Despre metafizica chineză, interviu Crina Iliescu, trainer și consultant

Îmi este dat în viață să cunosc oamenii potriviți la momentul potrivit. Poate și pentru că am un stil aparte de a atrage ce am nevoie în viața mea. De cele mai multe ori, eu cred că am nevoie de ceva anume, de fapt, doar am nevoie de cineva care să mă ghideze, să mă îndrume. Îmi place să muncesc pentru tot ceea ce obțin, am o mare satisfacție și mă simt împlinită.

Recent, am cunoscut-o pe Crina Iliescu, trainer și consultant de metafizică chineză. De la primele discuții cu ea, mi-a stârnit interesul despre ceea ce face. Tipul de consultanță oferit mi se pare atât de interesant și de util, în aceeași măsură. Ea te poate ajuta să ai parte de ceea ce îți este rezervat într-un mod conștient și asumat. Haideți să o cunoaștem mai bine pe Crina.

Întrebare: Crina, mă bucur că te-am cunoscut și sunt recunoscătoare că ai acceptat să ne răspunzi la câteva întrebări. Sunt convinsă că am stârnit curiozitatea multora. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Răspuns: Sunt Crina Iliescu și sistemul dobândit în urma studiilor de dezvoltare personală și profesională, de pe trei continente, cu peste 18-19 de experiență în business și diferite mulținaționale, mă recomandă pentru a putea să ofer un propriu sistem de ghidaj. Practic, pot să fiu copilotul în diferite acțiuni care să te ajute să faci ceea ce ne este rezervat într-un mod cât mai conștient și mai asumat.

Întrebare: Spui despre tine că ești trainer și consultant în metafizica chineză. Poți să detaliezi, te rog, exact ceea ce faci?

Răspuns: La bază, sunt economistă, am terminat Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj. Am o specializare și MBA finalizate în SUA și am lucrat mai mulți ani ca și project manager la diferite companii atât din țară, cât și din străinătate. Mi-am dat seama la începuturile mele că există puțin mai mult, că există ceva diferit, care ne ghidează.

Cumva că totul se întâmplă cu un motiv. Tot timpul, am încercat prin cursurile mele să descopăr ce este acel altceva. Practic, mi-am dat seama că parcursul vieții nostre este mult mai ușor și mai plăcut în momentul în care știi încotro să o apuci și care este direcția cea mai potrivită pentru tine. Chiar dacă cumva crezi că totul se întâmplă cu un scop, practic tu poți să definești și să te aliniezi cu acel scop cât mai repede și să cât mai ușor.

Întrebare: Cum ai ajuns să te specializezi în metafizica chineză?

Răspuns: Metafizica chineză înseamnă mai multe specializări, are la bază Școala celor cinci elemente, lemn, foc, pământ, metal și apă. Fiecare dintre aceste elemente reprezintă ceva pentru tine. Frumusețea unui consultant este să te ghideze și să descopere împreună cu tine, cum să realizezi un balans, un echilibru. Pentru că, de fapt, noi în vață căutăm un echilibru în orice. Cu alte cuvinte, ce element sau ce acțiune, că vorbim mai mult despre acțiuni, ce decizii ar trebui tu să faci pentru ca visurile și dorințele tale să fie îndeplinite.

Consultanța pe care o ofer eu are la bază, potențialul tău. Vorbim de partea personală și de cea profesională, cu alte cuvinte, ce să faci, când să faci și cum să faci astfel încât dorințele tale să se îndeplinească. Toate se vor îndeplini într-un ritm al lor, să nu uităm cum spune Maestrul meu – și un fulg de nea cade acolo unde trebuie, dar noi încercăm să descoperim ceea ce reprezintă acel ritm. Putem vorbi de un fel de astrologie chinezească, care se numește BaZi în care identificăm în ce moment al vieții tale ești tu. Bile albe și bile negre avem cu toții, eu le numesc ”valurile vieții” și încercăm să punem mai mult în evidență bilele albe astfel încât bilele negre să nu fie așa de vizibile. Putem vorbi de un Feng Shui, cum se aliniază locul, zona unde tu ești și cât de mult te ajută sau te influențează.

