Amenajare bucătărie – alege stilul potrivit

Amenajare bucătărie – pas important la casă

Amenajare bucătărie, tot ce mi-am dorit. De când am început construcția casei, am visat doar la bucătărie. Este spațiul unde petrecem mult timp. Pentru gătit eficient, avem nevoie de o bucătărie bine organizată. Există câteva detalii de care e bine să ținem cont.

La prima vedere, totul pare simplu. Alegem culoarea mobilei, electrocasnicele și gata bucătăria. Însă la mine nu a fost așa. Am încercat ca fiecare colțișor din casă să mă reprezinte. Fiecare detaliu a fost analizat din timp.

amenajare bucătărie

Cum am ales stilul potrivit pentru bucătărie?

Majoritatea tind să aleagă între modern sau clasic, alb sau negru. Mi-aș dori ca oamenii să aibă mai mult curaj când vine vorba de culori. Nu prea ne place să ieșim din tipare. Alegem ce vedem la alții. Optăm pentru ce vedem în magazine. Însă îndrăzneala de a alege altceva va fi răsplătită cu multe laude.

amenajare bucătărie

Stilul potrivit pentru bucătărie se alege în funcție de gusturile fiecăruia. Din punctul meu de vedere, eu am cea mai frumoasă bucătărie. Pentru că e pe gustul meu. Fiecare lucrur a fost ales cu grijă. Există o armonie perfectă. Îmi face plăcere să gătesc. Toate au un loc al lor.

Amenajare bucătărie – înainte de a alege un stil, documentează-te!

Când spun documentare, mă refer la poze multe. Dar și la site-uri de specialitate. Cele mai multe au și informații bune. Trebuie doar să alegem site-ul potrivit, cum ar fi acesta.

amenajare bucătărie

Câteva sfaturi de la o persoană care adoră bucătăriile și a făcut o pasiune pentru amenajare bucătărie.

 • Nu te fixa pe o culoare. Cu cât ești mai dispusă la varietate, cu atât va fi mai ușor. Culorile preferate se pot reflecta în casă doar prin decorațiuni. Culorile preferate sunt culori tari. Ele nu sunt potrivite pentru spații mari. Alege nuanța de nude de la culoarea preferată.
 • Alege un stil potrivit cu restul casei. Mai ales dacă e bucătărie deschisă. E frumos să existe armonie.
 • Optează pentru geamuri mari. E necesar ca bucătăria să fie luminată. Lumina artificială e obositoare. Prefer să gătesc dimineața, când am lumină naturală. Sunt mai inspirată. Când termin de gătit, nu mă simt obosită.
 • Electrocasnice mici la îndemână. Altfel riști să uiți de ele. Dacă ai posibilitatea, optează pentru blat mult. Cu cât e mai mare blatul, cu atât vei avea la îndemână totul. De la electrocasnice mici până la ustensile de bucătărie.
 • Compartimentează bine mobila de bucătărie. Cu cât e mai bine împărțită mobila, cu atât vei lucra mai ușor. Vei găsi mai ușor loc pentru toate. Fiecare lucru are un loc al lui.

Pentru mine, amenajarea bucătăriei a fost etapa preferată. Mă bucur că totul a ieșit cum mi-am dorit. După 2 ani de la finalizare, nu aș schimba nimic.

Voi cum ați ales stilul pentru bucătăria voastră? Ce stil și ce culoare ați adoptat? Ce ați schimba acum?

Foto

20 thoughts on “Amenajare bucătărie – alege stilul potrivit”

 1. Imi plac bucatariile prezentate. A mea este o combinatie intre un bleu pal la faianta si negru la gresie. Orice scamita se vede pe gresia mea…si dupa ce spal cu mopul pe jos trebuie sa vin cu o carpa curata, sa ii dau luciu. Un chin!!

  Reply
 2. In prezent bucataria mea este amenajata de soacra. Urmeaza sa-mi pun si u amprenta personala si bucataria este pe primul loc. Am cateva idei, dar nu s-au concretizat pana acum

  Reply
 3. Abia am trecut prin aceasta etapa. Am mobilat si utilat bucataria din casa nou.

  Eu am ales stilul shabby chic, culoare crem, caci e mai iertator, as fi vrut alb, insa pe materialul pe care il gasisem la magazin se vedeau pana si amprentele.

  Electrocasnicele sunt calitate superioara, macar A+ si am ales in principiu culoarea gri.

  Eu sunt multumita de cum a iesit. E prea nou totul ca sa schimb ceva.

  Reply
 4. Mie imi plac foarte mult bucatariile colorate si imi doresc sa am si eu parte de culoare cand voi ajunge la renovarea bucatariei, mai ales ca nu e doar spatiu pentru gatit si devine adesea loc de socializare.

  Reply
 5. Eu am mostenit bucataria cumparata de taica-meu, ca sa zic asa. Mi-ar placea sa am spatiu cat aceea din poza unde sunt flori pe masa, dar avem o bucatarie de marime medie, pt un apartament de bloc si are mobila ieftina, care si asa mi se pare prea multa pt cat spatiu este.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.