Experimentăm noi preparate culinare
Îmi place să gătesc și am câteva preparate culinare preferate. De multe ori, simt nevoie de ceva nou. Pasiunea mea e să combin rețete. Rezultatul este de fiecare dată unul delicios. E important să știi să combini ingrediente, să potrivești gramajele pentru a obține un preparat pe gustul tău.
Ne pregătim să amenajăm bucătăria de exterior din foișor. Așa că avem un bun motiv pentru a testa preparate noi, dar în alte condiții. Cuptorul meu face o pizza excelentă. Însă când am încercat pizza în noul cuptor de pizza cu șamotă, gustul a fost exact ca în pizzerie. Lucru care ne-a dat de gândit și ne-a tentat să încercăm și altele.
5 preparate culinare de testat
Întotdeauna în preajma sărbătorilor, ne dorim să facem ceva nou de mâncare. Rămânem și la unele preparate tradiționale, clasice, dar și ceva nou. Mereu am simțit nevoia de ceva diferit, mai sănătos.
sarmale în oala de lut
În perioada în care am făcut cursul de bucătari, am învățat să rulez perfect sarmale. Mama era tare mândră când o ajutam pentru că erau perfect. Nu sunt fan sarmale, pentru mine e o mâncare prea grea. Dar uneori mai gust și eu. Anul acesta avem cuptor nou de pizza. Ne gândeam să facem sarmale în oala de lut și să le lăsăm la fiert în noul cuptor, afară. Cu siguranță, gustul va fi diferit și în casă nu va mai fi miros și abur. Am câteva rețete sarmale, trebuie să decid pe care o fac de data aceasta.
salate în varianta light
Toată lumea face salate cu multă maioneză. Eu prefer variante mai light. Și am observat că și musafirii încep să le prefere. Din acest motiv, îmi place să îi surprind cu salate noi. Anul acesta, mi-am propus să fac câteva rețete cu năut. Nu va lipsi hummusul, salată fresh cu năut crocant și salată rece de orez sălbatic cu năut.
supă-cremă fresh
Nouă tare ne plac supele, ciorbele. Mai nou, apelăm la supe-cremă. Sunt consistente, fresh și rapid de făcut. Încerc diverse combinații și cred că o supă-cremă va fi tare apreciată de sărbători!
cozonac cu nucă
Crăciunul înseamnă cozonac tradițional cu nucă. Dar poate fi o adevărată aventură, realizarea lui. Așa că e bine să optăm pentru o variantă mai simplă. Eventual baigli sau cozonac fără frământare, mai ușor de realizat, reușită garantată.
pâine de casă
Pâinea de casă este excelentă la gust. Mie îmi place la nebunie mirosul ei când se coace. Cuptorul nou de pizza va fi folosit și la coacerea pâinii de casă. Rețete există, timp avem să le încercăm pe toate. Și ce bună e coaja de la pâinea făcută în casă.
Sărbătorile înseamnă dezmăț culinar și mai uităm de numărarea caloriilor. Ne bucurăm de mâncare alături de cei dragi. Ce bine e să mănânci alături de familie și prieteni.
M-am gandit sa pun la copt un pui, sa pregatesc o salata si unt tort. Restul o sa comandam.
Mulțumim pentru idei ,le voi pune in practica.
Anul acesta o sa testez cateva retete italiene, dar suplimentar de cele traditionale. Sarbatorile de iarna fara sarmale, vin si tuica fiarta nu s-au mai vazut :)).
idei numai bune pt o dieta! ca eu cam asa fac iarna, ca sa nu ma fac cat casa poporului …
Cozonac și pâine de casă nu am făcut niciodată, însă mi-aș dori să aflu secretele pentru aceste rețete. 😛
Pe toate le ador!! Dar sarmalele în oala de lut sunt, de departe, preferatele mele ❤️
Năutul e foarte bun. Merge și în salate și în alte preparate. Recomand și falafelul, chiar are un gust aparte.
Avem oala de lut de o gramada de timp si nici pana in ziua de azi nu am folosit o 😂
Eu nu gatesc prea mult de sarbatori, ii voi face sotului o salata de boeuf pentru ca ii este pofta, si o friptura la cuptor (probabil miel) cu garnitura. O paine de casa daca reusesc mi-ar placea si mie. Mersi de pont! 🙂
Eu combin cumva traditionalul cu mancarurile mai inedite. Stiu sigur ca nu vor lipsi cozonacii si pâinea de casa.
Îmi place să le combin uneori. Anul acesta vreau neapărat salată boeuf, alte pretenții nu am.
Sarmalele in oala de lut si painea de casa chiar sunt nelipsite de pe masa noastra de Craciun!
Mie imi plac mancarurile rapide, dar mi-as dori mult sa mananc sarmale in oala de lut. Cred ca sunt delicioase
oala de lut am primit si eu cadou si o folosesc doar pentru sarmale si pot confirma ca au alt gust, ies altfel, nu stiu prin ce magie, dar… asa este. Cozonac cu nuca am bifat si e primul an in care imi iese asa cum vreau eu.