Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman recomandare lectură

Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman

Un bărbat pe nume Ove! Nu știu de ce nu am citit mai repede cartea. Îmi place mult stilul lui Fredrik Backman. M-a cucerit de la prima carte citită. Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău. Scrie lejer, povestea e bine relatată, tema e profundă.

Cărțile lui Fredrik Backman nu trebuie doar citite. Inevitabil, vei face și o analiză a poveștii. Vei face scurte pauze pentru a respira. Poveștile lui menite să te ajute să gândești mai profunzime. De când a apărut cartea, am citit păreri pro și contra. Nu știam dacă să o iau. Acum mă bucur de decizia mea. Stilul autorului fie te cucerește de la primele pagini, fie nu. Eu am rezonat cu stilul și cu poveștile. Probabil, pentru că ambele cărți au fost citite în momente bune.

De ce merită să citim cartea, Un bărbat pe nume Ove?

Cartea spune o poveste tristă într-un mod amuzant. Te ajută să descoperi că în spatele unui om morocănos poate sta un suflet mare. Pe mine m-a dus cu gândul la prietenii mei morocănoși. Le-am găsit circumstanțe atenuante.

Ove este un bărbat care trăiește singur. De 6 luni, soția lui a murit. După ce a fost pensionat, Ove decide că e momentul să meargă la soția lui. Lipsa ei face casa tristă. Viața nu își mai poate urma cursul fără ea. Ove hotărăște să se sinucidă. Însă de fiecare dată, cineva intervine. Ove are impresia că este sabotat de fiecare dată. Și nu poate să înțeleagă de ce e așa de greu să fii lăsat în pace?! Probabil cineva încearcă să-i trimită la timp, mesaje. Și anume, că nu e momentul și că nu trebuie să facă acel gest.

În spatele unui om morocănos, vom descoperi un om puternic. Ove este un om cu suflet mare. Doar că nu lasă lumea să-l cunoască. Povestea vieții lui vă va face să-i înțelegeți reacțiile. Replicile lui sunt amuzante, chiar dacă par răutăcioase.

Un bărbat pe nume Ove

Un bărbat pe nume Ove – o altfel de poveste

Trebuie să citiți această carte. Prima impresie va fi că e o poveste tristă. Pe parcurs, veți găsi povestea amuzantă! Deși cartea are peste 400 de pagini, veți dori să nu se mai termine!

Mie mi-a dat mult de gândit povestea lui Ove. Am simțit de câteva ori că trebuie să fac o pauză. Și să analizez reacțiile, cuvintele, povestea lui Ove!

Voi ați citit cartea, Un bărbat pe nume Ove? Ați auzit păreri despre această carte? V-ar plăcea să o citiți?

31 thoughts on “Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman recomandare lectură”

 1. M-a intristat destul de tare ideea povestii asteia, dar cred ca mi-ar prinde bine sa o citesc. Poate m-ar ajuta sa nu mai judec oamenii dupa atitudinea posaca. Ar fi bine daca am avea grija fiecare dintre noi sa aducem un zambet acolo unde el lipseste de prea mult timp. Uneori un zambet poate reda speranta.

  Reply
 2. Din recenzia ta imi dau seama ca e o poveste in care se poate regasi fiecare dintre noi la un moment dat si vreau neaparat sa o citesc, mai ales ca nu am citit nici o carte a acestui scriitor.

  Reply
 3. E o carte bazata cumva pe imaginea Grumpy cat? oricine are prieteni morocanosi, eu cu sifuranta am mai multi dar tocmai trasatura asta ii face buni de prieteni 😉

  Reply
 4. Spre rusinea mea, nu am citit nimic de acest autor, insa bazandu-ma pe gusturile tale in materie de carti, precis e super!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.