Amenajare casă cu bune și grele

Amenajare casă – provocare pe termen lung

Când vine vorba de amenajare casă sunt expertă. Am fost atât de implicată când am construit casa încât mi-am descoperit o nouă pasiune. Însă una e să te uiți după poze pe internet, și altfel stă treaba în realitate. Visam că voi merge cu soțul prin magazine și voi alege lejer ce avem nevoie. Dar lucrurile nu au stat așa.

Dacă ne-am înțeles la unele părți, la altele am ajuns aproape să ne certăm. Eu vorbeam din punct de vedere estetic. El vorbea din punctul de vedere al constructorului, al omului practic. În urma unor analize la rece până la urmă ajungeam la un consens.

Amenajare casă – calorifere aluminiu

Pentru radiatoare am căzut de comun acord. Eu îmi doream calorifere deosebite. El căuta varianta care să combine utilul cu plăcutul. Așa am ajuns să optăm pentru calorifere din aluminiu.

amenajare casă

De ce din aluminiu? Iată câteva avantaje:

 • caloriferul din aluminiu are o durată de viață lungă,
 • nu te lovești de problema ruginii, aceste calorifere nu ruginesc,
 • ele se găsesc sub multe forme, chiar și creații ale designer-ilor renumiți,
 • varietate mare de forme și culori,
 • avantajul major este că acestea se încălzesc repede. Dacă dorești să încălzești rapid casa, randamentul lor este foarte bun.

În timp eu ce alegeam culori și modele potrivite cu design-ul casei, soțul avea alte preocupări. Eu m-am ocupat de tot ce ține de amenajare casă, mobilier, culori, design. Grija soțului a fost să achiziționeze scule.

Ce fel scule sunt necesare la o casă cu curte?

Deci, ce fel de scule sunt necesare la o casă în amenajare. Vorbim din punctul de vedere al unui bărbat. Printre primele și cele mai importante scule, aparate achiziționate de soț au fost:

 • aparat de spălat cu presiune – necesar pentru a spăla mașina, dar și pentru a curăța decorativa și terasa, pentru a răcori pavajul, chiar și pentru a curăța gardul de praf,
 • drujbă de lemne pentru grilul de afară. După terminarea casei, rămân multe lemne. Ele pot fi folosite la grătar, gril, copt vinete. La casă, toată lumea vine la grătare. E util să ai lemne la îndemână gata tăiate,
 • aparate sudură pentru confecționat mic mobilier de grădină din fier. Sau alte idei pe care soțul le poate avea pentru restul vieții, cum ar fi structuri de fier forjat pentru plantele din curte,
 • unelte de grădină nelipsite la o casă, sapă, hârleț, grebă, chiar și o mașină de tuns iarba pentru un gazon perfect.

amenajare casă

În timpul amenajării casei, fiecare a avut libertate de a cumpăra cele necesare casei. La unele lucruri m-am priceput eu. La altele soțul meu. Dar am învățat unul de la celălalt și acum ne bucurăm de casa noastră!

Ce fel de scule cumpără bărbații din viața voastră? Să-i mai dau câteva idei soțului!

19 thoughts on “Amenajare casă cu bune și grele”

 1. Cand vreau sa adorm si vreau sa ma detasez de tot ce nu imi place, imi imaginez cam cum mi-ar placea mie sa am o casuta. Si incep de la proiectul case, amenajarea unei curti mici, micute, pana la finisaje 😀 In realitate, nu stiu daca as face dupa capul meu, dar in orice caz, ar trebui sa se tina seama de ceea ce imi place.

  Reply
 2. Ai mei s-au decis sa puna centrala la bunici la tara si chiar cautau calorifere (si elementi) la preturi cat mai convenabile. Chiar m-am uitat si eu pe acest site si vad ca au preturi foarte bune. Multumim! 😀

  Reply
 3. Si eu am trecut prin aceasta etapa si anume amenajarea casei, insa nu stiam ca exista calorifere din aluminiu. Bine, la noi nici nu a fost nevoie sa le achizitionam, caci au venit la pachet cu casa.
  Dar e bine de stiut pe viitor, cand nu mai am ce schimba, o sa le schimb caloriferele.

  Reply
 4. In viata mea nu sunt barbati, eu tin locul lor si cumpar unelte de gradina, dar am de toate deocamdata. In schimb caloriferul acela de l-ai pus tu in poza imi place cum arata si cred ca iau in considerare sa-mi schimb in toamna asta caloriferele de la bucatarie si de la bai, care au ramas cele din fonta.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.