The Phantom of the Opera, 2006 – drama, musical, romance

0

fantoma de la operaEste cineva care sa nu fii vazut acest film? Am revazut acest film de ceva timp si mi-a placut foarte mult. De fiecare data cand aud coloana sonora din film, imi amintesc unele scene memorabile din film.

Filmul “The Phantom of the Opera” este inspirat dupa romanul lui Gaston Leroux, cu acelasi nume, si este productia cu cele mai mari incasari din lume, si a acumulat un succes la nivel mondial, incasand peste 3,2 miliarde de dolari.

Povestea se petrece in Parisul anilor 1870, iar personajul principal este un geniu muzical desfigurat, care inspaimanta pe cei ce vin la Opera Populaire. Cand Christine primeste rolul principal in piesa, Fantoma se indragosteste de ea, si incearca sa o ajute sa devina o stea. Inevitabil, dragostea Fantomei pentru Christine, devine una obsesiva, posesiva, dar ea se indragosteste de Vicontele Raoul de Chagny, tanar bogat, spectator fidel al spectacolelor.

Melodia care o lanseaza pe Christine, care o promoveaza la stadiul de soprana este  “Think of me”, duetul dintre Fantoma si Christine este melodia “Ingerul muzicii”, aria semnatara a Fantomei “Fantoma de la Opera”, este melodia care reuseste sa o seduca pe frumoasa soprana, si o duce in ascunzatoarea sa.

O alta melodie de suflet este duetul dintre Christine si Raoul, “Tot ce vreau de la tine “.

“De aici nu mai este cale de intoarcere” prezinta duetul plin de durere dintre Fantoma si Christine.

Filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar in anul 2005 pentru

  • Cel mai bun cantec – Charles Hart, Andrew Lloyd Webber
  • Cea mai buna scenografie – Celia Bobak, Anthony Pratt
  • Cea mai buna imagine – John Mathieson

Dar si la Premiile Globul de Aur , 2005

  • Globul de Aur pentru cel mai bun film (comedie/muzical)
  • Globul de Aur pentru cea mai buna actrita (comedie/muzical) – Emmy Rossum
  • Globul de Aur pentru cel mai bun cantec original – Andrew Lloyd Webber, Charles Hart.

Te las sa te convinga trailler-ul ca acest film merita vazut, de ce nu chiar si revazut!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close