Cum am ajuns să mă specializez în metafizica chineză?

Am căutat diferite răspunsuri și puncte de vedere, prin lume. Eu am urmat cursuri de perfecționare atât în străinătate, cât și în România, în special la București cu un om drag mie, Răzvan Rusu, care m-a ajutat să înțeleg mult mai bine principiile metafizicii chineze și cum să le aplic. Vorbim despre o școală și ani ani de zile de studiu și mă întrebam uneori, oare eu ce caut aici? Dar ce m-a atras în primul rând la metafizica chineză sunt ideile lor. Ei nu îți spun că e bătut în cuie și așa se va întâmpla. Ei te învață ce să faci, când să faci și cum să faci pentru ca dorințele tale să se îndeplinească.

În Asia, ei nu merg cu CV-ul la interviu, ci cu harta natală, acest BaZi, pentru că fiecare om este potrivit pentru ceva sau undeva. Și din această cauză nu te gândești că nu angajezi persoana în departamentul respectiv, practic nu atunci în momentul interviului, ci te gândești unde ar fi potrivit, ce ți-ar putea aduce ție, ca și companie sau departament, cu ce să te ajute.

Am fost atrasă de metafizica chineză pentru că ea înseamnă mai multe soluții. Mi-am dorit să fiu suficient de isteață și de pregătită să pot să găsesc mai multe soluții încât una dintre ele să fie cea mai benefică pentru mine sau pentru clienții mei.

Întrebare: Ce înseamnă o ședință de consultanță în metafizica chineză? Care sunt beneficiile unei ședințe?

Răspuns: Eu pot face recomandări în funcție de nevoile specifice fiecăruia. Nu vorbim de nimic mistic, de ghicit, nu e vorba de o forță nevăzută care acționează. Este o planificare în care știi fiecare pas pe care îl faci astfel încât dorințele tale să se îndeplinească cât mai repede.

Eu le comunic clienților mei atunci când vin la mine și solicită ceva anume, de exemplu o cină cu un actor renumit, că trebuie să se poată întâmpla fizic.

Întrebare: Te rog să ne povestești o întâmplare mai deosebită, mai aparte pe care ai avut-o cu un client.

Răspuns: O să-ți povestesc o întâmplare haioasă. Am avut un client al cărui copil participa la un concurs de dans. Fetița nu avea partener de dans și era o competiție importantă, dacă ar fi câștigat concursul, avea șanse să primească bursă și să meargă mai departe în străinătate. Aceasta se întâmpla la final de an. În timpul ședinței de consultanță, spune că dacă fiica ei nu își găsește partener de dans, toate visurile ei se năruiesc și nu știa cum să-i spună fiicei sale că a muncit degeaba și că nu mai poate participa la concurs. Și m-am oferit să o ajut să facem ceva în această privință. I-am spus să meargă dimineață la concurs, chiar dacă nu are partener și mama era confuză, dar totuși s-au dus. În drumul spre concurs, fiica se întâlnește absolut întâmplător cu primul ei partener de dans și participă împreună. Aceasta a fost șansa ei în acea zi, iar la momentul actual fetița încă mai dansează.

Vorbim în acest caz de o selectare de date. La fel, pentru selectare de date putem vorbi și atunci când cauți să te angajezi, când este momentul potrivit pentru a trimite CV-ul.

Întrebare: Suntem la final de an 2023, 2024 este tot mai aproape. Știu că te ocupi și de previziuni, ce ne sfătuiești pentru noul an? Ce ne va aduce 2024?

Răspuns: Oficial anul 2024, începe în 4 februarie la ora 10:07, ora României. Mai există o altă dată, cea de 10 februarie, pe care alte școli o folosesc. Asiaticii au două zile de sărbătoare, cum e la noi 31 decembrie și o altă zi, o zi aleasă.

