Timpul soarelui de Tracy Rees recomandare lectură

Timpul soarelui de Tracy Rees a fost o lectură de vacanță. Pagini citite cu drag pe plajă, instalată comod pe șezlong. Am citit cu mare drag povestea aceasta și merită recomandată. Există cărți pentru care am nevoie de liniște și de o stare bună pentru a le parcurge. Păstrez pentru vacanță și pentru pauze, lecturile cu povești frumoase, dar mai ușor de lecturat. Ador să citesc pe plajă și e una dintre marile mele plăceri.

Timpul soarelui, timpul pentru a îndrăzni să faci schimbări

Din păcate, trăim într-o societate care emite prejudecăți, care ne împiedică de multe ori să facem ce ne dorim. Alegerile noastre sunt influențate și de gândul la ce va zice familia, ce părere vor avea apropiații. Și e greșit. Chiar trebuie să învățăm să ne punem pe primul loc.

Nora are o viață simplă, dar care îi pare suficientă. Un job bun la Londra, face ceea ce îi place, un iubit bun și fiecare zi la fel. Însă într-o zi se simte atrasă ca un magnet de o plajă care îi apare în minte. Nu știe de ce, nu știe unde e, dar simte că acolo trebuie să ajungă. Brusc iubitul nu mai e suficient, jobul îi pare prea puțin, și se decide să renunțe la tot. Toată lumea îi critică deciziile, însă ea nu se lasă, știe, simte că are nevoie de o schimbare.

Pleacă în Tenby, aproape de casa bunicii, pe care o vizitează cam rar. Și consideră că e bine să meargă acolo și să le împace pe toate. Nici nu știe ce surprize o așteaptă.

Timpul soarelui

Jasmine, mama lui Nora, un personaj controversat

Jasmine, mama Norei, e suprinsă de decizia fiicei și nu ezită să o critice. Nora ar fi avut nevoie de sprijin din partea ei, dar nu e cazul. Jasmine o anunță că va pleca câteva luni la o prietenă, în Italia, deși Norei i-ar fi plăcut să petreacă timp împreună, mai ales că vine ziua ei de naștere.

Din păcate, legătura mamă fiică nu este chiar cea mai bună între ele, deși amândouă și-ar fi dorit. Însă nici nu știe unde și când s-a rupt legătura, și nici cum să facă să fie mai unite. Nora calcă pe vârfuri pentru a nu o deranja pe mamă. Dar în unele momente ar da orice ca mama să fie lângă ea.

Însă Jasmine a fost Chloe în copilărie

Chloe provenea dintr-o familie modestă și fiecare vară și-o petrecea la mătușa sa, în Tenby. Era cea mai minunată parte a vacanței. Acolo și-a făcut un prieten bun, Llew, care i-a făcut zilele mai interesante. Provenea dintr-o familie destrămată, tatăl fiind bulversat de divorț, o mare dramă în anii 1950, și totuși cu un suflet bun și o minte deschisă, reușește să o impresioneze pe Chloe.

Vară de vară, prietenia dintre ei este tot mai strânsă, din copii se transformă în adolescenți. Sentimente încep să apară, inima le simte, creierul nu știe cum să le gestioneze, cum să le interpreteze. Iubirea din adolescență poate fi tulburătoare.

Cum Chloe devine Jasmine, și cum Jasmine devine mama mult dorită de Nora, te invit să descoperi în carte!

***

”Bucuria are o culoare. Este albastră, strălucitoare, precum cerul acesta de vară!”

”Există tot atâtea moduri de a fi fericit câți oameni sunt pe lume sau câte pietricele sunt pe plajă.”

”Viața e dură. Să nu regreți niciodată nimic.”

2 thoughts on “Timpul soarelui de Tracy Rees recomandare lectură”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.