Vacanță de iarnă la Viena

viena

An de an, aștept cu nerăbdare sărbătorile de iarnă pentru că este momentul când ne împodobim casele, oferim cadouri, încercăm să fim mai buni, ne revedem prietenii și ne bucurăm de sărbători în liniște. Sărbătorile de iarnă înseamnă vacanță, zăpadă, târguri de Crăciun.

În fiecare an, ne-am propus și ne-am dorit extrem de mult să mergem la Târgul de Crăciun de la Viena. Mă uitam cu jind la pozele de pe net, îi invidiam pe cei care sunt acolo și visam mereu cum ar fi să mergem și noi, ce am face, cât de tare ne-am bucura.

viena 2

Anul acesta, ne-am făcut cadou o vacanță în Viena în timpul târgului de Crăciun. Ne-am decis de pe o zi pe alta să plecăm, am rezervat o cameră la hotel, am împachetat în grabă și am plecat!

Viena este un oraș extrem de frumos, minunat și iarna, și vara. Vă recomand să-l vizitați indiferent de anotimp, aveti mereu ce să vedeți. Iarna, se organizează în toate marile piețe și pietonale, târguri de Crăciun. Frumos, elegant, curat, uniform. Cred că asta mi-a plăcut cel mai mult – eleganța și simplitatea cu care a fost împodobit orașul.

craciun

La târgurile de Crăciun, găsim foarte multe decorațiuni home-made, extrem de drăguțe și finuțe, la prețuri pe măsură. Găsiți globuri de diverse mărimi și culori, forme deosebite, nici nu știi pe care să pui mâna. Ai vrea să cumperi tot pentru că toate suntem extrem de frumoase. Nu ezitați să încercați produsele de patiserie și turta dulce, mâncărurile tradiționale și vinul fiert, castanele fierbinți.

turta dulc

globuri

globuri 1

globuri 2

Deși extrem de plin de turiști în această perioadă, găsești mereu locuri de parcare, locuri în cafenele și restaurante, personal mereu extrem de amabil.

Am profitat de vremea bună, nici prea cald, nici prea frig, deși ne-am fi dorit să ningă, ne-am plimbat prin toate piețele, am admirat orașul, am savurat delicatese vieneze din cofetăria Aida.

Cred că această vacanță, câteva zile într-un oraș atât de frumos, a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit și ni l-am făcut în 2015!

Ce alte orașe merită vizitate de Crăciun? Care orașe se mai laudă cu târguri spectaculoase?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.