Te pregătești de o scurtă escapadă? Echipează-ți mașina!

22

Te pregătești de o scurtă escapadă? Echipează-ți mașina!

Călătoriile cu mașina au multe avantaje, comparativ cu cele făcute cu avionul, cu autocarul sau cu trenul. În afară de orarul flexibil de care te poți bucura atunci când alegi să conduci până la viitoarea destinație de vacanță, din mașină ai timp să admiri și peisajele care se pot ivi și poți face câte popasuri dorești pe traseu. Totuși, pentru a avea o experiență completă și sigură pe patru roți, înainte de a pleca la drum, trebuie să îți echipezi mașina corespunzător. Care sunt accesoriile care îți vor asigura o călătorie lipsită de riscuri și foarte confortabilă îți vom spune în cele ce urmează.

Anvelopele

Deși nu mulți șoferi pun preț pe ele, anvelopele sunt extrem de importante, atunci când vine vorba despre siguranța la volan. Un set de cauciucuri tocite sau neadecvate sezonului te pot costa prea scump pentru a risca să le folosești. Nu face rabat de la calitate, atunci când cumperi anvelopele pentru mașină, și alege doar produse originale, care vin la pachet cu garanția că experiența ta în spatele volanului este una cu adevărat plăcută. Nu te speria de prețul acestor accesorii, pentru că, întreținute cum trebuie și depozitate într-un loc ferit de razele soarelui sau de îngheț, atunci când nu le folosești, cauciucurile vor putea fi folosite pentru ani la rând.

Scutul de motor

Multe dintre drumurile pe care ți-ai putea propune să te aventurezi duc lipsa unui asfalt neted. Totodată, praful sau pietrișul sunt nelipsite de pe majoritatea șoselelor din România, așa că un scut de motor te poate salva de la reparații costisitoare ale motorului, care pot dura foarte mult. Optează pentru varianta din metal a unui scut de motor și alege modelul creat special pentru mașina pe care o conduci. Astfel, poți proteja motorul și restul pieselor adiacente ale acestuia de șocuri sau particule care le-ar putea scurta cu mult durata de viață.

O cutie de portbagaj

Probabil te-ai confruntat cel puțin o dată cu situația în care a trebuit să renunți la multe lucruri pe care ai fi vrut să le iei cu tine în vacanță doar pentru că nu găseai suficient loc pentru ele în portbagaj. Bucură-te în continuare de mașina ta micuță, cu care te strecori ușor prin traficul urban, dar investește într-o cutie de portbagaj care să-ți fie de ajutor atunci când pleci într-o escapadă. Poți opta pentru varianta unei cutii de portbagaj care se fixează pe bare transversale, pe plafonul mașinii, sau pentru modelul creat să fie susținut de cârligul auto.

Un suport de telefon

Mâinile tale trebuie să rămână pe volan în permanență atunci când conduci, așa că verificarea telefonului pentru a afla câți kilometri mai ai de parcurs până la destinație nu este recomandată. Un suport de telefon poziționat în aria ta vizuală, fără ca acesta să obstrucționeze zona parbrizului, îți va permite să urmărești și harta, să fii atent și la drum, dar să controlezi și volanul în fiecare moment. Tot suportul de telefon îți va permite să accesezi și playlist-ul tău preferat, dacă obișnuiești să asculți muzică din telefon atunci când conduci, sau să vezi cine te sună, fără a-ți lua ochii de la drum.

Acestea sunt cele mai importante accesorii pe care trebuie să le ai atunci când călătorești cu mașina. Cumpără doar produse omologate și beneficiază de toate avantajele acestora, pe care ți le-am prezentat mai sus.

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

  1. Foarte interesant subiectul. Chiar aveam nevoie sa stiu asa ceva pentru masina familiei macar ca sa vad daca are dreptate sotul cand imi povesteste despre pregatirea masinii pentru drum

  2. Cristina Dragomir on

    asta cu scutul de motor imi aduce aminte de o patanie din trafic, cand sotul vede ca un tip daduse cu masina intr-o groapa si i se desprinsese scutul, ii tot dadea semnale si tipul nu il baga in seama. Cred ca l-a pierdut intr-un final. Poate avea bani de altul…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close