Antidepresiv de Ioana Duda recomandare lectură

15

Antidepresiv de Ioana Duda – despre problema secolului

Antidepresiv este cartea terminată azi noapte. Mi s-a părut cel mai potrivit de citit în liniște. Este a doua carte scrisă de o autoare româncă. Recunosc stilul și începe să-mi placă. Chiar dacă la început titlul nu m-a atras, povestea merită citită. Antidepresiv fie îți place, fie nu o poți citi. Este diferit de ce ați citit până acum. Povestea, dar și stilul de a povesti.

Cartea ”Antidepresiv” se poate comanda de pe site-ul Editura Herg Benet. Vă recomand să acordați o șansă și scriitorilor români.

Antidepresiv sau cum putem recunoaște depresia?

Ne place sau nu să recunoaștem depresia ne dă târcoale. De multe ori nu o putem identifica și lăsăm să ne acapareze viața. E important să învățăm să recunoaștem când avem o problemă. Și să avem curaj să cerem ajutor și să discutăm cu un medic. E și mai important să observăm schimbările din comportamentul prietenilor. Îi putem salva.

Depresia este o boală grea care se instalează încet și sigur în viața noastră. În inima și în sufletul nostru. Ne lasă să credem că suntem bine. Nu ne dă voie să cerem ajutor. Și atunci trebuie să fim puternici. Să ne dăm seama pentru ce ne dorim să trăim. Să conștientizăm că viața e frumoasă și trebuie să o trăim. Nu să ne lăsăm pradă deznădejdii.

Antidepresiv

Ioana Duda scrie direct, clar, concis. Nu este loc de interpretări, dar îți dă mult de gândit. Depresia se poate instala după  traume din copilărie, o boală, neajunsuri. La noi în România, depresia încă este un subiect tabuu. Am fost învățati să ascundem orice necaz. Nu știm să discutăm despre probleme noastre. Încă facem totul ca să pozăm impecabil. Ca mai apoi acasă să ne închidem în baie și să plângem. Să plângem și să ne gândim la toate defectele noastre.

Antidepresiv ne învață să ne iubim

Vă spuneam că fiecare carte este o lecție de viață. Ei bine, cartea de față cuprinde mai multe. Mai presus de toate, ne arată că toți avem probleme. Doar că unii peferăm să le închidem în sufletul nostru. E atât de greșit. Ele nu vor înceta să ne macine mintea.

Știu că e greu, dar trebuie să înțeleg că depresia nu e glumă. Depresia trebuie acceptată și apoi tratată. Nu e ușor, însă e esențial dacă ne dorim să rămânem în viață.

Ce am mai învățat din această carte?

Să nu mai judec oamenii după aparențe. Veți citi în carte poveștile a trei femei diferite. La toate trei semnele depresiei erau clare. Însă ele nu s-au putut ajuta. Și nici nu au avut cui să ceară ajutor. Nu vă mai uitați la oameni după hainele și vacanțele pe care și le permit. Nu mai judecați oamenii după zilele lor proaste. Mulți ascund în sufletele lor adevărate drame. Ține de noi, ca oameni și prieteni, să-i ajutăm să revină la viața normală.

Antidepresiv

Care este părerea ta despre depresie? Cunoști pe cineva care a trecut prin această experiență? Crezi că ai putea recunoaște semnele la un prieten apropiat?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

  1. In general imi dau seama de anumite semne, asta pentru ca si eu le-am trait. Nu imi e frica sa o spun, da am fost in depresie. Din pacate in fiecare zi e o lupta si mereu te vei intreba daca ai trecut peste sau nu. Mereu te vei intreba daca traiesti o falsa fericire sau nu.

  2. Cristina Dragomir on

    Eu nu sunt depresiva, dar sunt anxioasa. Tot pe acolo, dar nu e acelasi lucru. Viata e frumoasa, merita traita, nu ganduri de sinucidere, nu depresie, dar exista o teama nejustificate de orice nu cunosc. De aici atacuri de panica si izolare.

  3. Depresia e foarte ”pacatoasă” ., o boală foarte urata ep care o au tot mai multi oameni. La cabinet ma intalnesc zilnic cu astfel de pacienti

  4. La un moment dat am trecut și eu prin asa ceva si ma bucur enorm ca am reușit să ies din acel coșmar… Da, sunt diverse traume care o declanșează, important e cât de puternic ești

  5. Foarte draguta cartea. Cred ca ar trebui sa nu mai judec nici eu persoanele. Am mai renuntat la acest obicei, dar ar trebui sa renunt complet la acest obicei. Ma atarage aceasta carte si imi doresc s-o citesc si eu

  6. Depresia este una dintre problemele cu care ne lovim cu totii. Ma bucur ca nu m-a atacat depresia post natala. Sunt cuiroasa sa citesc si cartea sa vad exact cum este expusa problema

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
greșeli de evitat când cumpărăm produse cosmetice
Greșeli de evitat când cumpărăm produse cosmetice

Greșeli de evitat când cumpărăm produse cosmetice Ești curioasă care sunt acele greșeli de evitat când cumpărăm produse cosmetice? Ți se...

Close