Umbra vântului de Carlos Ruiz Zafón – recomandare lectură

27

Umbra vântului de Carlos Ruiz Zafón 

Umbra vântului este cartea comandată în urma recenziilor citite. Fac rar acest lucru, preferând să aleg cărți după copertă. Nu de puține ori am simțit nevoie de a abandona această carte. Mi-am amintit de fiecare dată gândul că fiecare carte este frumoasă. Citind, a ajuns să mă captiveze. A doua jumătate a cărții te face să îți dorești să ajungi la final cât mai repede.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libmag. Aici puteți găsi cărți la prețuri bune.

Umbra vântului

Umbra vântului – povestea unei cărți uitate

”Lucrurile întâmplătoare sunt cicatrice ale destinului.” De multe ori în viață, trecem prin diverse încercări. Nu înțelegem pe moment rostul și rolul lor. Însă timpul nu întârzie să ne dezvăluie importanța. Mi-e greu să fac recenzia acestei cărți. De ce? Ar trebui să vă dezvălui prea mult din poveste. Și atunci care ar mai fi farmecul cărții?

Vă spun că veți descoperi în această carte 2 povești. Una din trecut care se întrepătrunde cu prezentul. Totul datorită unei cărți fără valoare, în aparență. O poveste de iubire care adună mulți oameni în jurul ei. O poveste de iubire care ne pune pe gânduri.

Umbra vântului – ”Există temnițe mai grele decât cuvintele”

Povestea se întâmplă în Barcelona, 1945. Anticarul, Sempere își duce fiul, Daniel, la Cimitirul Cărților Uitate. Aici se găsesc cărți considerate fără valoare sau de autori anonimi. De aici, nimeni nu are voie să plece fără o carte, Daniel se simte atras de Umbra vântului de Julián Carax. Acasă, citind cartea pe nerăsuflate, va descoperi un roman misterios.

Daniel, intrigat de poveste, își dorește să afle mai mult despre autorul cărții. Cu trecerea timpului, va afla că nu e ușor să găsești informații dacă ele nu se vor aflate. Însă curiozitatea îl face să scormonească în trecut. Nici măcar amenințările venite din partea mai multor persoane, nu îl fac să abandoneze căutarea.

Ajutat de prieteni, împiedicat pe parcurs de poliție, Daniel reușește să pună cap la cap informațiile. Va descoperi viața tumultoasă din spatele autorului, Julián Carax.

Va reuși să înțeleagă întreaga poveste? Vă las să descoperiți citind cartea!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

27 Comments

  1. Mie imi este greu sa incep orice carte, mai ales atunci cand tocmai am terminat o alta. Mereu raman in povestea anterioara si mi-e greu sa ma desprind. Pana la un moment dat. Momentul asta e dat de autor, de cat de repede reuseste sa ma prinda.

  2. Recunosc ca nu prea ma atrage, dar si pentru ca intr-un fel nu-mi doresc :)). Mi-e teama ca iar imi comand si nu mai vreau. Am strans prea multe necitite si mi-e mila de ele.

  3. ma aseman oarecum cu personajul tau, Mihaela. De fiecare data cand citesc o carte, fie ca imi place, fie ca nu, trebuie sa aflu cat mai multe despre autorul ei. Mi se pare ca detaliile astea ma ajuta sa inteleg mai bine cartea.

  4. Cand eram eu prin liceu citeam multe carti, cm una in doua, trei zile ( ce sa faci altceva pe timpul lui Ceausescu) . Si apropo de ce ziceai tu : ,,A doua jumătate a cărții te face să îți dorești să ajungi la final cât mai repede.”, eu faceam o prostie, citeam jumatate din carte, apoi aruncam un ochi si la final.

  5. Mai facut curioasa in privinta cartii fiindca mi-a placut felul in care ai inceput. Viata ne pune deseori la incercare ca sa crestem, sa devenim mai puternici.

Leave A Reply

Read previous post:
hrana Extru Can
Alege hrană Extru Can pentru pisica și cățelul tău

Hrana Extru Can - ideală pentru animale Animalul tău merită hrană special creată pentru el. Atunci când decizi să îți...

Close