Tristan and Isolde – acţiune, dramă, dragoste, istorie, romantic, 2006

Tristan and Isolde - acţiune, dramă, dragoste, istorie, romantic, 2006O tragică poveste de dragoste plină de acţiune!

Trebuie să recunosc că nu am ştiut până acum prea multe detalii despre legendara poveste de dragoste dintre Tristan şi Isolda. În film este vorba despre dragoste, dar nu numai. Fiecare personaj trebuie să aleagă între loialitate, putere, prietenie, iar în cazul lui Tristan, el trebuie să aleagă între respectul faţă de rege şi dragostea pentru femeia iubită.

În Evul Mediu, după căderea Imperiului Roman, Marea Britanie este slăbită şi se împarte în mai multe clanuri, în timp ce puternica Irlanda, neatinsă de romani, începe să domine şi să facă ravagii în triburile britanice.

Cinstitul şi nobilul Marke se întâlneşte cu şefii celorlalte clanurilor pentru aîncerca să unească ţara, dar ei sunt atacaţi şi ucişi de către armata irlandeză, condusă de Morholt.

În această luptă, Marke îşi pierde o mână încercând să-l salveze pe Tristan, care tocmai şi-a pierdut părinţii şi îl va considera mai târziu ca şi pe propriul lui fiu.

Câţiva ani mai târziu, în timpul unui alt atac irlandez, Tristan îşi salvează poporul, oameni ce au fost capturaţi pentru a deveni sclavi. În timpul luptei, Tristan îl ucide pe Morholt, căruia frumoasa prinţesă irlandeză, Isolda, i-a fost promisă de soţie.

Tristan este otrăvit de sabia lui Morholt, este declarat mort de către prietenii săi alături de care luptase, şi este pus pe o barcă căruia  i se dă drumul pe apă, tipic unei funeralii din acele timpuri. Barca pluteşte pe apă şi ajunge aproape de malul irlandez.

Isolda împreună cu doica sa, Bradnae, găseşte barca cu Tristan, şi-l ascund într-o colibă unde are grijă de el şi încearcă să-l vindece.

În timp, cei doi se îndrăgostesc, dar Isolda nu îi dezvăluie identitatea.

Când Tristan este pe punctul de a fi descoperit de către gardienii irlandezi, el scapă folosind aceeaşi barcă care l-a salvat, şi ajunge înapoi în Britania.

 

Tatăl lui Isolda, regele Donnchadh, împreună cu trădătorul britanic Wictred, anunţă un turnir, turnir ce face parte dintr-un plan de a-i întărâta pe  britanici şi de a-l face rege pe  Wictred, promiţându-mâna Isolda câştigătorului.

Bineînţeles, Tristan câştigă turneul, însă fără să ştie că fiica regelui irlandez este chiar dragostea lui,  Isolda, Tristan o oferă lui Marke, care va deveni rege şi, astfel, clanurile britanice se vor unifica. Atunci când Tristan vede cine este Isolda, el trebuie să decidă/aleagă  între prietenia şi loialitatea faţă de Marke şi dragostea lui pentru Isolda.

Nu vreau să vă dezvălui continurea acţiunii, vă recomand cu drag să vedeţi filmul. Deşi avem parte atât de tragedie cât şi de dragoste în film, nu este unul prea sentimental sau prea siropos, iar scenele de luptă sunt foarte bine realizate.

Şi dacă nu te-am convins că filmul merită văzut, urmăreşte trailerul.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.