Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, dar este fals. Nu intotdeauna ochii obositi si cearcanele denota un suflet obosit. Ai fost seara la un chef ? Sau ai lucrat pana tarziu ? Ochii tai arata asta tuturor, dar tu nu vrei ca lumea sa stie, nu vrei ca ochii tai sa tradeze escapadele tale nocturne. Atunci ai grija de ochii tai, si implicit, de cearcanele care nu vor ezita sa apara.
Ce sunt cearcanele ? Asa-numitele pungi ce apar sub ochi, pete de culoare maronie sau chiar vinetie, de fapt, corpul iti atrage atentia ca circulatia sanguina si limfatica este lenesa. Pielea din aceasta zona este de patru ori mai fina decat restul fetei. Cearcanele reprezinta si o mostenire genetica.
Din ce cauza apar ele ? Stresul zilnic, mediul, poluarea, tigarile, oboseala, alimentatia necorespunzatoare si orele neregulate de masa sunt cateva dintre cauzele aparitiei cearcanelor.
Cum le putem diminua? Pentru tratamentul cearcanelor, exista o varietate de remedii atat naturale si cosmetice, accesibile tuturor, cat si solutii costisitoare, cele chirurgicale.
- Remedii naturale – de la comprese cu ceai, zer, Aloe Vera pana la frunze de varza si felii de castravete.
Comprese alternative, calde si reci, ce au efect inviorator si ajuta la intarirea muschilor oculari. Compresele cu ceai de tei sau ceai verde sunt benefice pentru a combate oboseala ochilor, se mentin 15-20 de minute. Compresele cu zer se tin la frigider, si se tin pe ochi pana se incalzesc. Apoi clateste cu apa calduta, si apa rece.
Doua lingurite te pot scoate din impas. Se tin la congelator pana ingheata , iar apoi se aplica partea concava pe pleoape pentru cinci minute.
Frunzele moi de varza sunt un ajutor deosebit, deoarece varza are proprietati dezinfectante, cicatrizante si calmante. Frunzele se aplica pe ochii inchisi pentru 15 minute.
Rondelele de castravete stimuleaza circulatia sanguina. Tine la frigider un castravete timp de 15 minute. Taie-l rondele si aplica-le pe ochi dimineata si seara, 10 minute.
Compresele cu Aloe Vera sau apa de trandafiri sunt un remediu natural pentru combaterea cearcanelor si ochilor obositi si umflati.
Gheata ajuta la decongestionarea tesuturilor. Ia o manusa de latex, decupeaza doua degete, umple-le cu apa si pune-la la congelator sa inghete. Se pun in doua lingurite ca sa ia forma comcava ce va ajuta la mentinerea lor pe ochi. Acest remediu se poate folosi si peste machiaj.
Masajul cu ulei de cocos este bine-venit si are rezultate imediate.
- Remediile cosmetice sunt plasturii anticearcane si machiajul.
Plasturii anticearcane, ce se pot cumpara de la farmacii, sunt imbibati cu gel cu nutrienti activi din plante, cafeina si ajuta la atenuarea cearcanelor.
Machiajul anticearcane reprezinta o solutie clasica, dar temporara. Piata ne ofera la ora actuala o gama variata de produse ce ne pot ajuta sa camuflam cearcanele.
- Remedii chirurgicale – cele mai costisitoare, dar de lunga durata.
Acidul hialuronic este folosit in chirurgia plastica cu rol de a corecta defectele cauzate de trecerea anilor. Ce rol are acidul hialuronic ? De a netezi si a mentine fermitatea pielii, pentru o perioada de cateva luni, apoi operatia trebuie repetata.
Laser-ul este metoda folosita cel mai des pentru tratamentul cearcanelor foarte adanci. Cum actioneaza laser-ul ? Razele sale luminoase incalzesc pielea, stimuleaza circulatia si sintetizeaza colagenul.
Ai grija de ochii tai !
ma intereseaza o crema pentru cearcane