Cum mi-am organizat măsuța de machiaj

Visul meu dintotdeauna a fost să am o măsuță de machiaj. Mama mea avea una spațioasă cu trei sertare. Farmecul la această măsuță stătea în oglinda împărțită în trei. Te puteai vedea din toate unghiurile în oglindă, mi s-a părut mereu ceva inedit. Când mi-am amenajat dormitorul, am gândit măsuța pentru produsele mele de îngrijire cu mare atenție. Trebuia să aibă un design deosebit, să fie spațioasă și să aibă sertare încăpătoare.

Sunt o iubitoare de parfumuri și produse de make up și îmi place să le am la îndemână. În primă fază, le-am organizat în sertare, dar uitam de ele. Mă machiaj uneori în grabă și nu mai era timp să le scot din sertare. Tindeam să folosesc aceleași produse, iar unele expirau și îmi părea rău. Așa că a trebuit să regândesc organizarea de pe măsuță și acum sunt mulțumită.

Sfaturi pentru a organiza eficient,

măsuța ta de machiaj

Important este ca oglinda să fie pe mijloc, iar produsele organizate de o parte și de cealaltă. Lumina ideală ar fi cea naturală, dar dacă nu e posibil, optează pentru lumini puternice, cât mai naturale.

** produse de machiaj în ordinea folosirii acestora

Îmi place să am la îndemână produsele de machiaj în ordinea în care le folosesc. Dacă sunt pe fugă, îmi este mult mai ușor. Cu siguranță, nu ratez să aplic tot ce doresc. Machiajul va fi complet, iar produsele folosite exact cum trebuie.

Rutina de îngrijire o respect cu strictețe, iar produsele acestea se regăsesc în baie. După aplicarea cremei de față, neapărat și un produs cu SPF, aplic fond de ten. Am câteva variante în funcție de cât de natural vreau să fie machiajul sau cât de rezistent trebuie să fie. Pentru zi de zi, folosesc un fond de ten și/sau BB Cream de la Babor, dar pentru evenimente, apelez la Dior Forever, cel care matifiază perfect tenul pentru 12 ore.

Pudra de față e în apropiere, urmeaza fardurile de ochi, rujurile, produsele pentru contur față. Și multe, multe pensule mereu curate, așteaptă să fie folosite. Într-un colț, am toate parfumurile dragi mie. Le țineam în cutii, apoi am renunțat la ele. Fiind mereu pe grabă, pierdeam timp să le scot din cutie și să le pun la loc. Așa că am decis să am parfumurile pe măsuța de machiaj fără cutii și astfel le alternez mai des.

** folosesc organizatoare pentru produse

Îmi displace total ca lucrurile să fie împrăștiate. Prin urmare, am achiziționat câteva organizatoare pentru a mă asgiura că produsele rămân organizate. Pentru rujuri, am luat un organizator special care mă ajută să le văd pe toate și să nu uit să le folosesc. E un organizator în scară și toate rujurile sunt vizibile.

Pentru farduri și produse dispuse în ambalaje mai mici, am luat câteva cutii speciale pentru organizare. Unul e pentru farduri de pleoape, altul e pentru produse de față, contur, iluminar, blush, altul e pentru produse de îngrijire a buzelor.

Pensulele sunt într-un suport alb, nu foarte înalt. Am ales așa pentru a alege mai ușor pensula dorită și pentru ca forma lor să nu fie afectată. Am două suporturi, unul pentru pensule curate și unul pentru pensule ce urmează a fi spălate.

** suport pentru accesorii

Vă spuneam că măsuța de machiaj este pentru produsele pe care le folosesc des. Un suport pentru accesorii nu putea să lipsească. Aveam înainte unul doar pentru brățări, dar nu era prea practic. Între timp, am renunțat la gablonțuri și port doar accesorii din aur, pe care nu le mai dau jos. Așa că am primit la fix un suport pentru accesorii exact cum aveam nevoie și culoarea dorită, auriu.

Suportul are câteva compartimente pentru cercei și inele. Nu e foarte mare, dar are un design simpatic, sub formă de soare. Deși este mic, este spațios exact pentru nevoile mele.

măsuța de machiaj

Sertarele au rolul lor

Măsuța mea de machiaj este prevăzută cu mai multe sertare de dimensiuni diferite, avantajul de a fi făcută la comandă. Aici am ascultat recomandările meșterului. El îmi spunea că e nevoie de dimensiuni diferite și pentru aspect, și pentru utilitate. Ani mai târziu, mă bucur că am urmat indicațiile lui.

În sertare, am accesorii pe care le folosesc mai rar și produse care sunt dublură. Mai țin acolo și produse pe care le folosesc ocazional. Sertarele mai adânci sunt pentru ustensilele necesare pentru aranjarea părului, placă și ondulator pentru păr. Și da, am un sertar care conține tot ce am nevoie la un moment dat, dar nu suficient de important cât să stea pe măsuță. Aici mă refer la lumânări, brichete, accesorii de sezon, mostre de produse, mini ambalaje pentru călătorie, mici genți de voiaj pentru cosmetice.

Nu îmi lipsesc obiectele de decor

Și pentru că atunci când ai spațiu, tinzi să te tot aglomerezi, și nu numai, profit să am câteva obiecte de decor. Nu îmi lipsește de pe măsuța de machiaj o vază cu flori. Ador florile și îmi dau o stare de bine, aduc veselie și sunt pata ideală de culoare. Am și o icoană dragă mie, și câteva souveniruri din vacanțele recente.

În funcție de sezon sau sărbătoare, mai înfrumusețez spațiul cu câteva mici decorațiuni. Uneori optez și pentru o instalație luminoasă, colorată. Îmi dă o stare de bine și contează mult pentru mine.

Chiar și produsele de machiaj sunt pe culori și cutiuțe cât mai deosebite, tocmai pentru a oferi un vibe bun. De cele mai multe ori când îmi comand produse de machiaj de pe Notino, sunt atentă și la ambalaje, dimensiuni.

Sunt curioasă cum arată măsuța de machiaj pentru voi? Aveți produsele la îndemână sau preferați să le țineți în sertare?

2 thoughts on “Cum mi-am organizat măsuța de machiaj”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.