Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman

32

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – un roman

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău este un roman interesant. Este o carte pe care mi-am dorit mult să o citesc. Editura Libris mi-a pus-o la dispoziție și le mulțumesc. La categoria, Literatură universală puteți găsi cărți frumoase.

Aceasta este o carte care m-a dus cu gândul la bunici, dar și la copilărie mea. Am făcut câteva pauze în care m-am gândit la bunicii mei. M-a încercat un sentiment de invidie. Mi-aș fi dorit o bunică îndrăzneață, puternică care să mă apere. Mi-aș fi dorit mai multe amintiri cu bunicii mei.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – povestea

Nu știu să fi citit o carte cu mai multă pasiune și atenție. M-a făcut să râd, m-a făcut să plâng. Mi-am dorit să fiu copilul din poveste, dar și bunica. Mi-aș fi dorit să o iau în brațe pe Elsa și să-i spun că totul va fi bine.

Elsa este o fetiță norocoasă, este un copil special, diferit. Are o bunică care o iubește foarte mult. Atât de mult încât ar face orice pentru a o apăra și proteja. Îi crează o poveste cu personaje de basm pe care le va regăsi în realitate.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău

Părinții Elsei au divorțat, iar ea a rămas cu mama. FIecare părinte și-a refăcut viața, iar Elsa urmează să aibă un frățior sau o surioasă. Cât timp e la mama, i se spune Jumătatea. Elsa simte că e în plus, că după ce se va naște Jumătatea, ea va fi dată la o parte. Însă bunica încearcă să o învețe să fie puternică. Nu vă închipuiți o bunicuță blândă și plăpândă. Vorbim de o bunică care fumează și sare noaptea gardul la Zoo pentru Elsa. Când e prinsă de gardieni, aruncă cu noroi în ei. Se ceartă cu directorul școlii pentru Elsa.

Și face toate acestea pentru că nu a făcut nimic pentru fiica ei. Mama Elsei e puțin geloasă pe Elsa pentru că ea are toată atenția și toată dragostea bunicii. Însă lucrurile se schimbă după ce bunica Elsei se îmbolnăvește. Stă o perioadă în spital, însă deși e măcinată de durere, nu lasă să se vadă. Boala o răpește pe bunica din viața Elsei. Însă viața ei abia acum începe. Bunica i-a pregătit câteva scrisori pe care să le dea unor persoane din bloc. Venici care par ciudați la prima vedere, însă Elsa îl va descoperi pe fiecare în parte.

O lume de basm în cartea ”Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”

Lumea de basm creată de bunica se numește ”Tărâmul-Aproape-Treaz”. Și are niște personaje pe care le va regăsi în realitate. Îngerul-de-mare, Inimă-de-Lup, orsul și multe altele.

Nu pot să vă povestesc mai mult pentru că aș strica farmecul romanului. Pot doar să afirm că este o poveste deosebită, care te pune mult pe gânduri. Îți dorești să nu se mai termine și savurezi fiecare pagină.

V-am făcut curioși de cartea Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău? V-ar plăcea să o citiți și să descoperiți o altfel de poveste?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

32 Comments

  1. Stii ca m-a trecut un fior doar citind recenzia? ca tot scriai tu zilele trecute un articol despre bunici… Mi-as fi dorit ca si ai mei sa fi invatat ceva din copilaria pe care nu le-au oferit-o propriilor copii si sa fie cu noi, nepotii, cum este bunica Elsei. Dar… n-am avut parte de un basm.

  2. Interesanta ideea cartii!
    Bunicii mei au fost niste oameni minunati! As putea sa-mi inchipui o lume magica unde sa ne putem, macar, imbratisa! Cuvintele/sfaturile lor pline de intelepciune nu le voi uita niciodata!

  3. Pingback: Un bărbat pe nume Ove de Fredrik Backman recomandare lectură - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
periuțe de dinți electrice
Tot ce trebuie să știi despre periuțe de dinți electrice

În căutarea celor mai bune periuțe de dinți electrice Cauți și tu cele mai bune periuțe de dinți electrice pentru familia...

Close