Conopidă întreagă la cuptor – preparat simplu, dar aspectuos
Conopidă întreagă la cuptor în crustă de carne tocată. Un preparat simplu. O rețetă încercată de sora mea. Un preparat realizat după o rețetă de pe net. Am mai adaptat-o noi pe parcurs. Dacă vă place conopida, trebuie să încercați această rețetă. Chiar și cei mici vor adora acest preparat.
Cu puțin ingrediente, rapid de făcut, cina este gata în maxim o oră. Știți că vă propun doar rețete ușoare, dar minunate!
Ingrediente necesare conopidă întreagă la cuptor
- o conopidă tare, maxim 1,5 kg,
- 500 grame carne tocată,
- 3 linguri de pesmet,
- 3 căței de usturoi,
- 2 ouă,
- sare, piper, boia,
- pătrunjel verde,
- cașcaval.
Mod de preparare conopidă întreagă la cuptor
Etapa 1
Spălăm bine conopida cu apă rece. Punem apă la fiert într-o oală încăpătoare. Scufundăm conopida întreagă pentru câteva minute. Ea nu trebuie să se înmoaie. Lăsăm să se răcească cât timp preparăm carnea. Din loc în loc, facem câteva găuri. Introducem în găuri bucăți de cașcaval.
Etapa 2
Punem carnea tocată într-un bol. O amestecăm cu ouăle, condimentele, pesmetul. Într-un bol rotund, punem foaie alimentară de plastic. Punem carnea tocată în bol și o întindem uniform. Urcăm până pe pereții vasului. Ea trebuie să îmbrace bine vasul. Peste carnea tocată, vom pune conopida cu floare în jos.
Etapa 3
Ungem cu unt un vas de yena rotund. Cu grijă, răsturnăm conopida cu carnea cu ajutorul foliei. Vom avea grijă și desprindem ușor folia alimentară.
Răzuim deasupra cașcaval și dăm vasul la cuptor pentru 45 de minute la 180°C. Cașcavalul se va topi și va deveni arămiu. Astfel carnea tocată se va coace și nu se va arde.
Mod de servire conopidă întreagă la cuptor
Tăiem cu grijă conopida. Se poate tăia sub formă de felii de tort. Acest preparat arată foarte bine.
Este sățios, sănătos și gustos. Un preparat care se face rapid!
Voi cum gătiți conopida? Ați încerca această rețetă de conopidă întreagă la cuptor?
Wwooww ce reteta faina, o s-o incerc.
Nu ma dau in vant dupa conopida dar zau ca reteta asta arata intr-un mare fel!! Cred ca e delicioasa!
Waw! Ce idee minunata! Nici n-am mancat, nici n-am auzit/vazut. Voi incerca.
Arata foarte bine.Eu am incercat doar varianta de musaca. Am pasat conopida, iar apoi clasica reteta: un strat leguma, un strat carne, iar deasupra cascaval. Banuiesc ca este asemanator la gust ce ai tu aici, poate ceva mai crocant, in rest e cam acceasi reteta la ingrediente.
e prima data cand aud de conopida sub cupola de carne. Probabil ca ar manca si al meu sot, daca as folosi o conopida mai mica. Bine, nu pot da vina doar pe el pentru ca nici mie nu prea imi place conopida gatita. O prefer cruda sau murata.
Eu mananc doar conopida pane. E singurul mod in care mi se pare ca pot sa o inghit fiindca nu prea imi plac conopida, brocoli, varza.
Arata tare bine si trebuie sa recunosc ca nu am incercat niciodata aceasta reteta.
Wow ce tare arata, am mancat ceva asemanator la o cunoastinta si era delicioasa, mai ales ca mie imi place conopida facuta in orice fel, choar si fiarta 🙂
Arata minunat aceasta conopida, trebuie sa o incerc si eu! Eu gateam conopida clasic, ca o tocanita cu legume.
Ce reteta delicioasa! Nu numai ca pare interesant de facut, insa rezultatul este tare atractiv! Sper sa reusesc sa gatesc si eu acest preparat in weekend. Multumim pentru reteta, draga mea! 🙂
imi place conopida, dar de obicei o fac gratinata. arata super, cred ca o sa incerc si varianta ta!
Interesanta reteta, conopida intreaga chiar nu am facut pana acum
Nu gatesc foarte des conopida. Arata foarte bine gatita in acest mod si sunt sigura ca este gustoasa. Voi incerca si eu reteta pentru ca pare foarte usor de facut
Wow, reteta aceasta e mai mult decat delicioasa si rapida. Clar trebuie sa o testez si eu intr-o zi. Multumesc de recomandare.
E o idee excelenta de a imbina nutrientii din conopida cu proteinele din carne astfel incat sa obtinem un preparat echilibrat.
Ce reteta interesanta. Nu mi-ar fi trecut prin cap sa le combin asa. E de incercat.
wow. arata absolut fantastic.
Mulțumesc.