Untold 2023, spuse și nespuse

Renumitul festival din orașul meu, Cluj-Napoca, tocmai s-a terminat. Untold 2023 a fost de poveste, așa cum e în fiecare an. Eu nu am fost prezentă pentru că nu mă atrag astfel de evenimente. În fiecare an, ne planificam vacanța pentru a nu fi în Cluj, în acele zile, dar anul acesta s-a nimerit să fim acasă.

Am citit atât de multe păreri despre acest eveniment, și bune și rele, așa cum și este normal. Întotdeauna vor fi oameni nemulțumiți și oameni încântați. Eu sunt undeva la mijloc și o să vă spun părerea mea.

De ce nu particip la festivalul renumit, Untold?

Nu sunt fan locuri aglomerate, adică supra aglomerate. Pentru mine, perioada de pandemie cu distanțarea socială, a fost o plăcere. Nu îmi place să fiu înconjurată de foarte multă lume. Nu mă simt în siguranță, nu îmi este comod.

Mă frustrează că timp de zile bune, nu doar perioada de festival, orașul este aproape paralizat. Mi-aș fi dorit ca lucrările la infrastructură să fie finalizate înainte de acest event. Parcul și zona unde sunt amplasate scenele sunt închise pentru public. Și aici vorbim de spații publice pe care primăria le închiriază organizatorilor. Spațiul verde este distrus an de an, și tot an de an, se reface, dar durează până e verde la loc.

Cozile sunt interminabile la mâncare, băuturi, toalete și acces la scenele principale. Mi se pare un timp pierdut inutil pe care nu îl mai pot recupera. Prețurile au fost decente, trăiesc în Cluj, călătoresc mult, așa că sunt obișnuită cu aceste prețuri.

De ce a fost de poveste, Untold 2023?

Apreciez eforturile pe care le depun organizatorii pentru ca acest event să fie unul de succes. Datorită Untold, Clujul este mult mai cunoscut. În această perioadă, vin foarte mulți turiști care lasă sume importante în oraș. Eu, personal, nu am niciun beneficiu, sper ca cei din Horeca să fie mulțumiți. August era o lună de vacanță pentru clujeni, era luna în care ne bucuram de liniște. Untold resuscitează orașul pentru câteva zile.

Varietatea de invitați să cânte și să încânte a fost pe placul tuturor. Chiar dacă unii au stârnit controverse, am înțeles că au fost destul de apreciați de public. Până la urmă fiecare decide ce tip de muzică dorește să asculte. Și este ideal ca în cadrul unui festival de asemenea amploare să fie muzică de toate genurile.

Ca de fiecare dată, au fost multe locuri instagramabile. Partenerii, colaboratorii, organizatorii știu că lumea vine pentru poze de excepție așa că s-au creat cadre de poveste. Cei mici, dar și cei mari au fost fascinați de spectacolele inedite și personajele de poveste prezente în toată locația.

Clujenii s-au împărțit în două categorii

Locuitorii se împart în două categorii. Cei care apreciază acest festival și îi înțeleg valoarea. Și cei care sunt deranjați de tot ce înseamnă Untold. Din păcate, locația este fix în Parcul Mare al orașului, printre puținele parcuri din oraș. A bloca accesul în parc pentru câteva zile e frustrant. Și în apropierea locației unde se desfășoară festivalul, este un spital de copii și multe locuințe. Zgomotul poate fi extrem de deranjant.

Nu aș vrea să se înțeleagă greșit. Untold aduce beneficii, dar reclamațiile sunt aceleași an de an și nimeni nu ține cont. Înțelesesem că organizatorii au adus panouri care să diminueze zgomotul, nu știu cât au fost de eficiente. S-a propus la un moment dat, ca festivalul Untold să se țină înafara orașului, dar cred că nu ar mai fi la fel.

Untold, motiv de ținute de festival

Mi-am admirat prietenele pe conturile de social media și am fost impresionată de ținutele alese. Multă culoare, mult sclipici și paiete, machiaje vibrante și coafuri cât mai interesante. Cred că este perfect să ieși din rutina ținutelor zilnice cu ceva atipic zi de zi, dar ideal de festival.

Și mai cred că nimic nu poate egala vibe-ul pe care îl ai la un festival. La astfel de evenimente, oamenii par să zâmbească mai mult, să fie mai plini de energie pozitivă. Atitudinea aceasta mi-aș dori să nu îi părăsească după încheierea festivalului Untold!

8 thoughts on “Untold 2023, spuse și nespuse”

 1. Nici eu nu am fost la festivaluri de genu. Noi dinafara vrem sa mergem sa ne distram si cam asta e, de multe ori nimeni nu se gandeste si la cei ce stau acolo

  Reply
 2. Nici eu nu particip la festivaluri de genul, pentru ca nu-mi place aglomeratia si nici nu mai am atata energie, dar cand vad tinutele si atmosfera de acolo mi-as dori sa mai am 20 de ani.

  Reply
 3. Îmi plac festivalurile, dar cele de acest gen, de această amploare, nu. Sub nicio formă nu aș rezista. Cred că ar fi ideal dacă s-ar putea organiza în alte locuri dedicate și amenajate special, decât parcurile.

  Reply
 4. Daca as fi clujeanca, mi-ar plăcea sa merg sa-mi vad preferații. Cat despre controversatul zilei, in octombrie trecut a fost la noi la liceu la Balul Bobocilor pt ca atunci cerea câteva amarate de sute de euro pe 45 de minute de cântat. Bineînțeles ca noi, profesorii, nu am știut cam ce cânta… ca nu-i lăsam pe elevi sa-l invite. Insa chiar si aşa, muzica lui e buna, e foarte dansanta, cu versurile e problema.

  Reply
 5. Spre rusinea mea eu nu am ajuns pana acum la niciun ferstival. Mi-as dori sa pot veni la Untold, cu atat mai mult cu cat am auzit ca pot veni si cu copiii, dar asta presupune sa nu pot sta cat vreau. Oricum ar fi …. este un festival cunoscut si apreciat

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.