Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – un roman

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău este un roman interesant. Este o carte pe care mi-am dorit mult să o citesc. Editura Libris mi-a pus-o la dispoziție și le mulțumesc. La categoria, Literatură universală puteți găsi cărți frumoase.

Aceasta este o carte care m-a dus cu gândul la bunici, dar și la copilărie mea. Am făcut câteva pauze în care m-am gândit la bunicii mei. M-a încercat un sentiment de invidie. Mi-aș fi dorit o bunică îndrăzneață, puternică care să mă apere. Mi-aș fi dorit mai multe amintiri cu bunicii mei.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – povestea

Nu știu să fi citit o carte cu mai multă pasiune și atenție. M-a făcut să râd, m-a făcut să plâng. Mi-am dorit să fiu copilul din poveste, dar și bunica. Mi-aș fi dorit să o iau în brațe pe Elsa și să-i spun că totul va fi bine.

Elsa este o fetiță norocoasă, este un copil special, diferit. Are o bunică care o iubește foarte mult. Atât de mult încât ar face orice pentru a o apăra și proteja. Îi crează o poveste cu personaje de basm pe care le va regăsi în realitate.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău

Părinții Elsei au divorțat, iar ea a rămas cu mama. FIecare părinte și-a refăcut viața, iar Elsa urmează să aibă un frățior sau o surioasă. Cât timp e la mama, i se spune Jumătatea. Elsa simte că e în plus, că după ce se va naște Jumătatea, ea va fi dată la o parte. Însă bunica încearcă să o învețe să fie puternică. Nu vă închipuiți o bunicuță blândă și plăpândă. Vorbim de o bunică care fumează și sare noaptea gardul la Zoo pentru Elsa. Când e prinsă de gardieni, aruncă cu noroi în ei. Se ceartă cu directorul școlii pentru Elsa.

Și face toate acestea pentru că nu a făcut nimic pentru fiica ei. Mama Elsei e puțin geloasă pe Elsa pentru că ea are toată atenția și toată dragostea bunicii. Însă lucrurile se schimbă după ce bunica Elsei se îmbolnăvește. Stă o perioadă în spital, însă deși e măcinată de durere, nu lasă să se vadă. Boala o răpește pe bunica din viața Elsei. Însă viața ei abia acum începe. Bunica i-a pregătit câteva scrisori pe care să le dea unor persoane din bloc. Venici care par ciudați la prima vedere, însă Elsa îl va descoperi pe fiecare în parte.

O lume de basm în cartea ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”

Lumea de basm creată de bunica se numește ”Tărâmul-Aproape-Treaz”. Și are niște personaje pe care le va regăsi în realitate. Îngerul-de-mare, Inimă-de-Lup, orsul și multe altele.

Nu pot să vă povestesc mai mult pentru că aș strica farmecul romanului. Pot doar să afirm că este o poveste deosebită, care te pune mult pe gânduri. Îți dorești să nu se mai termine și savurezi fiecare pagină.

V-am făcut curioși de cartea Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău? V-ar plăcea să o citiți și să descoperiți o altfel de poveste?

32 thoughts on “Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman”

  1. Stii ca m-a trecut un fior doar citind recenzia? ca tot scriai tu zilele trecute un articol despre bunici… Mi-as fi dorit ca si ai mei sa fi invatat ceva din copilaria pe care nu le-au oferit-o propriilor copii si sa fie cu noi, nepotii, cum este bunica Elsei. Dar… n-am avut parte de un basm.

    Reply
  2. Interesanta ideea cartii!
    Bunicii mei au fost niste oameni minunati! As putea sa-mi inchipui o lume magica unde sa ne putem, macar, imbratisa! Cuvintele/sfaturile lor pline de intelepciune nu le voi uita niciodata!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.