Vândută la 13 ani de Patricia McCormick recomandare lectură

27

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick – coșmarul unui copil

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick este cartea pe care toți trebuie să o citim. Și să învățăm lecția pe care o primim. Despre dramele copiilor vânduți, am mai citit cărți. Însă aceasta are ceva aparte. Poate pentru că e povestită atât de simplu, prin ochi de copil. Astfel ca și cea mai dură inimă să sângereze.

Lecție de viață, pentru fetele care nu își apreciază părinții și viața. O bună lecție de viață pentru noi toți Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți la categoria Literatură universală alături de alte titluri minunate.

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick – un caz cutremurător

E ușor de înțeles povestea pentru că e scrisă cu cuvinte simple. Capitole scurte, însă atât de clar explicate.

Lakshmi are doar 13 ani. Locuiește împreună cu mama ei, tatăl vitreg și frățiorul mai mic. Dorința ei cea mai mare este să fie sătulă. Și să căsuța lor să aibă un acoperiș de tablă, nu doar din paie și chirpici. Ploaia să nu mai pătrundă în casă și ele să fie nevoite să adune apa în oale.

Visează să meargă la oraș să muncească. Și să trimită bani familiei. Pentru mama ei, bani de o rochie și să răscumpere cerceii verzi. Pentru tatăl ei vitreg, deși pierde totți banii la pariuri, o vestă. Iar pentru frățiorul ei, o bluză mai groasă. Oare cât trebuie să muncească pentru acestea toate?

Vândută de tatăl ei vitreg

Îi e mereu foame. Oamenii vin mereu după bani la ei. Proprietarul căsuței vrea chiria. Cel care le-a vândut semințele de orez, așteaptă plata. Urmează să acopere și datoriile tatălui. De unde?

Nu se întreabă de ce tatăl ei nu muncește. Ea știe de la mama că în casă trebuie să fie bărbat, indiferent cum e el. Înghite saliva și își imaginează că e supă. Visează să se căsătorească cu un băiat care se ocupă de capre. Vin și vremuri mai bune?!

Tatăl vitreg o vinde unei tanti frumoase. O vinde fără nicio remușcare. Ea crede că va merge să muncească la o familie bogată. Își imaginează cum va trimite bani acasă pentru toți.

Vândută la 13 ani de Patricia McCormick

Revândută de tanti la Nenea Soț

Drumul spre oraș este lung. Multe lucruri nu le înțelege, dar încearcă să le memoreze. Se străduiește să nu supere pe nimeni. Trebuie să muncească. Își promite că va munci din răsputeri. Însă nu e suficient. Și nu știe ce muncă o așteaptă. O muncă pe care nicio femeie nu ar trebui să o facă. Cu atât mai puțin, o fetiță de 13 ani.

Și totuși, speranța o ține în viață

Cum supraviețuiește? Speră! Speră că într-o zi va ajunge acasă! Își închipuie că totul e un coșmar. Și are încredere în persoana potrivită!

Despre drama fetelor nepaleze vândute ca sclave pentru prostituție, puteți citi mai multe în carte. E o lectură ușor de parcurs chiar dacă subiectul e mai greu de digerat. Însă e realitatea și trebuie să fim conștienți de ea!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

27 Comments

 1. Cristina Dragomir on

  Ma infioara povestile de viata ale femeilor din Orient. Nu doar in Nepal se practica vanzarea fetelor pentru prostitutie. Si, chiar si acolo unde nu parintii sunt cei care sa le osandeasca la o viata de cosmar, fetele au marea majoritate mult de suferit intr-o lume care nu cuoaste respectul pentru femeie.

 2. O poveste trista si care ma impresioneaza mereu, am cartea asta pe wishlist de ceva vreme, cat de curand termin seria cartilor ce le am si trec din nou pe carti de genul. Imi plac și curiozitatea ma face sa vreau sa aflu mai mult si mai mult

 3. Incep sa cred ca in curand vom avea si noi astfel de cazuri doar ca vandute intr-un alt mod. Ti-e si frica sa-ti mai lasi copii sa iasa din casa. Intr-o alta ordine, cartea chiar este extraordinara pentru ca iti lasa multe semne de intrebare despre modul in care unii oameni vad viata sau o traiesc.

 4. Am mai văzut acest titlu, dar nu am avut curaj să o citesc. Însă mi-aș dori să aflu,totuși povestea. Pe listă. 😍

 5. O carte cutremuratoare, impresionanta prin inocenta pe care o degaja, prin subiectele dure pe care le abordeaza. Intr-adevar o carte care ar trebui citita de toata lumea.

 6. Subiectul cartii este greu de digerat, iar aceasta monstruozitate ar trebui sa fie adusa la cunostinta mai multor persoane. Vreau sa imi cumpar si eu cartea acesta neaparat. Imi place ca este la persoana 1, astfel trairile sunt autentice si au un impact mai puternic.

 7. Consider ca majoritatea poveștilor din cărți sunt inspirate din povesti reale. Cum ai zis și tu, este o carte pe care mai multă lume ar trebui sa o citească, sa învețe odată ca nu tot ce zboară se mănâncă.

 8. cudrag.cristina on

  Din acest articol mi-a dat senzatia cat de intensa este cartea.
  Pe cat de trista, pe atat de bine povestita.

 9. Subiectele de acest tip ar trebui sa ne inteteseze mai des deoarece, din pacate, fac parte din lumea in care traim. O sa citesc si eu cartea pe viitor. 😘

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close