Spectacol Tudor Gheorghe – Vremea nemâniei – 11 octombrie – Cluj-Napoca

Spectacol Tudor Gheorghe - Vremea nemâniei - 11 octombrie - Cluj-NapocaA sosit toamna, şi pe lângă zilele răcoroase şi frunzele ruginii, ea ne aduce spectacole noi la Cluj. După ce în primăvară, Tudor Gheorghe a adus la Cluj un spectacol dedicat femeii, iată în toamnă el revine la Cluj cu un spectacol în premieră, Vremea nemâniei.

“România se poate schimba într-un singur fel: întoarcerea la valorile esenţiale”-Tudor Gheorghe A sosit “Vremea nemâniei”!

În aceste vremuri grele, maestrul Tudor Gheorghe îşi continuă neobosit munca de redescoperire şi valorificare a artei poetice şi ne încântă sufletele cu minunatele creaţii semnate de poetul basarabean, Grigore Vieru.

Grigore Vieru a fost un poet român din Republica Moldova, iar în anul 1993, el a fost ales membru corespondent al Academiei Române. El a debutat editorial încă din perioada când era student, cu o plachetă de versuri pentru copii, Alarma, iar mai târziu se angajează ca redactor la revista pentru copii “Scânteia Leninistă”, actuala “Florile Dalbe”.

În anul 1973, Grigore Vieru îşi îndeplineşte un vis, şi anume să treacă Prutul, în cadrul unei delegaţii de scriitori. Un an mai târziu, Zaharia Stancu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, îi adresează o invitaţie oficială poetului Grigore Vieru, prilej bun pentru poet de a vizita Transilvania. În anul 1988, Grigore Vieru primeşte cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii: Diploma de Onoare Andersen.

Maestrul Tudor Gheorghe, acompaniat de orchestra Arkadia, prezintă spectacolul muzical “Vremea nemâniei” dedicat marelui poet Grigore Vieru.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 60 lei.

Categoria II: 40 lei.

Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj – Napoca, marţi, 11 octombrie, ora 19.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.