Recomandări filme de weekend! The Flight şi Blood Diamond

Flight Starring Denzel Washington

Mie îmi place tare mult actorul Denzel Washington şi m-am bucurat când am văzut afişil cu un nou film. Am căutat pe internet detalii despre film, am urmărit trailer-ul şi m-a convins să văd filmul.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MlFMZ5D8FNc]

Filmul prezintă povestea unui pilot care deşi este sub influenţa băuturilor alcoolice şi a drogurilor, reuşeşte să preîntâmpine o catastrofă aviatică. Exact ca şi în accidentele rutiere, nu mai contează cine e vinovat, contează cine a consumat alcool.

În urma accidentului, nu mai contează faptul că pilotul a salvat numeroase vieţi, nu mai contează că avionul a avut defecţiuni tehnice, contează doar, ironia sorţii, că deşi toţi pasagerii ar fi putut muri, au murit  6.

Deşi în film sunt destul de multe scene cu foarte mult alcool, droguri, totuşi mă întreb cum de americanii au fost de acord cu un astfel de film? Repet, filmul este foarte bun, interpretarea ca de obicei, foarte bună, dar totuşi nu a fost deloc afectată imaginea piloţilor americani, care uneori se mai urcă la bordul unui avion deşi înainte au consumat alcool?

Denzel Washington intră foarte bine în pielea personajului, mimica, gesturile, totul este impecabil. Rolul îi vine ca o mănuşă!

Un film deosebit, o interpretare de excepţie, o poveste tulburătoare!

Blood+Diamond+Cover

Deşi nu este un film recent, Blood Diamond este un film pe care l-am revăzut cu drag zilele acestea. Un film în care Brad Pitt joacă din nou rolul personajului negativ, dar o face foarte bine.

Scena se petrece în anii 90 în timpul războiului civil din Sierra Leone.  Filmul are destul de multe scene de violenţă din timpul războaielor civile, şi reuşeşte să ne ţină în tensiune de la primele scene. E trist şi e greu de imaginat şi crezut ce se întâmplă acolo, cum copiii sunt drogaţi pentru a crede tot ce li se spune, pentru a putea ucide cu sânge rece.

Un film despre mafia diamantelor, despre cât de mult durează găsirea diamantelor şi prin ce chinuri trec cei care le găsesc. Danny Archer şi Solomon Vandy sunt doi africani, care au un trecut diferit, dar acelaşi scop, însă cu destinaţie diferită. Amândoi îşi doresc diamantul purpuriu, unul pentru a-şi salva pielea, altul pentru a-şi salva familia.

Nu este un film obişnuit cu happy end decât pentru unul dintre ei, urmărind filmul veţi afla pentru cine.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m2uXlxNZCs4]

Vizionare plăcută!  Aştept recomandări de filme interesante!

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.