foarte des. Cred ca asta conteaza.

 6. Prietena mea este tot mai interesata de subiectele de acest gen, asa ca-i voi recomanda ei articolul tau. Eu una nu am deloc experienta la acest capitol, insa lucrurile scrie de tine mi se par extrem de utile si chiar fiecare dintre noi ar trebui sa le stie. Si eu sunt de acord ca miscarea ar trebui sa fie prioritara in viata celor mici, dar si timpul petrecut alaturi de ei – uneori serviciul reprezinta cel mai mare obstacol ce ne ”fura” din timp

 7. Parintele e responsabi, intr-adevar. De el depinde sa aleaga cele mai bune carucioare, biciclete cu pedale, sa stie ce tipuri de jucarii trebuie sa ii ofere in functie de varsta, sa-i stimuleze creativitatea si imaginatia. Copiii care se dezvolta greu sunt in general copiii carora parintii le ofera doar alimente…

 8. De cum a învățat să meargă pe bicicletă nu se mai desparte de ea,îI place foarte mult si are si cu cine sa semene ca si eu si tatal sau merge cu placere pe bicicleta tot asa de mici

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close