5 caracteristici de urmărit când alegi o plită nouă

12

Pasiunea pentru gătit se intensifică într-o bucătărie chic

Toți ne dorim o bucătărie modernă, dotată cu electrocasnice bune. Cu cât alegi un aparat mai performant, cu atât munca va fi mai ușoară. Electrocasnicele au fost inventate pentru a ne ajuta. Modernizarea lor continuă ne face treaba mult mai ușoară și mai rapidă. Chiar dacă nu ești pasionat de gătit, într-o bucătărie bine utilată, gătitul devine o plăcere.

Mamele noastre pregăteau mâncarea cu ajutorul aragazului. Pentru un design frumos, aragazul este împărțit acum în plită și cuptor. Sunt mult mai eficiente, ușor de încorporat în mobilă.

La ce caracteristici trebuie să fii atent când alegi o plită nouă?

Majoritatea suntem tentați să alegem electrocasnicele în funcție de brand și design. Dar trebuie să fim atenți și la câteva caracteristici.

plită

1.Programe prestabilite

Poate părea o funcție banală. Devine importantă când o ai. Descoperi cât de rapid e gătitul și te bucuri că nu mai trebuie să reglezi temperatura pe parcurs. Noile plite incorporabile cu inducție au această funcție. O astfel de plită poate fi găsită aici.

2.Siguranța – controlul flăcării

Caracteristica de bază la electrocasnice o reprezintă siguranța. Siguranța de a găti cu ele. Aragazele vechi reprezentau un pericol. Flacăra trebuia supravegheată, când presiunea gazului scădea. Noile plite incorporabile pe gaz sunt mult mai sigure. Acestea mi-au atras mie atenția.

3.Funcții suplimentare

Pe mine mă încântă fiecare funcție suplimentară. Acest lucru îmi garantează o treabă bună, dar rapidă. Aici vorbim despre cronometru de bucătărie, senzori de presiune, timer.

plită

4.Silențiozitate

Pe mine mă deranjează zgomotul făcut de electrocasnice. Unele sunt zgomotoase și în anumite momente pot fi deranjante. Dacă plita se află în zona de luat masa, zgomotul ei poate fi obositor. O plită silențioasă poate face gătitul o plăcere chiar și după orele de servici.

5. Garanție și service

Alege o plită de la o firmă de electrocasnice de renume. Ei oferă doar produse bune. În caz de deteriorare/defecțiune în primele zile, să se schimbe cu un produs nou cât mai rapid. Service asigurat de o firmă serioasă care să opereze în timp scurt. Uneori prețul ridicat al unui electrocasnic cuprinde și aceste detalii ”ascunse”.

Alte caracteristici ”fizice” importante la o plită nouă

Vă recomand când alegeți o plită nouă să fiți atenți și la următoarele:

 • design – dacă aveți o bucătărie modernă, optați pentru un design futurist, modern. Dacă bucătăria e amenajată în stil rustic, puteți alege o plită în stil vintaje.
 • număr de ochiuri – 5 dacă vă place să gătiți mult, aveți musafiri mulți în weekend-uri, dispunerea ochiurilor cât mai practic,
 • ușurința instalării – plita trebuie să fie ușor de instalat, cu instrucțiuni simple și clare. Astfel să o puteți monta singur, fără a fi nevoie să apelați la un specialist.
 • preț – prețul ridicat poate fi dat de calitatea materialelor folosite la realizarea plitei. Funcțiile suplimentare costă.
 • brand – alege plita de la companii de renume care pun accentul pe calitate.

Alege cu grijă și cu răbdare o plită nouă. Aleasă corect, ea te va ajuta să gătești rapid timp îndelungat!

Voi la ce caracteristici ați fost atenți când ați cumpărat o plită nouă?

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

 1. Plitele din imagini sunt superbe! Parca te invita sa gatesti de drag :). Am intrat pe site si am vazut o multime de modele de plite pe care le-am trecut pe wishlist. Trebuie doar sa ma hotarasc care-mi place mai mult 🙂

 2. Imi doresc si eu foarte mult sa schimb vechiul cuptor cu o plita electrica si un cuptor electric pentru ca sunt mult mai bune la copt si mult mai sigure.

 3. Pai, nu mi-am cumparat o plita moderna din asta pana acum iar daca va fi sa mi cumpar, acum stiu unde sa caut fiindca ai de unde alege, pentru toate gusturile si buzunarele

 4. In lunile care urmeaza o sa trebuiasca sa renovez bucataria si recunosc ca ma intrebam ce model de plita sa aleg. Aceleasi probleme o am si cu cuptorul. Ultimul pe care l-am ales nu era ceea ce trebuie, niciodata nu-mi crestea nimic cum trebuie

 5. n-am luat plita incorporabila, dar mi-am schimbat aragazul de curand si mi-am luat unul mixt. Pentru mine a fost foarte important materialul din care este confectionat gratarul. Am vrut sa fie neaparat din fonta si am gasit ce-am vrut.

 6. Principalele caracteristici care le-am urmarit au fost pretul si designul, ulterior mi-am ales si un brand ceva mai cunoscut pentru ca nu vroiam sa-mi aleg chiar orice. Plita nu o cumperi in fiecare an si din acest motiv am vrut sa-mi iau ceva care sa-mi satisfaca dorintele

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close