Desert cu ricotta – rețetă fără zahăr

Desert cu ricotta – un desert italian

Desert cu ricotta este unul dintre cele mai simple deserturi. Rețeta inițială este cu zahăr și amidon. Provocarea mea a fost să-l fac fără zahăr, conform. Dacă am înlocuitor pentru zahăr, pentru amidon a fost mai greu. Până la urmă am ales făina de soia. Are indice glicemic mic. E la un preț decent, 500 grame – 6 lei. Gustul nu este foarte pronunțat. Nu e ușor să faci un desert conform când e nevoie să înlocuiești ingrediente. A fost nevoie să testez ingredientele înlocuitoare. Trebuie să faci câteva rețete până să înțelegi ce cantitate ai nevoie.

Ingrediente necesare desert cu ricotta:

Mod de preparare desert cu ricotta:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol. Adăugăm puțină sare și mixăm. Adăugăm îndulcitorul, frișca, vanilia. Spălăm bine lime-ul. Răzălim coaja și o adăugăm la compoziție. Mixăm bine și treptat, adăugăm făina de soia. La final, pune ricotta și mixăm câteva minute la viteză mare. Vom obține o cremă mai lichidă.

desert cu ricotta

desert cu ricotta

Etapa 2

Într-o tavă mai mică, punem hârtie de copt. Turnăm compoziția și nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 170°C. E gata când este rumenită deasupra și crema s-a închegat.

desert cu ricottadesert cu ricotta

Etapa 3

Vă recomand să scoateți din tavă prăjitura. Tava e fierbinte, hârtia de copt păstrează aburii și desertul se va înmuia. Se scoate cu grijă, se taie în cuburi mai mici sau mai mari. Se presară îndulcitor deasupra cât e caldă.

desert cu ricotta

Desert cu ricotta – sugestie de servire

Acest desert vă va surprinde. Nu are gustul nici unei prăjituri servite până acum. Se servește rece, cald, cu gem fără zahăr deasupra. Este un desert ușor, aromat, gustos. Încercați acest desert! Este altceva! Eu am fost surprinsă de aroma și textura lui.

desert cu ricotta

Ce părere aveți despre acest desert cu ricotta? Vi se pare interesant? Ați încerca?

33 de comentarii la „Desert cu ricotta – rețetă fără zahăr”

  1. Nu stiu exact in ce zona locuiesti, insa iese mult mai buna placinta cu branza de vaci de la piata, nu cu ricotta de la market. Dar repet, depinde unde locuiesti, branza de vaci despre care vorbesc eu se face numai in Moldova si nici aici in toate judetele.

    Răspunde
  2. Cât de apetisant sună și arată! Din lipsă de timp, gătesc în general meniuri rapide și ușoare, deci cu siguranță o să încerc acest desert chiar acum, de sărbători. Chiar pare ușor de făcut. Mulțumesc!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.