Sugestii amenajare balcon ca spațiu ideal de relaxare

Amenajează balconul în stil personal

Punem mare preț pe decorarea locuinței. Ar fi bine să nu uităm de balcon. El nu ar trebui considerat un loc de depozitare. Din contră! Acolo putem amenaja un spațiu unde ne putem relaxa. Oricât ar fi de mic, găsim idei pentru a realiza un loc bun de odihnă.

Balconul poate fi amenajat după bunul plac și în funcție de cum dorim să ne deservească. Evită să-l aglomerezi cu dulapuri sau mobilier. Optează pentru ceva cozy, dar și practic.

Sugestii de amenajare balcon ca spațiu chic

Fiecare spațiu din locuința noastră trebuie să ne reprezinte, dar trebuie să fie și practic. Balconul trebuie gândit ca un loc în aer liber pentru relaxare. Nu ar trebui să fie un spațiu de depozitare, care va deveni tot mai aglomerat. Și va arăta inestetic.

Ne uitam zilele trecute la garsoniere de vânzare Craiova și am fost surprinși să găsim balcoane frumos amenajate. M-am bucurat să văd că oamenii apreciază tot mai mult acel spațiu.

 • mobilier practic

Pune accentul pe mobilier balcon cât mai chic, dar și practic. De preferat, rezistent la diferențele de temperaturi. Chiar și în sezonul rece, vei dori să petreci câteva minute bune la aer. Optează pentru mobilier cu perne sau salteluțe. Sunt mai comode și schimbându-le, poți obține mereu un decor nou.

Optează pentru fotolii spațioase cu o măsuță. Vrei să stai pe balcon, la aer, să savurezi o cafea și să citești o carte, cât mai confortabil. Dacă primești des musafiri, ar fi bine să ai câteva scaune pliabile. Ideale și pentru interior și pentru exterior.

amenajare balcon

 • mobilier de relaxare

Dacă spui NU la fotolii, spui DA la șezlong sau fotoliu suspendat. Poate niște fotolii de tip puf pară, chic și comozi. Există o mare varietate de materiale și culori. Cu siguranță, vei găsi ceva pe placul tău.

 • plante verzi și flori colorate

Când spui balcon, te gândești la relaxare. Iar relaxarea implică plante și flori pentru energie pozitivă. Pentru amenajare balcon, alege plante rezistente, puțin pretețioase. Ghivecele să fie colorate, dar totuși bine ancorate.

 • obiecte de decor care te reprezintă

Oferă o notă personală locului pe care îl alegi pentru relaxare. Le poți schimba în funcție de sezon, anotimp, sărbătoare. De la scoici într-o tavă cu nisip, la sfeșnice cu lumânări. De la o tavă cu grâu verde la crenguțe de brad cu globuri.

 • nu uita de lumini

Există numeroase instalații pentru exterior. Alege cu atenție ce ți se potrivește și ce ai nevoie. Poți crea un cadru tare shabby chic. Locul unde seara, să savurezi un pahar cu vin și lumina ambientală să-ți fie complice. Lumină caldă sau rece, colorate, lămpi solare, nici nu mai contează atâta timp cât obții efectul dorit.

Amenajare balcon poate fi o provocare indiferent de spațiul disponibil. Cu puțină imaginație, putem obține balconul mult visat, cu minim de efort.

Cum arată pentru tine balconul perfect? Ce sugestii ai pentru amenajare balcon pentru a fi un spațiu potrivit relaxării?

Foto

13 thoughts on “Sugestii amenajare balcon ca spațiu ideal de relaxare”

 1. Noi ne-am amenajat anul trecut balconul. Am luat un set cu masuta si scaune si un balansoar (cocon) pe care mi-l doream de ani de zile. De abia astept sa fie mai cald afara sa stam mereu in balcon.

  Reply
 2. E minunat să te poți bucura de o priveliște de la balconul casei. Iar amenajarea are un rol deosebit de important. Ador să amenajez terasele și balcoanele casei mele odată cu venirea primăverii.
  Mulțumesc pentru recomandări!

  Reply
 3. Din pacate, balconul nostru e cam loc de depozitare. Mi-ar placea unul frumos amenajat, cu niste fotolii si o masuta de cafea.

  Reply
 4. Depinde si de cat de mare este balconul pe care il ai. Din pacate, cei mai multi dintre noi nu ne permitem apartamente cu balcoane prea generoase si nu putem face lucruri chiar de revista. dar, cu putina vointa, putem amenaja un balcon dragut, asta e clar.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.