Sfaturi utile pentru shopping cu copilul

Cu gândul la vara minunată care se încheie, ne facem planuri pentru următoarele anotimpuri. Planuri de shopping că o dată cu schimbarea temperaturilor, schimbăm și garderoba. Mai nou și celor mici le place să fie cocheți. Copiii copiază comportamentul adulților. Dacă mama probează o pereche de cizme, cu siguranță și fetița va dori să încerce cizme copii. Există copii care au răbdare la cumpărături, dar ce facem atunci când cel mic nu vrea și nu vrea să se plimbe prin magazine?

Oferiți explicații pe ton calm folosind cuvinte simple

Uneori răbdarea trebuie să fie de partea noastră, mai ales atunci când explicăm ceva unui copil. Trebuie să înțeleagă necesitatea probării cizmelor. Mărimea corectă și pantoful comod ajută la plimbări comode, cât mai lungi în parc. Plimbatul prin câteva magazine pentru a căuta un preț bun trebuie justificată simplu. Din diferența de bani, putem să cumpărăm o jucărie sau un fruct, sau îi putem pune la pușculiță.

De ce cumpărături online?

Există o mulțime de site-uri de articole pentru copii, așa cum este și Noriel, care oferă o gamă largă de produse de calitate pentru copii. De cele mai multe ori online, găsim o mulțime de modele potrivite copiilor, cu personaje de desene animate sau din diverse cărți de povești. Îmbinați utilul cu plăcutul și lăsați copilul să stea cu voi la laptop cât timp faceți cumpărături online. Dacă timpul nu vă permite, să umblați prin magazine, fiți atenți la descrierea produsului. Alegeți fără grijă, puteți returna dacă mărimea nu corespunde. În plus, curierul vă aduce coletul direct acasă. Simplu, util și fără bătăi de cap.

Ce vă sfătuiesc eu?

Nu mergeți la cumpărături cu cel mic când afară e foarte cald, dacă e obosit sau îi e foame. Aveți în permanență la voi o sticlă cu apă, un fruct sau o gustare sănătoasă. Oferiți-i posibilitatea de a alege perechea de cizme care îi e pe plac. Lăsați-l să se plimbe printre rafturi, să se acomodeze cu magazinul, cu personalul. Nu îl forțați să poarte ceva ce nu îi place. Respectați-i dorința, aveți încredere în gusturile lui. Lăsați-l să se uite la tot ce dorește, chiar și la produsele care nu sunt pentru copii. Are nevoie să exploreze tot. Sunt curioși, vor să vadă tot, să se plimbe pe la toate raioanele. Dacă asta îi face fericiți, și puteți face cumpărăturile în liniște, de ce nu?

În ultimă instanță, oferiți mici recompense!

Deși nu sunt de acord cu recompensele, uneori sunt salvatoare. Și dacă nu se întâmplă foarte des, cu atât mai bine. Recompensele pot fi de orice natură. Puteți oferi 5 minute cu bicicleta în parc, sau  două ture în plus pe topogan, o carte nouă sau un dulce sănătos.

Foto

11 thoughts on “Sfaturi utile pentru shopping cu copilul”

 1. Nu am fost cu vreun copil prinn magazine, dar am văzut unii… Doamne ferește, numai frumos nu aveai cum să le explici lor ceva… cred că e tare greu să fii părinte, necesită multă răbdare și atenție.

  Reply
 2. Da, cel mai usor ar fi sa nu mergi foarte des cu cei mici la cumpărături. Insa cand nu ai pe nimeni sa te ajute, asa ca mine, esti nevoit. Utile sfaturi!

  Reply
 3. o, da…shopping cu copilul, adica cum sa te enervezi garantat. Eu il duc la locul de joaca, prospectez piata si daca e ceva la care trebuie sa fie prezent, sa probeze, il iau si il duc direct la locul de interes 🙂 Altfel nu functioneaza 🙂

  Reply
 4. Cand era mai micuta era foarte simplu sa ma plimb prin mall si functionau micile recompense. Acum, la 3 ani, totul s-a schimbat. N-o mai pacalesc cu o bombonica si are ea propriile preferinte. Ultima data i-am zis ca-i cumpar un bebelus numai ca sa stea cuminte si alegea numai bebelusi peste 100 lei. Pai daca fiecare sesiune de sopping se incheie cu astfel de cheltuieli, prefer sa ma duc la alimentara din colt 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.