Ce trebuie să știi când zbori prima dată cu avionul?

Este absolut normal să-ți fie frică de zborul cu avionul. Cel puțin, așa spun studiile. Unora le e frică de aterizare, impactul cu solul să nu fie prea brusc. Alții se gândesc că pot face un atac de panică în timpul zborului, datorită faptului că nu pot controla situația. Cei din urmă, sunt de multe ori șoferi cu experiență la volan. Dar prăbușirea avionului sau un accident de avion provoacă cele mai mari temeri.

Bine de știut!

În urcare, avionul ajunge la o altitudine destul de mare. Distanța până la sol e foarte mare, iar șansele să scapi sunt destul de mici. De-a lungul zborului, putem trece prin turbulențe. De aceea e bine să avem o ocupație pentru a trece mai ușor peste ele. Cu timpul, nici nu o să le mai băgăm în seamă. Încearcă să citești, să te uiți la un film sau să asculți muzică. Zborul ți se părea mai scurt și vei uita de teamă.

Transportul aerian nu este un tip de transport ce se potrivește tuturor, dar e bine de știut că este cel mai sigur mijloc de transport.

Cum să-ți învingi frica de a zbura cu avionul?

  • Aplică zicala ”Cui pe cui se scoate!”. Trebuie să zbori pentru a scăpa de această frică, care, de cele mai multe ori, este nejustificată. Profită de oferte și începe cu un zbor scurt.  Caută bilete pentru rute scurte aici și anunță prietenii că ești în drum spre ei.
  • Când vrei să ajungi la un eveniment, dar timpul e prea scurt, optează să zbori cu avionul. Doar nu vei rata evenimentul pentru că ai aflat prea târziu. Sigur vei găsi un bilet de avion pentru a ajunge la timp.
  • După câteva zboruri scurte, când deja începe să îți placă, opțiunea unui city break poate fi luată în calcul.
  • În timpul unui zbor lung, e recomandat să te plimbi la fiecare jumătate de oră și să respiri corect.
  • Încearcă să socializezi, să-ți distragi atenția de la zbor. Poveștile și experiențele altora te pot face să uiți, până la destinație, de zbor.
  • Dacă ți-e frică să zbori, ar fi bine să informezi personalul. Poți găsi o însoțitoare de zbor simpatică care să vină din când în când să verifice cum te mai simți.
  • Ai posibilitatea de a solicita sfatul medicului, există medicamente care să te ajute să treci peste frica de a zbura.

Un ultim sfat!

Nu privi pe geam dacă ai rău de înălțime! Încercă să te bucuri de zbor, pe cât posibil!

Foto

1 thought on “Ce trebuie să știi când zbori prima dată cu avionul?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.