Acceptă-ți kilogramele!

keep-calm-and-accept-your-size

Femeile, iar în ultimul timp și bărbații, se plâng tot mai mult și tot mai des de kilogramele în plus. Că sunt multe, că sunt puține, ne încurcă, nu ne plac și încercăm să scăpăm de ele prin fel de fel de metode, mai mult sau mai puțin sănătoase.

Unii recurg la diete drastice găsite prin reviste, alții încearcă un stil de viață sănătos, sport și masaj. Dar câți oameni ați auzit să fie mulțumiți de cum arată fizic? Ne străduim să slăbim, ne supunem corpul la tot felul de regimuri, pentru ce? Ca să arătăm ca alții? Oare știm ce ne dorim sau vrem să fim și noi ca ceilalți? De ce nu  putem accepta că suntem unici? De ce nu ne dorim să fim unici, chiar și cu câteva kilograme în plus?

Ajungem să prețuim tot mai mult partea fizică a cuiva și mai puțin frumusețea interioară și unicitatea lui. Catalogăm oamenii în slabi și grași, nu în frumoși și unici. Și cum rămâne cu sănătatea? Ea nu este importantă, doar kilogramele contează? Un om slab nu înseamnă că e sănătos, așa cum un om gras nu înseamnă că e bolnav. În loc să ne preocupe mai mult sănătatea noastră, ne preocupă kilogramale, în loc să ne dorim să fim unici, încercăm să copiem ce vedem la alții.

Ne dorim să arătăm ca vedetele de la TV, ne dorim să avem x mașină și nenumărate haine, nimeni nu se mulțumește cu ce are. Se spune că fiecare om are atât cât are nevoie, nici mai mult, nici mai puțin. Și ar fi bine să înțelem acest lucru.

Ca orice femeie, am ținut și eu cure de slăbire și am avut rezultate, dar nu m-am gândit că în acest timp îmi poate afecta sănătatea. Așa că de acum încolo pun pe primul loc sănătatea, starea mea de spirit, și apoi kilogramele. Asta nu înseamnă că voi neglija cu totul acest aspect, doar că nu voi mai recurge la diete drastice.

Am învățat cu timpul că nu kilogramele contează, ci cum știi să le porți. Indiferent de greutate, e important să ne îmbrăcăm decent, adecvat vârstei și formei corpului, să învățăm să apreciem ce avem și să visăm mai puțin la ce ne-am dori. De prea multe ori, ne iau ochii și mintea lucrurile mai puțin importante, iar pe cele importante le uităm. Aveți grijă de voi, îngrijiți-vă, răsfățați-vă de câte ori simțiți că aveți nevoie de asta!

Vă recomand să vă acceptați exact așa cum sunteți, indiferent de kilograme, nu uitați  că sunteți UNICI!

Foto

2 thoughts on “Acceptă-ți kilogramele!”

  1. Am inteles mesajul tau: nu folositi diete drastice, insa cei care trebuie sa slabeasca/ingrase, pentru ca kilogramele in plus sau in minus aduc boli totusi, vor lua acest articol drept scuza. Oricum cei ce se lasa pe ureche o vor face si fara sa se lege de articolul tau. Nu trebuie sa slabesti pentru cineva, pentru un standard, un corp la care nu ai cum sa ajungi, lupta sa fii sanatos, fa sport, simte-te bine in pielea ta, sunt ceea ce fiecare dintre noi ar fi bine sa faca.

    Reply
  2. Îmi place îndemnul de la finalul articolului! Foarte inspirat și inspirant 🙂
    În viața mea n-am ținut o cură de săbire. Nu am avut și nu am nevoie. N-am mers pe ideea “vai, trebuie să dau x kg jos” ci mai degrabă “vreau să-mi modelez corpul, să arate armonios” așa că am apelat doar la mișcare și nimic mai mult. Bineînțeles, nu mereu mi-am atins obiectivele dar m-am situat prin apropiere.
    Sunt foarte mulți care se axează pe partea exterioară a vieții, cum foarte bine ai spus și tu, dar habar nu au ce pierd în interiorul lor…

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.