Vânzătoarele: necesare sau nu?

Free desktop images

Mereu mergem la cumpărături, fie că avem nevoie, fie că nu. Mergem la shopping fie că sunt reduceri, fie că trecem de la un sezon la celălalt, fie suntem supărate și vrem să ne răsfățăm, fie suntem bucuroase și iar vrem să ne răsfățăm. Dar de câte ori nu am intrat entuziasmate într-un magazin și am ieșit fără să cumpărăm nimic din cauza atitudinii vânzătoarei. Cea care ar trebui să ne întâmpine cu un zâmbet, că doar e gratis, un salut, un oarecare interes față de clienți.

De fiecare dată când intru într-un magazin sunt surprinsă când vânzătoare mă salută și îmi zâmbește, un lucru atât de firesc în magazinele din alte țări. Tot mai rar întâlnesc o vânzătoare interesată să vândă, amabilă, răbdătoare și având la degetul mic detalii despre toate produsele din magazin.

Există magazine în care intru cu groază sau evit să intru deoarece am impresia că deranjez vânzătoarea. Ea este prea ocupată să-și întindă părul, să aibă grijă de iubitul ei, să stea pe net, să vorbească la telefon detalii din viața intimă, prea intimă.

Dar există și magazine în care intru cu drag, știu că acolo voi fi respectată, mi se va acorda atenție. Știu că vânzătoarea e mereu cu zâmbetul pe buze, dornică să-mi fie de folos.

În magazinele de haine, cosmetice, bijuterii, chiar aș avea nevoie ca vânzătoarea să mă ajute, să pot să obțin de la ea diferite informații. Mă enervează vânzătoarele prea amabile, care ar face orice și ți-ar zice orice doar ca să te convingă să cumperi. Nu contează dacă îți stă bine, nu contează dacă se potrivește cu stilul tău, ea va încerca să te convingă că îți stă foarte bine. Probabil îi stă capul doar la comision.

Am avut fel de fel de peripeții cu vânzătoare, care mai de care mai dificile, care mai de care mai nepricepute, poate am eu ghinion, dar tot mai des dau peste astfel de vânzătoare, dezinteresate!

Voi ați avut experiențe neplăcute cu vânzătoarele? Ce vă deranjează cel mai tare? Ce vă place cel mai mult la ele? 

3 thoughts on “Vânzătoarele: necesare sau nu?”

  1. Pe mine ma deranjeaza vanzatoarele acelea care ma intreaba cu ce ma poate ajuta si sta dupa mine de parca ar vrea sa plec pentru ca i-as sta ca un ghimpe in coaste … pur si simplu ma deranjeaza, mi-ar placea sa se bage in discutie doar daca o chem eu sau sa ma lase sa ma uit linistita si sa nu-mi fie umbra ca doar nu fur nimic.

    Reply
  2. oh, da! am patit-o de curand, in magazinul acela de pantofi, de pe memo (pantofi din imitatie, nu din piele), de unde m-a dat afara pt ca vorbeam la telefon. cica “aici nu-i cabina telefonica, doamna!”. am ramas socata.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.