Un semn de întrebare este o jumătate de inimă de Sofia Lundberg recomandare lectură

Cartea, Un semn de întrebare este o jumătate de inimă de Sofia Lundberg, o am de mai bine de doi ani. Titlul ei m-a fermecat din prima și am simțit că e o poveste pe placul meu. Nu știu de ce nu mi-am făcut timp să o parcurg. Este chiar minunată!

Există cărți pe care le parcurgem cu sufletul la gură. Poveștile ne pun pe gânduri și ne acordăm timp pentru a analiza detaliile. Așa este și această carte, te pune pe gânduri.

Un semn de întrebare este o jumătate de inimă

Viața perfectă a oamenilor îi face pe cei din jur să fie invidioși. Însă pentru fiecare dintre noi ”perfect” înseamnă altceva.

Elin este o fotografă de succes, tare apreciată pentru ideile ei. Cariera a contat enorm pentru ea și a sacrificat timp, familie, momente prețioase. A meritat dacă stă să analizeze unde e și cât a muncit să ajungă pe culmi. Însă familia a avut de suferit, chiar dacă îi e greu să recunoască.

Amintiri din copilărie menite să tulbure prezentul

Elin primește un semn de la Fredrik, prieten din copilărie, despre care nu mai știa nimic. Un semn de la el este menit să-i tulbure mintea și să o transpună în trecut.

Copilăria ar trebui să fie fericită pentru toți copiii și să aibă doar amintiri plăcute. Însă nu întotdeauna e așa. Elin a avut-o doar pe mama și pe frații ei. Tătal a fost o fire dificilă, ajungând în final în închisoare. Oricât a încercat mama să fie mamă, Elin a făcut și mai mult, copil fiind.

La un moment dat, părea că lucrurile au intrat pe un făgaș normal și pentru familia ei. Elin spera că de acum va fi mâncare suficientă pentru toată familia. Mama ei a moștenit o casă, ceea ce înseamnă bani, dar degeaba. Neștiind cum să-i gestioaneze, și iubirea luându-i mințile, banii au fost prost investiți. Unde e luminița de la capătul tunelului, se întreba Elin?

Când primește mesajul de la Fredrik, retrăiește toată copilăria, toate momentele grele, prea grele pentru copil. Încercase să uite tot ce s-a întâmplat, tragedia din familia ei. Poate așa a și crezut că afundându-se în muncă, va uita de tot. Dar unele lucruri nu se uită pentru că au nevoie de lămuriri, de dezvăluiri. Toate pentru liniștea interioară.

Și familia contează, dar e atât de greu de arătat

Prea multa muncă, o face să se îndepărteze de familie și toți simt asta. Soțul, fiica, toți au nevoie de iubire, atenție, timp petrecut împreună. Dar soția, mama, nu e niciodată prezentă. Riscul ca familia să se destrame de tot îi dau de gândit lui Elin. Decide că trebuie să facă lumină în trecutul ei și astfel va putea merge mai departe. O decizie înțeleaptă. De prea multe ori, ne așteptăm la lucruri negative, uităm că pot să fie și pozitive.

Te-ai gândit vreodată că Un semn de întrebare este o jumătate de inimă? Nu-i așa că e o percepție interesantă?

6 thoughts on “Un semn de întrebare este o jumătate de inimă de Sofia Lundberg recomandare lectură”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.