Decembrie – luna cadourilor sufletești

22

Decembrie – luna cadourilor de suflet

A venit și luna Decembrie. Luna Decembrie este cunoscută ca și luna cadourilor. Toată lumea face liste de cadouri. Toată lumea caută cadouri frumoase și potrivite. Dar oare oferim ce trebuie? Oare ne concentrăm pe ce cadouri e nevoie?

Mi se pare că am devenit materialiști. Mi se pare că ne concentrăm prea mult pe partea materială. Da, e frumos să primim cadouri. Dar la fel de frumos e să primim cuvinte frumoase, dragoste și liniște.

decembrie - luna cadourilor

Decembrie – luna cadourilor sufletești

Înainte de a face lista de cumpărături, îți propun să te gândești la oamenii pentru care cumperi. Familia, dincolo de cadouri, are nevoie de prezența ta. Părinții, bunicii, își doresc mereu poze cu noi. De ce? Pentru că atunci când li se face dor de noi, să privească pozele. Copiii adoră jucăriile, dar își doresc să se joace împreună cu voi.

Prezența noastră este mai importantă decât orice cadou. Timpul nu este de partea noastră, dar toți merită câteva minute cu noi. De multe ori, le povestim părinților doar generalități. De câte ori ați povestit cu ei despre trecut? Amintiri frumoase care să le aducă zâmbetul pe buze. Bunicii au mereu povești frumoase.

Trimite o felicitare de sărbători

Câți dintre noi mai trimitem felicitări? Cele de Crăciun sunt cu adevărat frumoase. Împreună cu câteva cuvinte și urări, felicitarea primită va aduce multe bucurii. Va fi păstrată și recitită de multe ori. Ar fi frumos să nu uităm valoarea unor cuvinte scrise.

Însoțește felicitarea cu prăjituri de casă. A primi în dar prăjituri de casă e un cadou bine primit. Cadourile hand made sunt apreciate foarte mult. Întotdeauna un lucru făcut de mâna noastră are altă valoare. Persoana în cauză va aprecia gestul. Va înțelege că acel cadou a fost oferit din inimă. Va aprecia că cineva a muncit pentru a oferi un cadou aparte.

decembrie - luna cadourilor

Ce îmi doresc eu de sărbători

Îmi doresc ca oamenii să ofere cadouri din suflet. Îmi doresc ca oamenii să ofere bucurii, fericire, zâmbete, timp liber și cuvinte frumoase. Sărbătorile nu sunt despre cadouri. Sărbătorile sunt despre Nașterea Domnului. Sărbătorile sunt despre familie și timp petrecut în familie.

Nu e despre câte prăjituri ai făcut. E despre cum ai petrecut timpul și câtă bucurie ai adus altora. E despre câte fapte bune ai făcut.

Decembrie – luna cadourilor sufletești

Îmi doresc ca anul acesta să avem parte de sărbători liniștite. Nu știu ce cadou vreau. Însă știu că vreau să am timp pentru familia mea. Îmi doresc să ajung la fiecare prieten în casă. Îmi doresc amintiri! Pentru că de orice cadou te plictisești. Însă amintiri nu ai niciodată suficiente.

Anul acesta te provoc să fii mai bun. Te provoc să aloci mai mult timp sufletului tău. Decembrie – luna cadourilor să fie una aparte. Să te surprindă doar cu momente minunate. Sper ca în ianuarie să ai multe amintiri adunate. Mai multe amintiri decât cadouri!

Tu ce dorești să primești anul acesta cadou? Ce cadouri de suflet vei oferi?

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

  1. Uitam sa ne bucurăm de lucrurile mărunte! De multe ori sunt mult mai prețioase momentele in familie și cadourile mult mai insignifiante! Mulțumim de sfaturi! Sunt extrem de bine venite

  2. Imi plac gentile de la Parfois si deja am rezervat cateva pentru cei dragi.
    Vreau sanatate pentru familia mea si pentru toti cei care ma iubesc, asta imi doresc, iar celelalte vor veni cand suntem sanatosi. <3

  3. Nu am pretenție sa primesc cadouri, îmi doresc sa fie liniște, înțelegere și respect in familie dacă acestea lipsesc nu poți fi chiar așa fericita de sărbători.

  4. Mare dreptate! Ne-am obisnuit sa materializam fiecare sarbatoare si uitam de fapt de trairi, emotii si sentimente. Parca suntem niste robotei care se lasa impresionati de materie. Chiar zilele trecute vorbeam cu bunica si imi spunea ca a primit o felicitare de la o verisoara de-a ei pe care nu a mai vazut-o de ani buni si care sta la sute de km departare. Cred ca asa arata un cadou plin de sentimente 🙂

  5. Inca n-am cumparat nimic, dar mi-as dori carti. De cativa ani trimit felicitari prin email si as vrea sa primesc sau sa trimit prajiturele numai ca daca le trimit prin posta s-ar putea sa ajunga mult prea tarziu pentru a fi savurate fara grija.

Leave A Reply

Read previous post:
nunta regală
Nunta regală – detalii care m-au impresionat

Nunta regală a fost peste așteptări Nunta regală, care a avut loc în weekend, a fost mult așteptată. Am urmărit...

Close