De ce nu se mai poartă verigheta?

wedding-rings-1024x768

Nu înțeleg de ce oamenii nu își poartă verigheta. Viitorii miri pierd atât de mult timp prin magazine pentru a căuta modelul perfect de verighetă, alocă un buget generos pentru ele și după nuntă destul de repede, renunță la ele.

Se spune că egiptenii credeau că inelarul este degetul care are legătură directă cu inima. Prin schimbul de verighete între soți la cununia religioasă se realiza legătura directă între inimile lor, legătură veșnică. Un proverb vechi spune că  verigheta este cea mai mică cătușă din lume!

Dacă ne căsătorim din dragoste și suntem mândri de acest lucru, dacă verigheta ne este pusă pe deget de către preot în biserică și credem în această legătură binecuvântată, de ce nu o purtăm? E un simbol al dragostei față de celălalt. În plus, îi ajută pe bărbați să își amintească ziua în care s-au căsătorit, ei mereu uită data nunții!

De-a lungul timpului, am auzit diferite scuze, pretexte, ”am slăbit/m-am îngrășat și nu mi-e mai bună” , ”am pierdut-o și durează până îmi fac alta”, ”nu mi-e comod să lucrez cu ea” , ”nu îmi mai place modelul” și lista poate continua.

Cunosc persoane care își scot verigheta când pleacă în delegații, ies la o cafea cu prietenii, la diferite evenimente unde partenerul nu participă. Intenția lor e clară, vor o aventură de o noapte sau mai multe nopți, vor să pară burlaci. Mi se pare lipsă de respect față de partenerul de acasă care îi acordă încredere maximă.

Am văzut și cazuri în care soția TREBUIE să poarte verigheta, dar soțul nu e nevoie.

Nu pot să înțeleg, poate mă ajutați voi!

De ce nu își poartă oamenii verigheta?

12 comentarii la „De ce nu se mai poartă verigheta?”

  1. Simt că este o critică fină la adresa bărbaţilor . Motivele enumerate de tine sunt răspunsurile . Este un subiect delicat şi , cum nu există doi oameni la fel , nu sunt două răspunsuri identice . Ele pot fi chiar incredibile . Sau pur şi simplu adevărate . De exemplu : când a desfăcut bornele de la bateria de la maşină , a făcut scurt circuit cu cheia pe care o avea în mâna cu verigheta care s-a inroşit şi i-a făcut o arsură îngrozitoare . Am fost martorul unei astfel de întâmplări . Păţitul nu mai poartă de atunci verighetă .

    Răspunde
  2. Nu mă adresez doar bărbaţilor, am văzut şi femei care nu îşi poartă verigheta. O astfel de întâmplare am auzit şi eu, dar acestea sunt cazuri rare.
    Doar acelea sunt motivele, doar cele pe care le-am enumerat eu? Altele nu mai sunt?

    Răspunde
  3. EX-ul meu a purtat verigheta tot timpul!A avut mici accidente in care a fost implicata si verigheta,dar nu a dat-o jos Doame fereste!Pana intr-o zi, cand brusc il deranja cand lucra ceva la masina,prin garaj sau curte…..si uita tot mai des de ea……pana intr-o zi cand a uitat de tot.Atunci a disparut si dragostea care ne-a unit.Sau poate nu?

    Răspunde
  4. Nu stiu motivele pentru care altii nu le poarta dar stiu ca tatal meu nu avea voie sa poarte verigheta la munca pentru ca se agata si risca sa se…. raneasca. Din asta s-a facut o obisnuita si nu a mai purtat-o dar iubirea e aceeasi si la 60 de ani. Mama mea, saracuta de ea, a pierdut-o de 2 ori si de 2 ori a gasit-o. De fiecare data era distrusa… Acum cateva saptamani a cedat si s-a rupt, a pus-o la loc de cinste sa o lipeasca pentru a o repurta, evident!
    Eu, cand voi avea, o voi purta atata timp cat nu am un job care sa nu-mi permita! In rest, nu vad de ce nu as face-o, ma leaga de el, pe el de mine….

    Răspunde
  5. Roxana – eu îi înțeleg pe cei pentru care purtarea e reprezintă un pericol, dar cei care renunța la ea fără nicio explicație…
    Și noi o purtăm cu mare drag. Uneori când frământ ceva, sau lucrez cu substanțe toxice, mi-o dau jos, dar mereu mă speriu că simt că îmi lipsește ceva.

    Răspunde
  6. Asta e o chestie din aia asa, cu multe taisuri… tatal meu nu poarta verigheta, din cauza muncii, o poarta doar la “evenimente”. Mama a purtat-o tot timpul, muncind in birou. Totusi, sunt impreuna de 35 de ani anul asta, cu bune, cu rela, ca orice relatie pana la urma, si s-au casatorit la 5 luni dupa ce s-au cunoscut.
    Zilele trecute vazusem intr-un restaurant in Bucuresti un domn cu verigheta, la vreo 45 de ani, luand masa si pupandu-se cu o fata de maxim 18-20 de ani. Ea nu avea verigheta sau alte inele, si dupa cum se comportau… iti dadeai seama ce relatie e intre ei…
    Nu stiu daca neaparat purtatul verighetei face casnicia sau invers.
    Avem aproape de noi un cuplu casatorit doar la starea civila, fara verigheta si alte chestii, si sunt mai sudati decat multi altii …
    Nu cred ca falfaitul verighetei pe la nasul tuturor, ca sa se vada ca esti casatorit inseamna neaparat casnicie adevarata.
    Sotul meu nu da jos verigheta niciodata. Eu o dau cand ma duc la sala. Cu verigheta sau fara verigheta, barbatii oricum incearca sa te abordeze. Si nu o las acasa ca sa port conversatii, ca nu le port, dar au fost mult prea costisitoare inelele mele ca sa “fac ceva cu ele” lucrand la aparate.
    Verigheta e in suflet, nu neaparat pe deget.

    Răspunde
  7. Hm….inainte sa ne luam , il preveneam pe Dan ca daca-si da jos verigheta, va fi bai. Eu nu o mai port de cand eram insarcinata in luna a 7-a, iar din cauza retentiei de apa si a kg acumulate, nu mai intra pe deget. Acum ca am nascut abia de 2 luni, cred ca mai am de asteptat inca 3-4 luni pana o pot purta din nou. Ma gandeam intr-una din zile sa merg sa o stramtez, dar apoi am zis ca n-are rost pentru cateva luni sa ma tot plimb cu ea la bijutier, ba pentru largit, ba pentru stramtat. Asa ca am lasat-o sa se odihneasca pana prin vara; daca prin iulie-august nu reusesc sa-mi revin la forma initiala, ma voi vedea nevoita sa merg sa o largesc, dar sper sa nu ajungem acolo :)) acum e si un soi de motivatie pentru mine, sa scap de kg acumulate in timpul sarcinii 🙂

    Răspunde
  8. Ioana – majoritatea femeilor renunță la ea în perioada sarcinii și puțin după naștere. E ceva normal. Dacă bine îmi amintesc, Dan a purtat-o destul de mult, doar o singură dată l-am văzut fără ea 😉 Cât despre strâmtat, de la bijuterie mi s-a spus că doar modelul clasic poate fi modificat, dar cu riscuri și nu mai mult de o mărime.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.