Te iubeşte cu adevărat? I

Te iubeşte cu adevărat? IExistă semnale clare te pot face să înţelegi dacă el e nebun după tine sau că povestea voastră nu e de durată. Patru experţi te învaţă cum să descoperi aceste semne!

Psihoterapeutul

Ţi-ai schimbat look-ul şi el nu a băgat de seamă

Dacă la o bere cu prietenii stă departe de tine şi nu face nimic pentru a-ţi atrage atenţia, dacă nu bagă de seamă că ţi-ai schimbat look-ul, din primul moment, atunci există motive pentru a-ţi face griji. Iată care este părerea psihoterapeutului

E gata pentru o relaţie? Printre cupluri, e foarte răspândită ideea că, după câteva luni de trăit împreună, atracţia poate să se diminueze sau chiar să dispară de tot. Fals: când un cuplu funcţionează bine, pierde în timp un pic dintre bătăile puternice de inimă, dar comunicarea devine din ce în ce mai bună. Acea neplăcere denumită generic „plictiseală” e, în realitate, dovada că ceva nu merge.

Ochii la mine! Cum te priveşte? Cât timp? Şi cât e de atent la schimbările tale de look? Privirea partenerului este unul dintre semnalele cele mai importante ale sentimentelor. Dacă el nici nu a observat că te-ai tuns, nu e de bine. E adevărat că bărbaţii sunt mai puţin atenţi la detalii, dar dacă el nu remarcă schimbările majore, înseamnă că nu vrea să te cunoască cu adevărat şi că nici nu se gândeşte la tine ca la o femeie seducătoare.

Săruturi furate. Un bărbat îndrăgostit încearcă mereu să se apropie fizic de iubita lui, fie că abia a cunoscut-o sau că sunt împreună de ceva vreme. La restaurant, la cinema sau la un pub, va face tot posibilul să-ţi fie alături. În mod normal, trebuie să încerce să-ţi prindă mâna, să te prindă după umeri sau să-ţi caute privirea.

Sfat: nu juca rolul victimei. Evită acuzaţiile de tipul: „Tu nu mă mai iubeşti!”. Încercaţi să discutaţi despre relaţia voastră şi să redescoperiţi motivele pentru care v-aţi decis să formaţi un cuplu.

Sexologul

Nu e neapărată nevoie să fie plin de muşchi

Dacă un bărbat e la înălţime în pat, nu înseamnă neapărat că e îndrăgostit, iar dacă e mai puţin disponibil, nu înseamnă că nu simte nimic pentru tine.

Aparenţele înşeală. Multe persoane cred că, dacă există iubire, atunci şi partidele de sex sunt la înălţime. Iar rărirea lor e pusă pe seama plictiselii şi poate duce la reacţii neplăcute. Iată de ce trebuie să cunoşti mecanismele sexualităţii pentru a înţelege că şi viaţa intimă depinde de anumiţi factori. Aşa că e posibil ca un bărbat îndrăgostit să aibă dificultăţi, iar unul mai distant să aibă performanţe impecabile.

De câte ori? Numărul raporturilor sexuale nu e un indicator al ataşamentului sentimental. Stresul sau problemele de familie pot dezechilibra viaţa voastră intimă. Este o greşeală să intri în panică dacă într-o săptămână nu „se întâmplă”. Chiar şi gândindu-te că trebuie să existe o frecvenţă ideală poate fi greşit: rişti să consideri sexul ca pe o datorie, pierzând astfel spontaneitatea. Evident, dacă partidele de sex se reduc simţitor, e cazul să vorbiţi serios.

Ceea ce contează e „cum”. În cazul relaţiilor sexuale, ceea ce contează e calitatea şi nu „cantitatea”. Poate că nu prea aveţi timp pe care să-l puteţi dedica Erosului. Dar dacă reuşiţi, chiar şi puţin timp, să schimbaţi gesturi tandre, nu aveţi de ce să vă panicaţi. Atenţie: dacă momentele intime sunt în fugă, iar el „uită” de preludiu, s-ar putea ca dorinţa să dispară.

Sfat: dacă nu îţi convine viaţa voastră sexuală, vorbiţi despre asta. Dar evită fraze de tipul „Nu te mai atrag fizic?” Încearcă o abordare mai lină, de tipul „Vrei să vorbim despre asta?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.