Sărățele cu telemea – rețetă Montignac

12

Sărățele cu telemea – noua rețetă încercată Montignac

Principala dilemă la dietă e: noi ce ronțăim? Deși ronțăitul e un obicei nesănătos, care ne stagnează, uneori se cere. În diete nu am suferit după deserturi. Cel mai mult am simțit nevoia de sărat. Orice gustare sărată nesănătoasă mă atragea. Ca să scap de această tentație, îmi fac acasă sărățele conforme.

sărățele cu telemea

Dieta Montignac a fost pentru o mine o provocare

Găseam prea puține rețete conforme pe gustul meu. Unele foarte bune le-am găsit la Alina. De-a lungul anilor, am încercat și am testat. Am adaptat și am învățat cum să le fac conforme dietei Montignac. Aceste sărățele cu telemea de casă sunt gustoase, la gust se apropie mult de cele clasice.

Ingrediente necesare sărățele cu telemea:

  • 500 grame premix de patiserie (făină integrală+tărâțe),
  • 350 grame telemea de casă,
  • un ou,
  • 180 grame unt 82% grăsime,
  • 250 ml iaurt 1,8% grăsime,
  • sare grunjoasă, susan,
  • 2 ouă pentru uns sărățelele.

Mod de preparare sărățele cu telemea:

Eu am ales să folosesc telemea de casă și ouă de casă. Gustul e mai intens și calitatea produsului finit este ridicată.

Etapa 1:

În bolul de la mixer, am pus premixul de patiserie. Am adăugat telemeaua dată pe răzătoarea mare. Am pus oul întreg, iaurtul, untul moale.

sărățele cu telemea

Pentru 15 minute, am lăsat robotul să frământe bine compoziția. Aluatul compact obținut, l-am dat la frigider pentru 2 ore.

sărățele cu telemea

Etapa 2:

Am tapetat tava de cuptor cu hârtie de copt. Pe blat/fund de lemn am întins aluatul. Cu cât foaia va fi mai subțite, cu atât sărățelele vor fi mai crocante. Cu un cuțit am tăiat fășii subțiri de aluat. Eu le-am lăsat mai lungi, mi s-au părut mai interesante. Punem sărățelele în tavă. Ungem cu ou bătut spumă cu o pensulă. Presărăm deasupra sare grunjoasă și susan.

sărățele cu telemea

Etapa 3:

Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, la 180°C, căldură de sus și jos. Când sunt rumenite, le scoatem. Din această cantitate, ies foarte multe sărățele cu telemea. Eu am copt cam 8 tăvi mari.

sărățele cu telemea

Sărățele cu telemea un deliciu

Îmi place să am în casă sărățele conforme. Eu fac o cantitate mai mare. Se pot păstra la rece câteva zile. Telemeaua de casă a dat un gust bun sărățelelor. Cu cât ingredientele sunt mai gustoase, cu atât preparatul va fi mai bun.

sărățele cu telemea

Vouă vă plac sărățelele cu telemea? Vă tentează să încercați această rețetă?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Arata apetisant si sunt sigura ca sunt si gustoase. Voi incerca si eu aceasta reteta. Eu am mai facut saratele din aluat de foietaj pe care am presarat branza sau chimen

Leave A Reply

Read previous post:
tehnologie
Dependentă de tehnologie

M-am îndrăgostit de tehnologie Avem tot mai puțin timp liber la dispoziție pentru noi și pentru cei dragi. Și cum...

Close