The Blind Side, 2009 – drama, sport

the_blind_sideIn aceste multe zile de concediu, m-am relaxat citind si uitandu-ma la ultimele filme aparute. Am hotarat sa ma uit la filmul “The Blind Side “ dupa ce urmarisem trailer-ul si am fost curioasa de intreaga poveste a lui Michael Oher.

The Blind Side” este povestea unui baiat sarac, de culoare, supraponderal, Michael Oher. El provine dintr-o familie cu 13 copii, tatal a fost ucis, iar mama este dependenta de droguri. De 6 ori a fost plasat Michael in familii adoptive, dar de fiecare data a fugit inapoi pe strazi.

Intr-o zi rece si ploioasa, frumoasa Leigh Anne Touhy il vede pe strada plimbandu-se doar intr-un tricou. Opreste brusc masina, il aduce acasa in mijlocul familiei sale, oferindu-i mancare si un loc unde sa ramana peste noapte.

Datorita inaltimii si structurii sale, Michael Oher joaca in echipa de rugby a liceului. Nu reuseste sa inteleaga strategia de atac si nici nu vrea sa fie agresiv, asa cum cere sportul. Mama adoptiva, Leigh Anne Touhy, ii explica strategia jocului dandu-i ca exemplu familia. Echipa este familia, membrii echipei trebuie protejati si ajutati ca sa castige. Inutil sa va spun ce succes a avut aceasta comparatie!

familiaMichael Oher trebuie sa obtina note mari pentru a putea fi acceptat la facultatile de sport, de renume. Toti sunt alaturi de el, profesorii si sora la invatat, fratele la antrenamente ! Nu este usor pentru el sa isi schimbe total modul de viata si de gandire, dar reuseste si ajunge acolo unde isi doreste.

Iti recomand cu draga inima acest film, o vei regasi pe Sandra Bullock putin schimbata, adica blonda, dar la fel de frumoasa !

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.