Va fi un an favorabil pentru tot ce înseamnă schimbări, creșteri și progres. Noi suntem acum într-o perioadă de tranziție. Ne mutăm către un an nou, ne mutăm către o perioadă de 20 de ani și ne mutăm către un alt început, întâlnit o dată la 60 de ani. Un alt început, un an dinamic, este important controlul mental și mai exact, asumarea, nu ar trebui să ne mai luăm după ce spune lumea, ci va trebui să învățăm să ne asumăm, să fim responsabili.

Fiecare zodie în parte va fi afectată într-un fel sau altul. Mulți dintre noi spunem și simțim că se întâmplă ”ceva”, chiar dacă nu putem defini ce anume. În februarie, se va întâmpla ceva brusc, trecerea în noul an, Anul Dragonului de lemn va fi bruscă.

Din punct de vedere financiar, multe domenii vor fi afectate. Vor trebui să găsească alte modalități, să fie mai creativi, mai inventivi, pentru a atrage mai mult flux financiar. Industriile cu cel mai mare avânt în 2024 sunt cele legate de elementul FOC, vorbim de IT, tranziția spre Inteligența Artificială, de domeniii alternative pe partea de energie.

Din punct de vedere romantic, femeile singure își pot găsi un partener, va fi un an cu mai multe relații online. Persoanele care sunt deja într-o relație, se recomandă să comunice mai mult, mai cinstit, mai ales cei născuți în an de Iepure sau an de Cocoș.

Întrebare: Mulțumesc frumos, Crina pentru răbdarea de a răspunde la întrebări, dar și pentru toate informațiile oferite. Oferă-ne, te rog, un sfat la final de interviu!

Răspuns: Mai mult decât un sfat, vin cu recomandări. Atenție mare la persoanele care au în harta natală, zi, lună, an, Iepure. Ei trebuie să fie atenți în perioada la călătorii, și în special să se concentreze pe partea de sănătate.

Din punct de vedere Feng Shui, centrul casei se recomandă să fie aerisit și luminat, în special în 2024 această zonă o să fie influențată de o stea, o energie. Îl putem evita prin plasarea în centrul casei al unui element de foc, ceva roșu, un covor, o lumânare. Atenție la renovări, în 2024, în zonele/sectoarele Sud Est și Vest. Cea mai bună zonă/locație în anul 2024 este Sud Vest. Dacă este ceva rupt, stricat, încearcă să repari până nu începe noul an.

Atenție la sănătatea fizică, emoțională și spirituală, fă ceea ce îți place, ai grijă de tine. Fă-ți timp pentru pasiunile tale, așa cum ai grijă de casa ta, ai grijă și de tine.

Anul 2024 este un an al schimbărilor, al persoanelor care acceptă aceste schimbări.

Vă doresc un 2024 minunat, vesel și să aveți grijă ca în fiecare zi să aveți cel puțin un motiv să zâmbiți și să fiți bucuroși.

Primind răspuns la aceste întrebări, Crina nu a făcut decât să îmi stârnească curiozitatea și mai mult. O găsiți pe Crina Iliescu pe platformele de socializare.

Blog: Crina Iliescu.

Instagram: Crina Iliescu.

Facebook: Crina Iliescu.

Contact direct: telefon 0753 067 607 și adresă de mail: contact@crinailiescu.ro.

4 thoughts on “Despre metafizica chineză, interviu Crina Iliescu, trainer și consultant”

 1. Tare interesant interviul și personajul!
  Felicitări!
  Mi-a plăcut tot ce am citit, am aflat câteva lucruri nemaipomenite!
  Mulțumesc că ai împărtășit aceste informații și ai adus un asemenea om în atenția noastră!

  Reply
 2. China are o lungă tradiție de cercetare filozofică preocupată de natura ultimă a realității – ființa sa, originile, componentele, modurile de schimbare și așa mai departe, iar acestea toate cred că sunt această metafizică de care vorbește Crina.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.