De ce e important să citim manualul de instrucțiuni?

13

Manualul de instrucțiuni – garanția succesului

Electronicele și electrocasnicele sunt însoțite de un manual de instrucțiuni. Unii îl citesc, alții îl răsfoiesc. Alții îl găsesc necesar doar când obiectul în cauză are o eroare. Aud persoane care se plâng de anumite electrocasnice. Ba că nu își fac bine treabă, ba că sunt aproape degeaba. Din păcate, aud mai târziu că de fapt nu le foloseau corespunzător.

manualul de instrucțiuni

Manualul de instrucțiuni – obligatoriu de citit după instalare

E bine să citim cu atenție manualul de instrucțiuni. Putem afla detalii importante. Programele trebuie respectate cu strictețe.

Mașina de spălat vase

Lumea se plânge de mașina de spălat vase. Uneori farfuriile rămân murdare. Acest lucru se întâmplă când vasele rămân 1-2 zile în mașină. Iar apoi se folosește un program scurt, unde apa nu se încălzește suficient. Dacă persoana în cauză, ar fi citit manualul de instrucțiuni, ar fi folosit programul corespunzător și vasele ar și fost curate.

Mașina de uscat haine/Uscătorul de haine ”strică” hainele

Aud atât de des această poveste încât mă irită tot mai mult. Uscătorul de haine are multe programe. Hainele au etichete pe care e trecută temperatura de spălare și dacă materialul se poate usca în uscător.

Hainele ”intră” la apă doar dacă nu ați setat bine programul în funcție de materialul hainei. Am pățit-o și eu, dar eu mi-am dat seama că greșeala mea. Nu am aruncat vine pe uscătorul de haine.

manualul de instrucțiuni

Cuptorul

Toată lumea gătește. Toată lumea se pricepe la cuptoare. Dar dacă cuptorul are programe speciale pentru carne/legume/prăjituri/pâine de ce nu le-am folosi? Eu am fost tentată la început să folosesc cuptorul după cum credeam eu. Într-o zi am decis, să las mâncarea pe mâna cuptorului. Am selectat exact tipul de prăjitură și apoi am așteptat. Prăjitura a ieșit mai bine ca niciodată. În timpul coacerii, cuptorul a schimbat câteva programe. La final, am fost atât de încătată și de mulțumită.

Manualul de instrucțiuni prelungește durata de viață a unui obiect

Suntem tentați să spunem că electronicele/electrocasnicele se strică prea repede. Asta se poate datora și unei proaste folosiri. E important să citim cu atenție manualul de instrucțiuni. El nu ne este dat degeaba. El ne învață să instalăm și să folosim corespunzător obiectele. Uneori o proastă instalare/asamblare poate duce la deteriorarea lui. Alteori o utilizare defectuoasă îi poate scurta durata de viață.

Da, toți suntem isteți. Da, toți știm cum să pornim o mașină de vase/haine/robot de bucătărie. Dar nu toți știm să le folosim programele pentru a obține rezultate bune. Fiecare program creat este menit să ne ajute. De ce să nu profităm de acest lucru?

Eu am învățat lecția pe pielea mea. Folosesc electrocasnicele zi de zi, la maximă capacitate. Am încredere în ele, aleg cu grijă programul. La final, sunt mulțumită de treabă făcută.

Voi citiți manualul de instrucțiuni? Considerați că e un lucru important?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Da, sunt de acord cu tine ca lectura manualului de instructiuni prelungeste durata de viata a aparatului respectiv. Evident, cu conditia sa si pui in practica ce scrie acolo 🙂

  2. Total de acord; prima oara dupa ce instalez electrocasnicul citesc manualul de instructiuni, asa citesc despre toate functiile, ce poate face…este foarte important manualul!

  3. De obicei se merge pe „regulile sunt facute ca sa fie incalcate”, dar da, ar fi bine sa citim cu atentie manualul de instructiuni inainte de utilizarea unui bun.

  4. Citesc manualul de instructiuni, dar nu intotdeauna…dar cand mai patesc cate ceva atunci repede imi arunc ochii in manual sa vad cum pot rezolva problema.

  5. Clar eu sunt una dintre persoanele care nu prea citeste manualul de instructiuni. Daca nu ma descrc din prima, il las pe scumpul meu sot sa citeasca si sa ma lumineze. Tot timpul se intampla asta si cred ca mi-am facut o obisnuinta

  6. stiu ca exista persoane care nu citesc instructiunile. Una dintre ele este sotul meu. Are impresia ca nu e nimic important in manualul ala. Asa a reusit sa imi strice masina de facut paine (mai intru in detalii). Nu le citesti, cam asta se intampla: ori nu-si fac treaba bine electrocasnicele respective, ori le strici. In ambele cazuri tu pierzi.

  7. Depinde de produs. La masina de spalat nu am citit instructiunile, la cuptor da. Dar sutn importante, mai ales daca e un produs pe care nu l-ai mai folosit vreodata, cum a fost cuptorul electric in cazul meu.

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close