Vacanta (si) la job

P1100776Concediul este perioada la care visam de nenumarate ori si incepem sa planuim toate detaliile cu mult inainte.

Cine nu iubeste vara? Cine nu isi petrece ultimele zile inainte de concediul din august cu gandul la soarele fierbinte, la plaja cu nisip fin, la marea albastra si sunetul minunat al valurilor? Eu sunt cu gandul la concediu cu mult inainte sa vina vara.

Ador sa stau la plaja si trebuie sa recunosc ca mereu merg in concediu in plin sezon, adica in minunata luna august. E adevarat ca atunci e mai cald, ca ofertele sunt mai piperate, ca e perioada cea mai aglomerata. Dar simt ca doar in acea luna ma pot relaxa si deconecta de toate problemele.

Care ar fi avantajele unei vacante in plin sezon? Simti ca profiti din plin de vara, rar se poate intampla ca vremea sa nu fie de partea ta, in statiune cluburile sunt mereu pline. Ai o multime de posibilitati sa te distrezi, aqua-parcurile iti stau la dispozitie.

In plus, daca iti place sa cunosti istoria acelei tari, poti vizita numeroase obiective turistice, poti beneficia de spectacole deosebite, specifice culturii respective.

Dezavantajele? Ei bine, asa cum spuneam si mai sus, cel mai semnificativ, as spune eu este diferenta de pret. Cu totii stim ca daca vrei sa mergi la mare in perioada fierbinte a lunii august, vei plati aproape dublu decat in urmatoarea perioada. Pentru cei carora nu le place caldura, nu vor putea sa se bucure din plin de acest concediu.

In aqua parcuri, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare atunci cand iti astepti randul.

Un mare avantaj pentru cei ce calatoresc in extra sezon ar putea fi faptul ca poti beneficia intr-un fel de dublu-concediu: in perioada in care tu esti la job, iar ceilalti sunt in concediu, te poti bucura de mai multa intimitate. Practic in acea perioada, nu mai este la fel de aglomerat, teoretic e ca si cum ai fi si tu in concediu. Iar cand incepe nebunia pe la job, tu iti iei lucrurile si spui calm, “Sunt in concediu”.

Articolul face parte din prima editie a “Travel Blog Carnival” care a avut ca subiect calatoritul in extrasezon. Iata si celelalte materiale pe aceeasi tema:

Bataafse Cocktail
Cand sa calatorim: in sezon sau in extrasezon?
Extrasezon pentru noi / plin sezon pentru ei
Revelion la mare?
Sezonul: de ce te fere?ti nu scapi
To be or not to be off-season?
Tunisia – o vacanta la plaja in extrasezon
Turismul în extrasezon – de multe ori o variant? mai bun?
Unde sa calatoresti in extrasezon
Vacanta contra curentului
Vacanta (si) la job
Vacanta perfecta in extrasezon

9 thoughts on “Vacanta (si) la job”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.