Hotelul de Gheata de la Balea Lac

icehotelDaca noi nu ne bucuram de frig, sigur cei care s-au apucat sa construiasca Hotelul de Gheata de la Balea Lac se bucura nespus. Acest hotel este singurul proiect de acest fel din sud-estul Europei si s-a inspirat din proiectele realizate in tari scandinave.

Statiunea Balea Lac se afla la o altitudine de peste 2000 de metri, la o ora de mers de Sibiu, bucurandu-ti ochii cu peisajul minunatilor munti Fagaras, cu crestele pline de zapada.

Lacul Balea a fost declarat monument al naturii si este unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din Romania, cu o lungime de peste 350m, si suprafata de peste 40 de hectare.

Si cum se apropie sarbatorile, muncitorii se pun pe treaba la constructia hotelului. El se realizeaza din bucati de gheata aduse din lac si sculptate. Anul acesta hotelul isi asteapta oaspetii cu un design diferit.

Hotelul functioneaza si ca muzeu ce poate fi vizitat zi de zi, de la 9 la 17, iar dupa ora 17 functioneaza ca si restaurant. Nu indrazni sa ceri o ciorba fierbinte sau un vin fiert, vei fi vinovat de topirea decorului. Aici te poti delecta doar cu preparate si bauturi reci.

Daca te-ai decis, si vrei sa innoptezi aici, hotelul iti pune la dispozitie 10 camere, unde temperatura nu depaseste -4 grade, dar iti garanteaza un pat deosebit, din gheata. Pretul ? Putin peste 200 euro. Aici sunt asteptati peste 40 000 de vizitatori.

Te tenteaza sa dormi intr-un astfel de hotel?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.