5 preparate culinare de testat

14

Experimentăm noi preparate culinare

Îmi place să gătesc și am câteva preparate culinare preferate. De multe ori, simt nevoie de ceva nou. Pasiunea mea e să combin rețete. Rezultatul este de fiecare dată unul delicios. E important să știi să combini ingrediente, să potrivești gramajele pentru a obține un preparat pe gustul tău.

Ne pregătim să amenajăm bucătăria de exterior din foișor. Așa că avem un bun motiv pentru a testa preparate noi, dar în alte condiții. Cuptorul meu face o pizza excelentă. Însă când am încercat pizza în noul cuptor de pizza cu șamotă, gustul a fost exact ca în pizzerie. Lucru care ne-a dat de gândit și ne-a tentat să încercăm și altele.

5 preparate culinare de testat

Întotdeauna în preajma sărbătorilor, ne dorim să facem ceva nou de mâncare. Rămânem și la unele preparate tradiționale, clasice, dar și ceva nou. Mereu am simțit nevoia de ceva diferit, mai sănătos.

  • sarmale în oala de lut

În perioada în care am făcut cursul de bucătari, am învățat să rulez perfect sarmale. Mama era tare mândră când o ajutam pentru că erau perfect. Nu sunt fan sarmale, pentru mine e o mâncare prea grea. Dar uneori mai gust și eu. Anul acesta avem cuptor nou de pizza. Ne gândeam să facem sarmale în oala de lut și să le lăsăm la fiert în noul cuptor, afară. Cu siguranță, gustul va fi diferit și în casă nu va mai fi miros și abur. Am câteva rețete sarmale, trebuie să decid pe care o fac de data aceasta.

  • salate în varianta light

Toată lumea face salate cu multă maioneză. Eu prefer variante mai light. Și am observat că și musafirii încep să le prefere. Din acest motiv, îmi place să îi surprind cu salate noi. Anul acesta, mi-am propus să fac câteva rețete cu năut. Nu va lipsi hummusul, salată fresh cu năut crocant și salată rece de orez sălbatic cu năut.

  • supă-cremă fresh

Nouă tare ne plac supele, ciorbele. Mai nou, apelăm la supe-cremă. Sunt consistente, fresh și rapid de făcut. Încerc diverse combinații și cred că o supă-cremă va fi tare apreciată de sărbători!

  • cozonac cu nucă

Crăciunul înseamnă cozonac tradițional cu nucă. Dar poate fi o adevărată aventură, realizarea lui. Așa că e bine să optăm pentru o variantă mai simplă. Eventual baigli sau cozonac fără frământare, mai ușor de realizat, reușită garantată.

  • pâine de casă

Pâinea de casă este excelentă la gust. Mie îmi place la nebunie mirosul ei când se coace. Cuptorul nou de pizza va fi folosit și la coacerea pâinii de casă. Rețete există, timp avem să le încercăm pe toate. Și ce bună e coaja de la pâinea făcută în casă.

Sărbătorile înseamnă dezmăț culinar și mai uităm de numărarea caloriilor. Ne bucurăm de mâncare alături de cei dragi. Ce bine e să mănânci alături de familie și prieteni.

Ce preparate culinare de testat ai în plan pentru acest sărbători? De obicei, pregătești mâncare tradițională sau îți place să optezi și pentru ceva diferit?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Eu nu gatesc prea mult de sarbatori, ii voi face sotului o salata de boeuf pentru ca ii este pofta, si o friptura la cuptor (probabil miel) cu garnitura. O paine de casa daca reusesc mi-ar placea si mie. Mersi de pont! 🙂

  2. oala de lut am primit si eu cadou si o folosesc doar pentru sarmale si pot confirma ca au alt gust, ies altfel, nu stiu prin ce magie, dar… asa este. Cozonac cu nuca am bifat si e primul an in care imi iese asa cum vreau eu.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
camera copilului
Idei de amenajare camera copilului

Alegerea încăperii pentru camera copilului Fiecare încăpere din locuința noastră are un rol bine definit. Știm exact unde va fi...

Close