6 motive pentru a investi într-un cuptor cu microunde

Tehnologia ne face viața mai frumoasă și mai ușoară. Sunt recunoscătoare pentru fiecare electrocasnic care mă ajută să gătesc mai bine și mai rapid. Primul cuptor cu microunde îl văzusem în filme și mi se părea genial. Visam și eu la unul, datorită lui puteam încălzi mâncarea mai rapid și cu minim de vase murdărite. Puteam face popcorn delicios, chiar și deserturi rapide.

Când a trebuit să aleg un cuptor cu microunde pentru casa noastră, am fost atentă la multe detalii. Ani mai târziu, mă folosesc de el și îmi este de mare ajutor. Iată de ce îl recomand eu și consider că trebuie să fie în orice casă.

Motive pentru a avea un cuptor cu microunde

Când amenajezi bucătărie, gândește un loc pentru fiecare electrocasnic pe care îl vei avea. Recomandarea mea este să faci un exercițiu de imaginație pentru a înțelege unde ți-ar fi mai comod să fie. De exemplu, cuptorul cu microunde eu l-am gândit cât mai la îndemână, pe blat. Tot ce scoatem din cuptor va fi fierbinte sau chiar foarte fierbinte și e mai comod să fie la nivelul brațelor.

**nu vei arde niciodată mâncarea

Nu ai cum să arzi mâncarea în cuptorul cu microunde, o poți supraîncălzi, dar nu o poți distruge de tot. Acesta ar fi un mare avantaj. În plus, timerul setat nu va permite ca mâncarea să se ardă.

**ușor de curățat și de îngrijit

Eu prefer să îl curăț de fiecare dată când se murdărește, nu las să se ardă de mai multe ori. Dacă uneori e mai murdar sau doriți să-l igienizați, vă recomand o curățare cuptorul cu microunde cu lămâie.

cuptor cu microunde

**economisești timp și ai mai puține vase murdare

Mâncarea se încălzește mult mai rapid în cuptorul cu microunde. În plus, poți să încălzești ce ai nevoie fix în vasul din care vei consuma preparatul. Ceea ce înseamnă că vei avea mai puține vase de spălat.

**are și funcție de dezghețare

Iată o funcție pe care mulți o apreciază și o folosesc. Se întâmplă să uiți să dezgheți ceea ce ai nevoie pentru gătit. Și atunci funcția de dezghețare este tare apreciată. Mie personal nu îmi este de folos. Dar știu multe persoane cărora li se pare aur curat.

**modele performante, consum redus de energie

Exista un mit care spunea că aceste cuptoare consumă multă energie. Tehnologia a avansat și sunt acum pe piață modele cu clasă energetică bună. Vă spuneam și la începutul articolului că este important să ne documentăm înainte de a face alegerea.

**de mare ajutor mămicilor

Mamele cu copii mici apreciază cel mai mult cuptorul cu microunde. Îl folosesc constant pentru a încălzi mâncarea sau laptele pentru cei mici. Încălzirea se face rapid, direct în recipientul din care copilul va mânca.

Alege cuptorul cu microunde ideal pentru tine

și bucătăria ta

Acum există multe modele de cuptoare, cu design diferit tocmai pentru a se potrivi stilului din bucătăria ta. Ne dorim să avem toate electrocasnicele în bucătărie, dar este important și să arate bine estetic.

Mie îmi plac mult modelele colorate și cu un design vintage, mi se par tare chic și potrivite în bucătării în acest stil. Mă bucur că acum putem alege din nenumărate variante, chiar dacă uneori ne face alegerea mai dificilă, e atât de bine să poți să alegi.

Sunt curioasă dacă voi aveți și folosiți constant cuptorul cu microunde? Aș vrea să-mi spuneți, și sigur cititorii acestui blog de lifestyle ar fi curioși să afle, la ce îl folosiți cel mai mult? Aveți recomandări de metode de curățare și igienizare? Vă rog să le împărtășiți cu mine!

4 thoughts on “6 motive pentru a investi într-un cuptor cu microunde”

  1. Avem un cuptor cu microunde de mai multi ani si ma bucur de faptul ca este trainic si nu am avut probleme cu el. Incerc sa il curat bine si sa il intretin. Cu toate acestea, in viitor poate facem un upgrade.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.