Vrei o pompă nouă? Cum o alegi?

13

O pompă nouă de apă

Atunci când vrei să înlocuiești vechea pompă pentru că aceasta este defectă sau s-a stricat complet, îți dai seama că alegerea alteia nu reprezintă o sarcină tocmai ușoară. Piața îți oferă diversitate, iar acesta nu este neapărat un lucru bun, în situația în care nu știi după ce anume să te orientezi. Mai ales în zilele curente, în care tehnologia avansează pe zi ce trece, ar putea să fie chiar greu să faci alegerea cea mai potrivită.

Pentru că producătorii nu prea te ajută din acest punct de vedere și oferă detalii numai cu privire la înălțimea de pompare, debitul maxim și presiunea cea mai mare pe care o poate atinge pompa, trebuie să analizezi pe cont propriu și să identifici performanțele fiecărui model disponibil în parte. Ca să nu fii dezamăgit de randament și să ai parte de un disconfort major, alege o pompă care indică și performanțele complete ale acesteia pe eticheta alături de care vine însoțită.

Cum cauți pompa potrivită pentru nevoile tale?

Este indicat să ai în vedere curba pompei, acolo unde se intersectează înălțimea de pompare. Cel mai bine este să nu ții cont de limitele inferioare și cele superioare de funcționare. Ce trebuie avut de fapt șn vedere este presiunea. Dacă debitul pompei respective este mai scăzut, cu atât mai bine.

În ceea ce privește calitatea, cred că românilor li se potrivește zicala “suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine.” Același lucru este valabil și în cazul pompei. Dacă ne orientăm după un model ieftin, la scurt timp va trebui să facem o investiție pentru că, după cum este de așteptat, aceasta se va defecta.

Spre exemplu, dacă te interesează să cumperi o pompa pentru ape curate cu flotor, în mod cert că nu vrei să cheltui toate economiile cu aceasta. Nu uita însă că ai putea fi pus în situația de a mai face și alte economii pentru una nouă. Orientează-te deci după acele produse de calitate, cum sunt de altfel și articolele distribuite pe shop-einstal.ro, un magazin online apreciat în rândul cunoscătorilor.

pompă

Vrei o pompă cu adevărat bună?

Atunci, după ce ai stabilit caracteristicile forajului și necesarul de apă, ai în vedere următoarele:

diametrul forajului – mă refer aici la cel al tubulaturii. Spre exemplu, recomandat ar fi să eviți executarea de foraje sub 125 mm. Vei avea nevoie de un model de pompă pe care il găsești foarte rar pe piață, adică îți creezi o grijă în plus.

adâncimea pe care o are forajul – trebuie avută în vedere distanța existentă între nivelul solului și fund. Este necesară amplasarea pompei la o distanță de măcar 1 metru față de fundul fântânii.

debitul forajului – în mod normal, nu putem să stabilim acest aspect înainte de achiziția pompei. Numai atunci când alegi o firmă de specialitate, ce deține o fiță a forajului, este posibil acest lucru. Dacă te interesează să cumperi o pompă pentru ape curate cu flotor sau una cu plutitor electric, atunci o astfel de fișă îți va fi de folos. Astfel, vei ști cum să calculezi timpul în care apa pompată din puț va crește de la P1 la P2 (P – putere). În acest fel, vei cunoaște volumul de apă care se pompează și poți afla și debitul apei.

nivelul dinamic al apei – este vorba despre cel al apei din puț, în situația în care pompa este pusă zilnic în funcționare. Nu poți să afli care este debitul decât atunci când ai montat pompa. Trebuie să știi că nivelul dinamic poate să coboare, iar asta înseamnă că este necesar să montezi pompa mult mai adânc decât în mod normal. Este posibil ca asta să afecteze coloana de apă direct.

nivelul static al apei – mă refer aici la situația în care apa stagnează la un anumit nivel. Te poți folosi de o funie ce are o greutate în capăt pentru a măsura distanța dintre fundul puțului și acest nivel.

pompă

Așadar, ai în vedere aspectele menționate dacă vrei ca pompa pe care o cumperi să fie cea mai potrivită. De asemenea, nu uita să te axezi întotdeauna pe calitate. Îți recomand în acest sens magazinul shop-einstal.ro, în care vei găsi prețurile cele mai accesibile.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Intamplarea face ca noi chiar trebuie sa foram pentru a ajunge la apa curata. Vecinii nostri au reusit sa distruga canalizarea și tevile de apa sunt infecte asa ca apa nu mai e potabila.

  2. Pentru cei care stau la casa si au gradina sau livada, este de nepretuit o pompa de acest gen. Vad ca pe site sunt si alte produse, de exemplu, centrale electrice si diverse accesorii bune la casa omului.

  3. Nu stiu cum se face, da la 2-3 ani schimbam pompa de apa. Si-am luat marci diferite, marci cunoscute,mai putin cunoscute, mai scumpe, iar mai scumpe si nimic bun. Asa ca acum luam ceva la pret mediu si stim deja ca la 2-3 ierni ace probleme si o schimbam.

  4. Si eu ma ghidez dupa zicala ,, suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine.” Cred ca acest articol l-ar ajuta foarte mult pe prietenul meu, el se ocupa de obicei de lucrurile de genul. In ultima vreme am avut tot mai des probleme cu pompa, deci articolul tau a picat la fix. Multumim 🙂

  5. Pe mine recunosc ca m-ai cam pierdut intre atatea informatii. mai bine, cand am nevoie de pompa noua pentru gradina, iti dau un mesaj sa ma ajuti 😀 Sau ii dau sotului articolul sa se puna la punct pentru viitoarele eventuale achizitii in domeniu. Oricum, sper sa nu fie nevoie prea curand de pompa noua.

Leave A Reply

Read previous post:
Non Dolor
Încearcă Non Dolor de la Ayurmed și durerea dispare!

Non Dolor de la Ayurmed pentru o viață fără dureri Non Dolor de la Ayurmed promite o viață fără dureri. Am...

Close