5 idei de folosire tapet în casa ta

23

Alege tapet pentru o casă aparte

Amenajarea casei a fost o povocare pentru noi. Acum când îmi aduc aminte, râd. Atunci eram dornică să fac totul diferit. Am avut curaj și am îndrăznit să fac lucrurile altfel. Folosirea tapetului a fost o idee bună. Acum după 3 ani, sunt mulțumită de alegerea făcută. Indiferent că vorbim de baie, bucătărie, living. Îl recomand și l-aș alege din nou.

Atâta timp cât tapetul e de calitate și e bine pus, el va arăta impecabil mult timp. Mă vei întreb unde să folosești tapet. Mă vei întreba de ce să folosești tapet. Îți voi răspunde la întrebări.

5 idei pentru a folosi tapet în casa ta

Tapetul a fost folosit din cele mai vechi timpuri. La început s-a folosit în zonele mai reci pentru a acoperi pereții și geamurile. Astfel căldura rămânea în interior. Mai târziu, oamenii bogați au apelat la materiale scumpe. Tapetul era folosit în casele lor pentru a înfrumuseța încăperile.

1. Folosește tapetul pentru decor

Principala întrebuințare este de a înfrumuseța un spațiu. Un living capătă personalitate prin tapet deosebit și calorifere decorative. Poți îmbrăca un perete cu un tapet colorat. Poți apela și la fototapet pentru a aduce mai aproape peisajele din vacanțe. E important ca poza să fie făcută de un aparat profesional.

tapet

Poți folosi tapet pe un perete sau pe toți pereții din încăpere. Cu ajutorul lui, poți placa interiorul unor dulapuri cu sticlă. Va crea un efect deosebit. Poți încadra o piesă de mobilier pentru a o scoate în evidență. Mobilierul vechi poate fi recondiționat cu ajutorul tapetului. O încăpere întunecată poate deveni luminoasă alegând tapetul potrivit. O cameră mică poate părea mai spațioasă folosind tapetul în dungi colorate.

2. Ascunde imperfecțiuni

Tapetul este folosit de multe ori pentru a ascunde imperfecțiuni. Dincolo de rolul de a înfrumuseța, are și un rol practic. Acela de a ascunde imperfecțiuni ale peretului. Mutarea mobilei pe alt perete lasă un perete decolorat. Curățarea unui perete după pătare poate lăsa urme, diferențe de culoare. Modificarea unei prize, mascarea unor găuri, crăpături. Pentru toate acestea, poți folosi cu încredere tapetul.

3. Decor provizoriu pentru camera copilului

Copiii îndrăgesc diverse personaje din desene animate sau povești. În funcție de vârstă, își doresc tot altceva în camera lor. Nu e deloc ieftin să pictăm pereții după preferințele lor. Așa că din nou tapetul ne sare în ajutor. Îl găsim în modele variate, potrivite chiar și pentru copii.

tapet

4. Tapet pentru baie

Multă lume este contrariată de această idee. Aș vrea să menționez că vorbesc din experiența mea. Ne-am dorit o baie mai deosebită, fără gresie și faianță de sus până jos. Având două geamuri la baie, a constituit un avantaj. Aburul care se face în baie poate în timp să ducă la dezlipirea tapetului. La noi după 3 ani, încă se ține bine. În plus, când te plictisești de model, durează 2 zile cu minim de efort și mizerie pentru a avea altă baie.

tapet

5. Tapet în bucătărie

Altă încăpere la care oamenii refuză să opteze pentru tapet. Se recomandă să folosim un tapet special de bucătărie. Mai gros și mai rezistent. Din nou, spun din experiența mea. Eu am tapet între corpurile suspendate și blat, chiar și în zona plitei. După 3 ani de zile, tapetul rezistă eroic. Nu se dezlipește de la aburi, nici măcar pe margini. Nu s-a pătat, nu s-a decolorat unde a fost șters. Poate fi curățat chiar și cu partea abrazivă a buretelui, Tapetul rezistă.

Îndrăznește să alegi tapet pentru a decora casa ta

Dacă îți dorești să ai o casă mai deosebită, alege cu încredere tapetul. Dacă te plictisești repede de culori, modele, alege tapetul. Durează 30 de minute îndepărtarea lui și câteva ore, maxim o zi pentru aplicare unuia nou. Alege un tapet de calitate pentru a te bucura mai mult timp de el.

Tu ai folosit tapet pentru a înfrumuseța casa ta? Ce părere ai despre tapet?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

  1. Am tapet intr-o camera, dar s-a decolorat de la soare in timp. Il avem de cca 20 de ani. Insa am inteles ca unul din marile dezavantaje ale tapetului este ca nu lasa peretele sa respire si asta nu e un lucru bun, dar nu stiu sa-ti spun si ce se intampla mai departe.

  2. Când eram mai mică aveam tapet în casă și de vreo 2 ani am apelat la el pentru sufragerie. Acum camera cu pricina arată superb! Este elegantă și nu aș reveni la clasicul var. 😘

  3. In baie in bucatarie eu nu m-am gandit sa pun pentru ca ma gandeam ca nu rezista, din cauza umezelii. In schimb, in sufragerie, chiar am vrut sa punem tapet anul trecut, dar ne-am razgandit pe ultima suta de metri cand ne-a venit ideea unor dungi verticale pe care le-a executat mesterul meu sot.

  4. Imi plac foarte mult culorile din imagini pentru tapet. De asemenea, motivele florale sunt foarte ok, cel putin din punctul meu de vedere. Din pacate/fericire eu nu am niciun perete tapetat, deoarece ai mei au decis sa varuim prin casa, insa nu imi pare rau nici asa, nici asa. Ma bucur de casa mea asa cum e.

    http://www.alexandrupanait.com

  5. Nu am avut niciodata tapet. Cand eram copil mi-am dorit un model cu personaje Disney, cum vazusem eu intr-un film, l-am gasit la noi in magazin, dar era prea scump pentru bugetul nostru. Am inteles, dar am prins cumva ura . Mi-a ramas ideea in cap ca tapetul e scump. Iar acum imi place simplitatea, totul alb, nu mai imi plac imprimeurile.

  6. Alice traveler on

    Mama are toata casa acoperita cu tapet si rezista de peste 30 de ani fara probleme. Singurul neajuns e la cel alb, in timp devine gri si e greu de spalat toti peretii.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
fat bike
Vrei să mergi cu bicicleta și iarna? Alege fat bike!

Vrei să mergi cu bicicleta și iarna? Alege fat bike! Există mulți pasionați de biciclete, lucru care mă bucură nespus....

Close