Britt-Marie a fost aici de Fredrik Backman recomandare lectură

Britt-Marie a fost aici de Fredrik Backman – un roman ”musai” de citit

Fredrik Backman este unul dintre autorii mei preferați. Are un stil aparte de a scrie și m-a cucerit de la prima carte. Britt-Marie a fost aici am așteptat-o cu sufletul la gură și am citit-o cu drag. M-a întristat și m-a bucurat, deopotrivă. Minunată lectură, excelentă poveste.

Există multe cărți minunate, care merită citite. Așa sunt și cărțile ”musai”. Acele cărți pe care le citești cu drag și pe care le păstrezi în bibliotecă ca și pe comori. Cărțile ideale pentru a fi oferite cadou iubitorilor de lectură. Le găsești pe Libris pe toate. Nu există cadou mai bun decât o carte. Și orice cadou trebuie însoțit de o carte bună.

Britt-Marie a fost aici de Fredrik Backman – despre o criză personală

Nu ai cum să nu iubești stilul lui Backman. Și nu ai cum să nu te îndrăgostești de personajele sale remarcabile.

Britt-Marie a fost atentă toată viața la detalii. A avut grijă ca lumea să nu aibă nimic să-i reproșeze. Ținând cont de dorințele tuturor, Britt-Marie a făcut totul ca la carte. Pentru alții, pentru ea, mai puțin sau deloc. Pare ușor să stai în umbra unor oameni și să le faci totul pe plac. E greu să observi greșelile altora și totuși, să nu spui nimic. Pare mai simplu așa, pentru suflet, pentru viața ta. Însă nu e!

Când e prea târziu să pui piciorul în prag?

Niciodată nu e târziu să pui piciorul în prag și să vrei o schimbare. Decizia vine după dezamăgiri în lanț pentru Britt-Marie. Nu a deranjat-o să spele cămășile soțului cu parfumul ”EI”. A ignorat mereu întârzierile lui. Însă când el ajunge în spital după o întâlnire cu EA, e prea mult.

Își scoate verigheta de pe deget, dunga albă îi aduce aminte că nu a scos-o niciodată. De prea multe ori, Kent și-a uitat verigheta acasă când mergea la întâlniri de afaceri cu ”Germania”. Doare, doare atât de tare. Dar Britt-Marie nu are timp să sufere. Își caută un loc de muncă și nu înțelege de ce e așa de greu să găsească ceva bun. Vârsta, lipsa de experiență o împiedică, dar acestea sunt doar detalii, nu?

Borg – fotbalul – șobolanul

I se găsește un loc de muncă în orașul Borg. Un oraș mic, aproape părăsit. Pizzeria este locul unde se întâmplă toate și unde găsești de toate. Aici va trece prin nenumărate experiențe, bune, rele, grave.

Copiii din oraș iubesc fotbalul. Nu au un teren de fotbal, dar totuși joacă zi de zi. Antrenamentul e totul! Britt-Marie ajunge antrenoarea lor. Și se descurcă binișor, doar e bună la făcut liste și bifarea lor, organizare. Cumva, îi reunește pe toți și le dă speranța că totul va fi bine!

Ah, și șobolanul? Prietenul de încredere căruia îi servește cina la ora 6 pm fix. Ciocolată! Șobolanul este prietenul ideal, mănâncă tot din farfurie și nu face mofturi. Ascultă tot ce are Britt-Marie de zis și nu comentează niciodată. Absolut niciodată.

Britt-Marie își va lăsa amprenta asupra tuturor. Indiferent de schimbările din viața ei, rămâne devotată. Și e corectă față de toți. Dar poate e momentul să se gândească puțin și la ea. Va avea curajul să schimbe totul? Te invit să citești cartea, Britt-Marie a fost aici!

14 thoughts on “Britt-Marie a fost aici de Fredrik Backman recomandare lectură”

  1. Nu am citit nicio carte scrisă de acest autor, însă am văzut că stilul său de a scrie este foarte apreciat, astfel că sunt tentată să citesc și eu ceva din portofoliul lui.

    Reply
  2. Uite un subiect intersant. Dar sincer ma oftic ca nu am auzit de acest autor pana acum avand in vedere ca spui ca nu ai cum să nu iubești stilul lui Backman si să nu te îndrăgostești de personajele sale.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.