Vă plac secretele?

secret

Fiecare avem secretele noastre, recunoaștem sau nu, ne place când aflăm câte un secret despre altcineva. Dar câți dintre noi știm să păstrăm un secret? Mie mi-a plăcut mereu să vorbesc cu oamenii, să le spun intențiile mele, ideile mele, dar se pare că oamenii spun mai departe tot ce aud. Dacă nu le specifici că este un secret, ei nu cunosc barierele. Poate din acest motiv am renunțat să mai spun planurile și realizările mele tuturor. Păstrez aceste lucruri doar pentru cei care sunt sinceri, prieteni adevărați și știu cât de importantă este păstrarea intimității.

Există oameni care recunosc că ei nu pot să țină un secret, genul de oameni la care le spui un lucru pe care vrei să-l afle toată lumea în 10 minute.

Păstrarea unui secret reprezintă respectarea intimității unui om. În momentul în care te alege pentru a-ți dezvălui un secret, acest lucru nu îți dă permisiunea de a spune tuturor ce ai aflat. Știu că e frumos să fim în centrul atenției și să spunem lucruri oamenilor care așteaptă cu sufletul la gură, dar nu e frumos. Doar persoana respectivă are dreptul să spună acel lucru, poate dorește să-l țină secret mai mult timp din superstiție, poate că e ceva ce vrea să țină doar pentru el. E secretul lui și are dreptul să țină doar pentru el. Dacă te alege pe tine să-ți dezvăluie secretul, va alege momentul potrivit să le spună și celorlalți, nu e treaba ta să spui tu lumii, doar nu ai fost desemnat purtător de cuvânt. Nu îmi plac oamenii care spun pentru tine acel secret, oamenii care îți fură bucuria de a spune tu vestea.

E important să învățăm să fim discreți, să păstrăm secretele pentru noi, atât ale noastre, cât și ale altora. Indiferent prin ce conjunctură aflăm secretul, nu avem voie să-l spunem mai departe. În aceste situații, e bine să ne punem în locul lor și să vedem dacă ne-ar plăcea ca oamenii să ne plătească cu aceeași monedă.

Secretul nu este ceva nedezvăluit, ci ceva spus tainic, în şoaptă. Marcel Pagnol

2 thoughts on “Vă plac secretele?”

  1. Cred că tuturor ne place să știm secretele altora în aceeași măsură în care ne place să le spunem pe ale noastre DAR, exact cum ai spus și tu, trebuie avut grijă cui dezvăluim planurile noastre deoarece unii vor spune mai departe doar de dragul discuției și al bârfei iar alții doar pentru a ne pune bețe în roate.
    Prefer să-mi țin planurile și intențiile pentru mine, e mult mai bine așa.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.