Desert cu ricotta – rețetă fără zahăr

33

Desert cu ricotta – un desert italian

Desert cu ricotta este unul dintre cele mai simple deserturi. Rețeta inițială este cu zahăr și amidon. Provocarea mea a fost să-l fac fără zahăr, conform. Dacă am înlocuitor pentru zahăr, pentru amidon a fost mai greu. Până la urmă am ales făina de soia. Are indice glicemic mic. E la un preț decent, 500 grame – 6 lei. Gustul nu este foarte pronunțat. Nu e ușor să faci un desert conform când e nevoie să înlocuiești ingrediente. A fost nevoie să testez ingredientele înlocuitoare. Trebuie să faci câteva rețete până să înțelegi ce cantitate ai nevoie.

Ingrediente necesare desert cu ricotta:

Mod de preparare desert cu ricotta:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol. Adăugăm puțină sare și mixăm. Adăugăm îndulcitorul, frișca, vanilia. Spălăm bine lime-ul. Răzălim coaja și o adăugăm la compoziție. Mixăm bine și treptat, adăugăm făina de soia. La final, pune ricotta și mixăm câteva minute la viteză mare. Vom obține o cremă mai lichidă.

desert cu ricotta

desert cu ricotta

Etapa 2

Într-o tavă mai mică, punem hârtie de copt. Turnăm compoziția și nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 170°C. E gata când este rumenită deasupra și crema s-a închegat.

desert cu ricottadesert cu ricotta

Etapa 3

Vă recomand să scoateți din tavă prăjitura. Tava e fierbinte, hârtia de copt păstrează aburii și desertul se va înmuia. Se scoate cu grijă, se taie în cuburi mai mici sau mai mari. Se presară îndulcitor deasupra cât e caldă.

desert cu ricotta

Desert cu ricotta – sugestie de servire

Acest desert vă va surprinde. Nu are gustul nici unei prăjituri servite până acum. Se servește rece, cald, cu gem fără zahăr deasupra. Este un desert ușor, aromat, gustos. Încercați acest desert! Este altceva! Eu am fost surprinsă de aroma și textura lui.

desert cu ricotta

Ce părere aveți despre acest desert cu ricotta? Vi se pare interesant? Ați încerca?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

33 Comments

  1. Aluculesei Brindusa on

    si eu obisnuiesc sa inlocuiesc ingredientele sa vad ce imi da si daca este la fel de delicioasa,multuim de reteta!

  2. Arata excelent! Insa eu as pofti la niste prajituri de post. Ai ceva idei de prajituri de post, eventual cu lapte de soia? Nu am gasit nimic pe net care sa-mi faca cu ochiul

  3. nu m-as fi gandit niciodata sa folosesc faina de soia. Bine, nu mai punem la socoteala ca nu am facut nici desert cu ricotta pana acum. eu azi as vrea sa fac un salam de biscuiti, sa vedem daca si reusesc.

  4. Nu stiu exact in ce zona locuiesti, insa iese mult mai buna placinta cu branza de vaci de la piata, nu cu ricotta de la market. Dar repet, depinde unde locuiesti, branza de vaci despre care vorbesc eu se face numai in Moldova si nici aici in toate judetele.

  5. Cât de apetisant sună și arată! Din lipsă de timp, gătesc în general meniuri rapide și ușoare, deci cu siguranță o să încerc acest desert chiar acum, de sărbători. Chiar pare ușor de făcut. Mulțumesc!

  6. Nu a trebuit sa citesc reteta la inceput, am vazut rezultatul si am stiut ca trebuie sa o fac cat mai curand. Sa-mi tii pumnii. Abia am cumparat ingredientele.

Leave A Reply

Read previous post:
paturi pentru dormitor
Paturi pentru dormitor – criterii de alegere

Paturi pentru dormitor - alege calitate pentru un somn odihnitor Ai nevoie de un pat nou și nu ești decis...

Close