10 trucuri pentru dinți sănătoși

woman-flossing-white-teeth[1]

Dinții albi sunt un semn de sănătate și o bună întreținere și curățare și sunt un detaliu important pentru un zâmbet perfect! Am adunat pentru voi cele mai importante și utile sfaturi pentru a avea dinți sănătoși:

1 – Grijă la alimentație – renunțați la ceai negru, cafea, țigări. Un alt efect negativ o reprezintă sucurile carbogazoase și sucurile colorate. Încercați să vă spălați pe dinți cât de repede posibil după ce ați consumat astfel de băuturi. Dacă nu poți renunța la sucuri colorate, carbogazoase, bea cu paiul.

2 – Periuța de dinți trebuie schimbată o dată la 2, maxim 3 luni. În acest timp, destul de multe bacterii rămân pe periuță, iar prin periaj ajung în cavitatea bucală.

3 – Nu uita să-ți cureți limba, periajul limbii nu trebuie neglijat, de cele mai mari ori pe limbă se adună  o mulțime de bacterii care provoacă respirația urât mirositoare.

4 – Consumați alimente care curăță dinții, despre mere nici nu mai pomenesc, știți deja cât de mult ajută la o bună igienizare, dar despre morcovi, țelină sa popcorn știați? Ele au posibilitatea de a curăța dinții atunci când nu aveți posibilitatea de a vă spăla pe dinți.

5 – Faceți gargară cu oțet de mere – dimineața și seara – și api periați dinții. Oțetul ajută la eliminarea petelor, distruge bacterile din gură și gingii.

6 –  O dată pe săptămână înlocuiți pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu, ajută la albirea dinților și eliminarea petelor.

7 – Cum verifici dacă ai o respirație proaspătă? Te speli bine pe mâini și lingi palma, o miroși cât este încă udă. Dacă mirosul nu este unul plăcut, e momentul să apelezi la apă de gură. Evitați apele de gură cu alcool, ele au tendința de a usca excesiv țesuturile din gură și a le face mult mai sensibile.

8 – Încearcă să folosești ața dentară cu ochii închiși, evitați s vă uitați în oglindă, exersați acest lucru și astfel vă va fi mai ușor să apelați la ața dentară, în mașină, la birou. Ața dentară cu efect de albire ajută la menținerea gingiilor sănătoase.

9 – Periajul dinților trebuie să fie primul lucru pe care îl faci când te terzesțti și ultimul înainte de a merge la culcare. Peste noapte, saliva(cea care conține bacterii cauzatoare de placă dentară)  se usucă și de aceea este bine să ne spălăm pe dinți înainte de culcare.

10 – Un truc pentru doamne – apelați cu curaj la un ruj de culoare coral sau roșu, aceste culori vă vor face dinții să apră mai albi, rujurile de culoare mai deschisă cu tendința de a face dinții să pară mai galbeni. Folosiți un fond de ten cu o nuanță mai închisă. Optați pentru bijuterii de argint, aur alb, diamante, chiar și false, strălucirea lor albă va amplifica efectul de alb al dinților. Nu purtați haine albe, ci mergeți mai mult pe culori alb-gălbui, crem, bej.

Voi la ce trucuri recurgeți pentru a avea dinți sănătoși?

4 thoughts on “10 trucuri pentru dinți sănătoși”

  1. Din punctul asta de vedere, am fost o norocoasa, inca de mica! Nu am avut nevoie sa merg la dentist decat pentru un control de rutina, dintii i-am avut mereu albi…nu sunt de acord cu schimbatul periutei de dinti la 2, 3 luni…eu o schimb lunar! 😀

    Reply
  2. Adela – eu am umblat destul de mult la dentist, am purtat chiar si aparat dentar 2 ani, dar a meritat, sunt multumita de rezultate. Acum lucrez doar la mentinerea lor sanatosi si cat mai albi, fara a recurge la tratamente, inca.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.