Vândută la 13 ani de Patricia McCormick recomandare lectură

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick – coșmarul unui copil

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick este cartea pe care toți trebuie să o citim. Și să învățăm lecția pe care o primim. Despre dramele copiilor vânduți, am mai citit cărți. Însă aceasta are ceva aparte. Poate pentru că e povestită atât de simplu, prin ochi de copil. Astfel ca și cea mai dură inimă să sângereze.

Lecție de viață, pentru fetele care nu își apreciază părinții și viața. O bună lecție de viață pentru noi toți Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți la categoria Literatură universală alături de alte titluri minunate.

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick – un caz cutremurător

E ușor de înțeles povestea pentru că e scrisă cu cuvinte simple. Capitole scurte, însă atât de clar explicate.

Lakshmi are doar 13 ani. Locuiește împreună cu mama ei, tatăl vitreg și frățiorul mai mic. Dorința ei cea mai mare este să fie sătulă. Și să căsuța lor să aibă un acoperiș de tablă, nu doar din paie și chirpici. Ploaia să nu mai pătrundă în casă și ele să fie nevoite să adune apa în oale.

Visează să meargă la oraș să muncească. Și să trimită bani familiei. Pentru mama ei, bani de o rochie și să răscumpere cerceii verzi. Pentru tatăl ei vitreg, deși pierde totți banii la pariuri, o vestă. Iar pentru frățiorul ei, o bluză mai groasă. Oare cât trebuie să muncească pentru acestea toate?

Vândută de tatăl ei vitreg

Îi e mereu foame. Oamenii vin mereu după bani la ei. Proprietarul căsuței vrea chiria. Cel care le-a vândut semințele de orez, așteaptă plata. Urmează să acopere și datoriile tatălui. De unde?

Nu se întreabă de ce tatăl ei nu muncește. Ea știe de la mama că în casă trebuie să fie bărbat, indiferent cum e el. Înghite saliva și își imaginează că e supă. Visează să se căsătorească cu un băiat care se ocupă de capre. Vin și vremuri mai bune?!

Tatăl vitreg o vinde unei tanti frumoase. O vinde fără nicio remușcare. Ea crede că va merge să muncească la o familie bogată. Își imaginează cum va trimite bani acasă pentru toți.

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick

Revândută de tanti la Nenea Soț

Drumul spre oraș este lung. Multe lucruri nu le înțelege, dar încearcă să le memoreze. Se străduiește să nu supere pe nimeni. Trebuie să muncească. Își promite că va munci din răsputeri. Însă nu e suficient. Și nu știe ce muncă o așteaptă. O muncă pe care nicio femeie nu ar trebui să o facă. Cu atât mai puțin, o fetiță de 13 ani.

Și totuși, speranța o ține în viață

Cum supraviețuiește? Speră! Speră că într-o zi va ajunge acasă! Își închipuie că totul e un coșmar. Și are încredere în persoana potrivită!

Despre drama fetelor nepaleze vândute ca sclave pentru prostituție, puteți citi mai multe în carte. E o lectură ușor de parcurs chiar dacă subiectul e mai greu de digerat. Însă e realitatea și trebuie să fim conștienți de ea!

27 de comentarii la „Vândută la 13 ani de Patricia McCormick recomandare lectură”

  1. Ma infioara povestile de viata ale femeilor din Orient. Nu doar in Nepal se practica vanzarea fetelor pentru prostitutie. Si, chiar si acolo unde nu parintii sunt cei care sa le osandeasca la o viata de cosmar, fetele au marea majoritate mult de suferit intr-o lume care nu cuoaste respectul pentru femeie.

    Răspunde
  2. O poveste trista si care ma impresioneaza mereu, am cartea asta pe wishlist de ceva vreme, cat de curand termin seria cartilor ce le am si trec din nou pe carti de genul. Imi plac și curiozitatea ma face sa vreau sa aflu mai mult si mai mult

    Răspunde
  3. Incep sa cred ca in curand vom avea si noi astfel de cazuri doar ca vandute intr-un alt mod. Ti-e si frica sa-ti mai lasi copii sa iasa din casa. Intr-o alta ordine, cartea chiar este extraordinara pentru ca iti lasa multe semne de intrebare despre modul in care unii oameni vad viata sau o traiesc.

    Răspunde
  4. Subiectul cartii este greu de digerat, iar aceasta monstruozitate ar trebui sa fie adusa la cunostinta mai multor persoane. Vreau sa imi cumpar si eu cartea acesta neaparat. Imi place ca este la persoana 1, astfel trairile sunt autentice si au un impact mai puternic.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.