Îmi plac mult vinetele și până acum un an, le mâncam doar ca și salată. V-am mai spus că dieta m-a învățat să gătesc legumele în moduri cât mai diferite pentru a mă bucura de un preparat sănătos și gustos. Legumele pot fi extrem de gustoase dacă sunt gătite corespunzător și în combinații interesante. Sezonul vinetelor mi-a făcut o poftă nebună de vinete, dar altfel decât salată și atunci am decis să caut rețete cu vinete. Ideea de rulouri pane din vinete cu umplutură după plac mi s-a părut interesantă.
Ingrediente de care avem nevoie pentru această rețetă rulouri de vinete:
- 2 vinete mai lungi,
- 3 felii de speck,
- ceapă roșie,
- cașcaval,
- 4 ouă,
- premix de patiserie,
- 100 ml smântână pentru gătit.
- Spălăm bine vinetele și curățăm de coajă. Tăiem felii subțiri de vinete și le lăsăm pe un platou de lemn. Batem ouăle spumă bine cu sare și piper. Punem la încins ulei într-o tigaie cât mai mare. Dăm feliile de vinete prin premix, apoi prin ou și le punem în tavă la prăjit. Le prăjim pe ambele părți și le scoatem pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei. Le acoperim cu un capac pentru a rămâne calde până le vom rula.
2. Tăiem speck-ul felii subțiri, ceapa roșie o tăiem în cuburi, iar cașcavalul îl dăm pe răzătoare. Puteți adăuga ciuperci, ardei, măsline, umplutura o puteți face după bunul plac. Punem pe capătul mai lat umpluta și rulăm frumos fiecare felie.
3. Punem rulourile într-un vas de ceramică sau de yena, punem câteva felii de roșii și deasupra punem smântâna pentru gătit și cașcaval ras. Puteți bune frunze de proaspete de busuioc. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 180ºC, opțiunea căldură de sus și jos. Le puteți servi ca fel principal sau garnitură alături de pulpe de pui la cuptor!
Acest fel de mâncare poate fi gătit și de post, iar atunci procedăm astfel: prăjim feliile de vinete și le facem o umplutură de legume, iar pe deasupra punem câteva linguri de bulion în loc de smântâna de gătit.
Super reteta, tatal meu e fan vinete, ii dau reteta, multumesc 🙂
Nu pot sa spun ca imi plac vinetele in alta combinatie decat clasica salata, dar chiar arata bine din ce vad in poze. As incerca rulourile.
Vai, cate de bine arata si imi imaginez ca sunt si tare delicoase! 🙂 N-am mancat niciodata astfel de rulouri, dar as fi curioasa tare sa vad cum sunt!
Am facut si eu o reteta asemanatoare, dar se numea corabioare pane. Am scobit vanata si am pus inauntru kaiser si cascaval.
Vai de mine cum arata!! Eu obisnuiam sa le mananc ca salata sau pane. Dar rulourile arata delicios si sunt usor de facut.
Daca gasesc vinete, imi fac si eu. Prea arata apetisant la tine pe blog!
Ce bine arata! Waw! Cand m-o apuca vrednicia fac si eu.
Sunt lesinata dupa orice mancare care contine vinete, ele sunt legumele mele preferate.
Arata foarte bine si cred ca sunt si super gustoase
eu mananc vinetele doar salata, am incercat odata sa fac musaca cu ele si nu mi-a placut. dar rulourile arata super!
Doamne ce bine arata. N-am facut niciodata reteta asta si arata extrem de apetisant. Clar o voi incerca si eu
Wow ce misto! Am mancat ceva asemanator cu dovlecei dar ma gandecs ca au alt gust cu vinete, mai aes ca au si alta textura care ajuta sa tina rulourle mai bine.
Cat de fain arata! Si noi le mancam doar salata. 🙂